Ferie på tabelltoppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Jul 2017

Øyvind Garfjell scoret to mål da tabelltoppen ble trygget på Finnsnes.

Siste kamp før ferien ble avgjort tidlig i første omgang av et L/K-lag som tidvis sprudlet offensivt og som, til tross for litt defensiv lugging, også holdt nullen bakover. Allerede etter 13 minutter sto det 3-0 til L/K og det kom to til før dommeren blåste til pause.

L/Ks nykomponerte angrepstrio med Øyvind Garfjell og Oscar Ross på kantene og Marco Mathisen som spiss skapte trøbbel mer enn én gang for det unge FIL-forsvaret. Så skal det innrømmes at FIL fort kunne hatt både ett og to mål tidlig i kampen men den ene sjansen gikk utenfor og den andre tok en meget solid Jørgen Vik seg av. Og like etter den andre sjansen til FIL løper Oscar Ross seg fri på venstresiden og kommer helt alene med FIL-keeperen. 1-0 etter tre minutter.

Tromsdalingen Tarjei Hansen Gautestad var tilbake i L/K-trøya og han skulle vise seg fram tidlig. 27-åringen spilte sin første L/K-kamp i 2007 og var i L/K sammenhengende fra 2010 til 2016, men har spilt vårsesongen for Valhall i 5. divisjon. Med Joachim Olaussen, Magnus Kalstad og Christer Steinvik borte, Markus Karlsen Skogheim i Nordkjosbotn, Steffen Dreyer på Skjervøy, Roar Jørgensen skadet og med nesten alle juniorene på turnering i Piteå så ble Tarjei hentet tilbake til Finnsnes-kampen. Og det var et godt grep. Assisten hans til 0-2 er det ikke så mange som gjør han etter i alle fall. Ute på venstresiden har Gautestad tre FIL-spillere på seg. Men med nærteknikken og fysikken til Gautestad er alt mulig. Han drar seg elegant fri, slår en tunnel og spiller ballen til Marco Mathisen inne i feltet. Han vil ikke være noe dårligere og drar fram en lekker dragning som gjør at han får komme helt alene mot FIL-keeperen. Og da gjør ikke balsfjordingen noen feil.

Mathisen, som kanskje var L/Ks bestemann i dag, scoret også 0-3-målet. Denne gangen er det Øyvind Garfjell som er servitør på høyresiden etter et småpent raid. Innlegget fra L/Ks spillende trener finner Mathisen på løp inne i feltet. Timingen er perfekt og Marco dunker ballen i mål på første touch. Meget pent spill! Det var for øvrig Marcos fjerde seriemål og hans 16. mål totalt i L/K-trøya i hans 60. kamp i rødt.

På 0-4 er det igjen Tarjei Gautestad som viser seg fram. Vi har spilt 27 minutter og midtbanespilleren vinner en duell på midtbanen. Han avanserer noen meter og slår en stikkball til Øyvind Garfjell på løp. Pasningen er riktignok ikke bedre vektet enn at FIL-forsvareren har alle muligheter til å avklare ballen. I stedet tørrbommer han på klareringen og Garfjell har fri bane mot mål. En venstrefotavslutning senere og Garfjell har satt sitt første for dagen.

0-5 kommer fire minutter før pause. Nå er det Fredrik Allertsen som er servitør og Krister Skogli takker for den presise corneren med å heade inn sitt andre seriemål for sesongen i sin 30. kamp i L/K-trøya.

I andre omgang er det et litt vel lekent L/K-lag som ikke klarer å omsette banespillet i tellende resultat. Kanskje begynte tankene å streife innom tre uker med fotballferie eller kanskje var det andre ting som spilte inn. Faktum er i alle fall at L/K til tross for mange fete tilbud bare klarte å score en gang i andre omgang – nemlig etter 62 minutter. Det var til gjengjeld et meget pent mål der Øyvind Garfjell og Krister Skogli kombinerer lekker på høyresiden. Garfjell får sette fart mot FIL-målet, men kommer veldig skrått på mål. Alternativene finnes ute i feltet, men Garfjell er frekk og skyter med venstre mellom bena på keeper og i mål. 0-6 og takk for kaffen.

FIL 2 rakk å yppe seg litt på tampen og hadde spesielt én livsfarlig sjanse som L/K skal takke divisjonens beste keeper for at FIL ikke scorer på. Men Jørgen Vik gjør den paraden som måtte til for å beholde clean sheet i dag og da kunne L/K ta ferie med 51 scorede mål og bare ni innslupne, samt et tre poengs forsprang på argeste rival Skarp.

Tabellen finner du her!

Litt artig i dag, når L/K mangler en hel del spillere, at spillerne som har gjort en god figur på L/K 2 i 6. divisjon får innhopp. De fire innbytterne Richard Koch, Vebjørn Isaksen, Benjamin Johansen og Jørgen Jensen sesongdebuterte alle mann og Koch, som fikk en noen solide minutter som spiss, har aldri spilt seriekamp for L/Ks A-lag før. Hans to kamper i L/K-trøya har vært en vinterseriekamp og en treningskamp.
Jørgen Jensen spilte fem kamper for L/K som 16-åring i 2012, men kom tilbake til moderklubben foran denne sesongen. Han har spilt på L/K 2 i vår, men i dag var det altså duket for hans første A-kamp på fem år. Benjamin Johansen (16) har rekorden som den yngste som har spilt seriefotball for L/K da han debuterte på A-laget som 14-åring i 2015. Nå fikk han et innhopp på venstrebacken, der han ryddet godt opp de gangene han måtte det. Også kjempegledelig å se Vebjørn Isaksen (18) tilbake på høyrebacken etter en skadeplaget vår. Vi satser på å få se jensvollingen mer i høstsesongen.

Nå venter tre uker med velfortjent fotballferie for Vik og Garfjells menn før guttene igjen samles – i Piteå på treningsleir.

• Med Joachim Olaussen ute til denne kampen, benyttet Kristian Bjørn Hansen sjansen til å bli den eneste L/K-spilleren som har spilt samtlige kamper i år – serie, cup og vinterserie inkludert.
  • Vi kårer Marco Mathisen til L/Ks beste i dag. Scoret to mål, var mye borti ballen både som spiss og da han gikk ned på midtbanen gikk han Statens vegvesen en høy gang i tunnelproduksjon.
  • Sjette gang i år L/K scorer seks mål i en kamp. Den første kom i vinterserien mot TUIL 2, den andre i cupen mot Hammerfest, mens de fire siste har kommet i serien. Men det er første gang vi ikke slipper inn mål i seksmåls-kampene

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Tarjei Hansen Gautestad, Marco Mathisen, Øyvind Garfjell, Oscar Ross

Innbyttere: Richard Grønnbakk Koch, Benjamin Johansen, Vebjørn Isaksen, Jørgen Jensen

Dommer: Tom Erik Johannessen – full kontroll