Bittert bortetap for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2019

L/K burde hatt minst et poeng med seg fra Vollan, men det ble null.

NIL vant bataljen i Nordkjosbotn 2-1, etter en jevn første omgang og en andre omgang som NIL startet klart best, men der L/K kom tilbake og burde klart uavgjort. To svært gode keepere i Kristoffer Granås og Andreas Berntsen Løvland gjorde imidlertid at det ble en ganske målfattig kamp.

Hadde imidlertid Steffen Dreyer truffet tre centimeter lavere på sitt helvolleyskudd rett etter kampstart, så hadde sannsynligvis ikke dette kampreferatet handlet om annet. Dreyer får tidenes stjernetreff fra 16 meter etter at Øyvind Garfjell hadde skaffet seg tid og rom på venstrekanten og slått et perfekt legg. Helt ferdigscoret var det dog ikke, men for en målmaskin som Dreyer så gjør det ingenting om litt av jobben gjenstår. Skuddet suser i tverrliggeren ved venstre kryss og ut igjen og L/K og Dreyer får ikke den drømmestarten man kunne håpet på. L/K har flere gode sjanser i denne perioden, hvor av Kristian Bjørn Hansen har den aller største. Han blir spilt fri av Øyvind Garfjell helt alene med keeper, men på første stolpe får ikke Hansen en ordentlig touch på ballen og keeper til NIL kan plukke enkelt.

Istedet er det NIL som tar ledelsen. Laget har noen gode dødballføtter i Marco Mathisen og Chris Skare, begge for øvrig med en fortid i L/K, men denne gangen blir det en kort variant - noe L/K ikke er obs på i det hele tatt. NIL setter fart langs dødlinja og slår ut i feltet. Ballen flikkes videre inn i feltet og der står Thomas Sjøthun og pirker inn ledermålet. Dårlig forsvarsspill av L/K og ditto våkent av NIL.

1-0 sto seg til pause og etter hvilen var det NIL som åpnet klart best. Blåtrøyene vasket fram flere store sjanser og Kristoffer Granås måtte hente fram det aller ypperste av keeperspill for å hindre flere baklengs. Reaksjonsredningen hans på et skudd fra den gamle L/K-gutten Sander Kristiansen var spesielt imponerende. Det samme var redningen på skuddet fra en annen opprinnelig L/K-gutt, Einar Skogheim, like før.

2-0 skulle likevel komme men det måtte det dessverre et offsidemål til. Et legg fra venstre finner Marco Mathisen, som hadde svidd en enorm sjanse noen minutter tidligere, i en klar offsideposisjon foran mål. NIL-kapteinen klarer å overliste Granås og plasserer ballen i hjørnet. Målet så tvilsomt ut i real time, og reprisene på framtidinord.no og Nordlys.no, som begge filmet kampen, er rimelig utvetydige.

L/K skjønte at dette gikk feil vei og hevet bokstavelig talt spillet sitt. Og i det 84. minutt kjører Garfjell/Dreyer reprise på nestenmålet i starten av kampen. Garfjell slår inn fra venstre og Dreyer møter ballen perfekt på hel volley og dunker den ned i lengste hjørne fra 15-16 meter. Vakrere kan det nesten ikke gjøres.

De siste minuttene blir dog ikke spesielt vakre. NIL forsvarer febrilsk ledelsen og L/K prøver å vaske fram en utligning. Presset mot NIL-forsvaret er stort, men L/K klarer ikke å få ballen i mål. Så, rundt seks minutter på overtid, får Øyvind Garfjell ballen i feltet, demper den og skal sette fart. Han blir felt og fra L/K-netts posisjon bare fire-fem meter fra åstedet er straffen soleklar. Men med mye folk inne i feltet og dårlige siktlinjer (og heller ingen linjedommer på den siden) velger dommer Evertsen å la situasjonen fare. Utifra de forannevnte omstendighetene er det kanskje forståelig, men likefullt blir L/K snytt for en potensiell utligning.

Det er også det siste som skjer og L/K roter bort sjansen til å holde en viss kontakt med NIL. L/K hadde kanskje fortjent mer, men må også takke seg selv litt for at det ble null poeng.

I en litt knoklete kamp er det i det minste hyggelig å se at begge lagene har høy andel lokale spillere på banen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Isak Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Dommer: Jarle Evertsen - får ikke toppkarakter denne gangen.  Burde annullert offsidemålet til NIL på egen hånd .