Skuffende avslutning på Grand cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Apr 2017

L/K har vært et cuplag denne sesongen, men mer i NM-cupen enn i Grand Cup.

For i vår siste kamp i Grand Cup, eller Vinterserien som den er vel så kjent som, ble det et 1-3 tap for divisjonskollega Ishavsbyen. 0-0 til pause før IFK scorer tre mål og tar kontroll på kampen. L/K får en redusering helt på tampen med et Fredrik Allertsen-straffe, men det var for lite for sent denne gangen.

Første omgang var godkjent fra L/Ks side. L/K ga debut fra start til Kristoffer Hansen Holst. 16-åringen flankerte Steffen Dreyer sammen med høyrekanten, ett år eldre Einar Skogheim. Og allerede etter 40 sekunder får L/K straffe etter at Steffen Dreyer blir dyttet i feltet. Markus Karlsen Skogheim har vært sikkerheten selv fra straffemerket i år, men sløser bort muligheten til å gi L/K en grytidlig ledelse. Straffen setter Skogheim i sitt venstre hjørne, men IFKs veterankeeper Ken Arne Moldenæs er på plass.

L/K skaper ikke all verden resten av omgangen. Steffen Dreyer har et par farlige headinger, men ellers blir det for unøyaktig i den nest siste pasningen. IFK har faktisk den største sjansen i første omgang - like før pause. Da klarer en IFK-spiller å sette ballen over fra fire-fem meter - helt upresset. Der var L/K griseheldige.

Andre omgang var et par hakk ned for L/K - spesielt da IFK går opp i ledelsen fullstendig ut av ingenting etter 61 minutter. Joachim Bratteng viser overblikk og presisjon som hører hjemme i helt andre ligaer enn Grand Cup når han ser at L/Ks Jørgen Vik står noen meter utfor streken. Brattengs skudd går i en vakker bue over Vik og i nettet fra 50 meters hold.

IFK scorer 2-0 på en gjennomløping etter 74 minutt og klarer også 3-0 før L/K får sitt trøstemål. Igjen får L/K sjansen fra straffemerket etter at Einar Skogheim blir felt ute på høyresiden av straffefeltet. Fredrik Allertsen tar ansvar, selv om Markus Karlsen Skogheim er sugen på å rette opp straffemissen i starten av kampen. Allertsen scorer, hans første mål i L/K-drakt, og fastsetter sluttresultatet til 3-1.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn; Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Markus Mortensen; Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Espen Haugen, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Fredrik Allertsen

L/Ks mål: Fredrik Allertsen (str)

Gule kort L/K: Joachim Olaussen, Krister Skogli