Endelig matchvinner!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Aug 2018

Ilyas Shirzad var blant L/Ks beste spillere i vårsesongen. Men mål ble det ikke på ham før han kom på gress.

Shirzad (18) avgjorde kampen etter to minutter av andre omgang var spilt. Da sto det allerede 1-0 til L/K etter Kristoffer Hansen Holst (17) hadde tatt L/K i ledelsen med en iskald avslutning like før pause - forarbeid av Sigve Ringbakken. På 2-0 er det imidlertid Ilyas Shirzad som gjør det meste selv:

Han får ballen ute på venstre siden og drar seg innover i banen før han løsner skudd fra drøyt 20 meter. Ballen suser inn oppe i nærmeste hjørne og L/K får en ledelse som holder ut kampen. Selv om Salangen får et mål på overtid, på en smått omdiskutert straffe, så får L/K alle tre poengene denne gangen. Det var fortjent, selv om SIF hadde en periode i andre omgang der det suste litt om ørene på L/K-keeper Jørgen Vik. Vik tok ellers det som kom i hans comeback-kamp i L/K-trøya.

1. omgang var en jevnspilt og ganske tam affære. Ingen av lagene skapte stort og 1-0-målet til Kristoffer Hansen Holst kom litt ut av ingenting. Vebjørn Isaksen er aggressiv i presset og vinner en duell på 25 meter og ballen havner hos Sigve Ringbakken. Sigve, som var blant L/Ks beste i dag, tar en tofotsfinte, finner plass i et trangt straffefelt og spiller fri Holst med en lekker pasning. Avslutningen sitter i hjørnet - Kristoffers andre seriemål for L/K og hans fjerde totalt.

Like før hadde L/K en ball til i nettet. Etter litt fram og tilbake etter en corner slår Kristoffer Hansen Holst inn fra høyre og Aleksander Skatland styrer ballen i nettet. Assistentdommer Peder André Amundsen er imidlertid oppe med flagget og videoopptak tyder på at det var helt korrekt.

Etter den flotte starten på andre omgang hadde L/K kontroll på kampen lenge. Salangen kom til flere store sjanser i en periode i midten av andre omgang, men kom ikke nærmere enn en avslutning i stolpen. Straffemålet kom såpass langt på overtid at det aldri var reell fare for poengene. Vik var god i dag, og foran seg hadde han en forsvarstreer med Skog, Skatland og Edholm som gjorde manns jobber for å holde SIF på en fotlengdes avstand. Edholm ble dagens L/K-gutt for innsatsen.

De to målscorerne i dag var to av syv juniorer fra start for L/K i dag. I tillegg til Shirzad og Holst startet Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Antonsen Skog, Sigve Ringbakken og Ilyas' lillebror Nasim. I tillegg kom den åttende, Joakim Berg Bjørklund, inn i andre omgang. Det har nok ikke skjedd mange ganger at L/K har stilt med syv juniorer fra start og endt opp med tre poeng. Sterkt av ungguttene, og selvsagt de mer rutinerte spillerne også.

Seieren i dag var bare L/Ks andre hjemmeseier i serien i år. Den første kom mot TUIL 14. mai.

Neste hjemmekamp er 18. august, mot Ishavsbyen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Ola Edholm, Jørgen Skog, Aleksander Skatland; Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Nasim Shirzad; Kristoffer Hansen Holst, Sigve Ringbakken, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Ilyas Shirzad