Fire mål og rett til 1. runde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Apr 2017

Steffen Dreyer kom inn som innbytter i pausen og scoret fire mål på 45 minutter da L/K gikk videre til første ordinære runde i NM-cupen i kveld.

30-åringen var dødelig mot Hammerfest og berget cupavansementet så og si på egen hånd etter at L/K lå under 2-1 til pause.

Da hadde Markus Karlsen Skogheim tatt L/K i ledelsen på en heading etter 11 minutter - etter en corner fra Øyvind Garfjell - Skogheims sjette mål hittil i vinter. HFK kvitterer ganske kjapt til 1-1 og rett før pause gikk de også opp i ledelsen.

Etter hvilen er det imidlertid L/K som fører kampen fra start til mål. Kaptein Jan-Robin Bjørn er våken fremme på en keeperretur etter et frispark fra Øyvind Garfjell et kvarter ut i kampen og etter det handler det meste om Steffen Dreyer, som altså startet på benken.

- Skuffende, men forståelig at jeg startet på benken. Når jeg kommer inn så handler det om tilstedeværelse og å fyre opp guttene, sier Dreyer.

Han sier at han satt og studerte HFK-stopperne i første omgang.

- Ja, jeg gjorde det. Jeg så at det var muligheter for å stikke igjennom.

Elvevollingen beskriver sine fire mål på følgende vis:

2-3 66 min : Første målet var en nydelig ball fra Markus Karlsen Skogheim som jeg tar med meg på brystet, la sprette en gang og lobber over keeper fra 25 meter.

2-4, 73 min: Jeg spilt igjennom av Fredrik Allertsen, tar ballen med meg og blir felt av keeperen! Tar straffen selv. Stopper litt opp, sender keeperen til ene siden og legger den motsatt.

2-5, 87 min: Allertsen slår en lang ball som jeg tar med meg og lobber på nytt tidlig over keeperen.

2-6, 90 min: Fjerdemålet er en klassisk Garfjell/Dreyer-kombinasjon, med raid på linja, bra timing, legg 45 og avslutning i langhjørnet på første touch. Punktum finale!

Straffemålet var for øvrig Steffen Dreyers 250 A-lagsmål for L/K og med de to siste er han da oppe i 252 mål på sine 365 A-kamper. Sist han scoret fire mål var i andre seriekamp i fjor - mot Fløya 2.

L/K-trener Vegard Bjørn Olsen sier følgende om kampen:

- Vi spiller en OK 1. omgang hvor vi ikke skaper all verden. Vi gir bort to mål på personlige feil som vi ikke klarer å rette opp i ettertid. I 2. omg får vi truet bakrommet mer og skaper flere farligheter. Steffen sin inntreden skal heller ikke undervurderes... Periodevis mye bra fotball, og et par av scoringene kommer etter klasseangrep, sier Olsen.

- Godt med ei gjennomkjøring på stor og god bane, sier L/Ks spillende hovedtrener Jørgen Vik.

HFKs spillende trener Tore Veseth Olsen har en fortid i L/K. Han måtte innse at gammelklubben ble for sterke denne gangen.

- Jeg er fornøyd med første omgang og hadde vi fått 3-1 så kunne det blitt en annen kamp. Men i andre omgang får vi problemer og L/K vinner til slutt fortjent, sa Olsen til iFinnmark.no etter kampen. De sendte forøvrig kampen direkte på nett.

Sist L/K var i første runde var i 2012. Da møtte vi Alta og Andreas Løvland på Geitnes. Og etter to bortekamper i kvalikrundene er det berettiget håp om en hjemmekamp i 1. ordinære runde i cupen. Så blir det opp til NFF å sette opp motstander. Vi tar det som kommer!

L/Ks lag: Jørgen Vik: Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Fredrik Allertsen; Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen, Markus Karlsen Skogheim.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Aleksander Skatland, Markus Mortensen

L/Ks målscorere: Steffen Dreyer (4), Jan-Robin Bjørn og Markus Karlsen Skogheim

Gul kort L/K: Aleksander Skatland