Nær både ett og tre poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Aug 2017

Men til slutt ble det tap for L/K i høstpremieren på TUIL Arena.

L/K tapte til slutt 3-2 i den tøffe bortekampen mot TUIL 2 mandag etter å ha hatt 2-2 helt til det 88. minutt. Da glippet det i kommunikasjonen i L/K-forsvaret og TUILs innbytter Maniraguha kunne sette vinnermålet fra død vinkel.

Etter en sjansefattig første omgang der TUIL var hakket bedre og to perlemål av hhv. TUILs Magnus Mikkelsen og L/Ks Øyvind Garfjell var høydepunktene, var det L/K som hadde de farligste sjansene i andre omgang. At OMT fotballside kåret TUILs keeper til banens beste (han sto bare andre omgang) sier litt om sjansene som L/K svidde alene med unge Adrian Mikkelsen.

TUIL-forsvaret fikk tidvis kjørt seg skikkelig mot blant annet nykommer Aleksander Lenning, som spesielt i andre omgang var minst ett angrep alene. Han gjorde forarbeidet til frisparket som resulterte i det vakre 1-1-målet til Øyvind Garfjell, og var også nest sist på Christer Steinviks utligning 10 minutter før slutt. Nyervervelsen fra Krokelvdalen sto i tilegg bak to kjempesjanser for hhv. Marco Mathisen og Øyvind Garfjell og var i tillegg nære på selv da han kom alene med TUIL-keeperen i andre omgang. Det går lenge mellom hver gang en debutant gjør så mye av seg i L/K-trøya som det Lenning gjorde mandag og etter hvert kommer nok også målene for tromsøværingen. Men Steinviks scoring, en viljesterk gjennomløping like etter at han hadde kommet inn som innbytter, ble L/Ks eneste bidrag i 2. omgangs målprotokoll. Med nevnte Maniraguhas mål i tillegg til Håvard Bergstedt Lysvolls tidlig i omgangen, vant et sterkt besatt TUIL 2 toppoppgjøret.

L/K manglet visekaptein Joachim Olaussen mot TUIL, i tillegg til at vi går en høstsesong i møte uten både Steffen Dreyer, Fredrik Allertsen, Oscar Ross og Markus Karlsen Skogheim. Alle fem var bankers på laget i vårsesongen, men desto mer gledelig var det å se at erstatterne leverte så bra som de gjorde på TUIL Arena mandag. L/K bruker å ha store problemer borte mot TUIL 2, og denne gangen stilte TUIL attpåtil langt sterkere enn normalt. Likevel var L/K på høyde og vel så det i store deler av kampen og det må man ta med seg inn i høstsesongen.

Her kan du se kampen i opptak! (iTromsø)

Søndag venter Stakkevollan på Geitnes kunstgress. Skal L/K holde Skarp bak seg på tabellen er det bare tre poeng som gjelder - både søndag og i de neste kampene. Etter det som ble vist i Tromsdalen i går, så er det grunn til å være fortsatt optimist på vegne av L/K.

* Kristian Bjørn Hansen pådro seg sitt tredje gule kort i serien og må stå over kommende helg.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Tarjei Gautestad, Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Marco Mathisen, Christer Steinvik, Marcus Hausner Christensen

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy - meget god

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli