Tommelen opp fra kapteinen etter ny seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Aug 2018

Ola Edholm bidro med matchvinnende inngripener i begge ender av banen da L/K vant 4-0 over Ishavsbyen lørdag.

En flott start på kampen og 3-0 etter 16 minutter ga L/K trygghet på gressbanen på Polleidet. Og selv om IFK presset på for reduseringer i andre omgang - med tre avslutninger i treverket og ett brent straffespark - så hadde L/K god kontroll på de tre poengene helt fra Markus Karlsen Skogheim kriget inn 3-0 etter kvarteret.

L/Ks forrykende start på første omgang begynte med 1-0-scoringen til Ilyas Shirzad. Et innkast fra Vebjørn Isaksen, som for øvrig hadde en strålende kamp på høyrekanten og ble Dagens L/K-gutt, finner Markus Karlsen Skogheim inne i feltet. Han header videre til Einar Skogheim som er på et frekt miniraid inne i feltet. Han header til Ilyas, som avslutter på første. Da var det gått sju minutter.

Og jubelen hadde knapt lagt seg før L/K får hjørnespark fra høyre. Ballen slås inn i feltet på bakerste og heades tilbake inn i feltet. Der er Ola Edholm, L/Ks kaptein, på plass. Han er høyest i duellen med IFK-forsvaret og stusser ballen i lengste hjørne fra 6-7 meter. Edholms tredje seriemål i L/K-trøya.

Så scorer Markus Karlsen Skogheim 3-0-målet etter at IFK-keeperen måtte i aksjon på et skudd fra Ilyas Shirzad. Ilyas får bra treff og keeperen får ikke stoppet skuddet ordentlig. Ballen sklir under ham og blir liggende på streken. Dermed er det opptil Skogheim å vinne løps- og kroppsduellen med IFK-forsvareren. Det klarer 20-åringen, og dermed komfortabel ledelse til L/K.

L/K har et par solide sjanser til å øke ledelsen i første omgang. Blant annet har Ilyas Shirzad et skudd i stolpen og både Jan-Robin Bjørn og Einar Skogheim hadde store muligheter, uten at det ble tellende resultat.

I andre omgang må L/K slite litt for å holde nullen. IFK skaper flere store sjanser og kun en god Jørgen Vik i L/K-målet, samt L/K-målet selv, hindre reduseringer. Og etter 66 minutter holder det veldig hardt. Da får IFK en straffe. IFK-spilleren plasserer den nede til Jørgen Viks venstreside, men L/Ks sisteskanse har luktet lunta og er kjapt nede og redder. Ballen spretter ut i feltet og straffeskytteren er først på den. Han får skutt og det ser ut som et sikkert mål, men Ola Edholm har i mellomtiden kommet seg ned på streken og får klarert ballen til corner i siste liten. En utrolig inngripen av Edholm - som spilte en ny strålende kamp i L/K-treeren sammen med Joakim Berg Bjørklund og Jan-Robin Bjørn.

En annen som er i strålende form for tiden er Ilyas Shirzad. Han har scoret for L/K i tre kamper på rad og mot IFK skulle han ikke nøye seg med ett mål. Målet kommer på en kontring der Kristoffer Hansen Holst tar ballen med opp fra egen halvdel og inn på IFKs. Ilyas Shirzad blir spilt fri, og etter litt prøving og feiling, så får Stig-Roar Hansen Rognli ballen. Han dribler seg fri og spiller inn til Shirzad igjen og denne gangen smeller han ballen ned i hjørnet.

4-0 var kanskje i overkant etter spill og sjanser, men L/K var klart best på Polleidet og fortjente seieren. Mange av spillerne er i sin beste form for sesongen og det var nok ikke enkelt for juryen å kåre Dagens L/K-gutt i dag. Men Vebjørn Isaksen stakk altså av med den æren til slutt.Vebjørn Isaksen, Dagens L/K-gutt

* Med lørdagens seier avanserer L/K forbi både motstander Ishavsbyen og Salangen. Vi ligger nå på 8. plass med våre 15 poeng. Men det er fryktelig jevnt i bunnen og all grunn til å være fokuserte framover.

* Bare L/Ks andre clean sheet i årets serie. Den første kom i 0-0-kampen mot Storelva i vår.

* L/K har 10 poeng på de siste fire kampene og har ikke tapt en kamp siden 19. juni.

* L/K med seks juniorer fra start i dag og ytterligere tre inn i løpet av kampen.

* To debutanter i dag: Tobias Karlsen (19)  tok denne uken overgang fra Skjervøy og fikk sin debut i form av en halvtime som innbytter mot Ishavsbyen. Et godt innhopp som fort kunne endt med scoring da han kom alene med keeper et kvarter før slutt. I tillegg gjorde Alexander Løvland Rygh (31) comeback med et innhopp på topp. Vi ønsker begge to velkommen til L/K!

* Markus Karlsen Skogheim scoret sitt 7. seriemål for L/K. Dermed topper han scoringsstatisikken i serien for L/K foran Christer Steinvik (5) og Ilyas Shirzad (4).

L/K fra start: Jørgen Vik; Joakim Berg Bjørklund, Jan-Robin Bjørn, Ola Edholm; Nasim Shirzad, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad.

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Tobias Karlsen, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Kristian Kristiansen - grei kontroll

Neste kamp for L/K er 27. august - borte mot TUIL 2.