Lovende høststart

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2019

Det ble tap i høstpremieren, men det er grunn for optimisme likevel.

Topplaget Fløya 2 ble som ventet for sterke for L/K mandag. Et mål tidlig i første omgang og ett til like før pause gjorde oppgaven vanskelig for Oskar Leiros’ gutter, men ingen skal si at man ikke prøvde. Selv om andre omgang kom med et tidlig 3-0-mål, så ga L/K aldri opp og da Kristoffer Hansen Holst satte inn reduseringen, så var det slett ikke ufortjent.

Reduseringsmålet og oppspillet til det var kanskje det beste L/K-angrepet i hele år. Nasim Shirzad bryter et Fløyaangrep på sin venstreback og spiller ballen til Sigve Ringbakken. Han flikker videre til Kristian Bjørn Hansen på midten og han tar med seg Oskar Leiros inne i banen. Oskar slår opp på Sigve igjen, som har gått på løp inn i rommet foran forsvarsfireren til Fløya. Furuflatingen flikker ballen elegant med hælen til Kristian Bjørn Hansen - i sin comebackkamp etter overgangen fra tilbake fra Skjervøy. Han viser all den pasningsfølsomheten og det overblikket han har vært velsignet med siden han debuterte på A-laget som 15-åring og slår en nydelig stikkball til Kristoffer Hansen Holst på venstre, som truer bakrommet med farta si. Han skjærer inn i feltet, vender bort en Fløya-forsvarer og dunker ballen i nettet fra 7-8 meter. Mesterlig.

Da var kampen bare 55 minutter gammel og det var plenty av tid for L/K til å redusere grønntrøyenes ledelse ytterligere. Kristian Bjørn Hansen hadde en gedigen sjanse på en heading fra tre meter hold, men ballen kommer så bardus på jensvollingen at han ikke får ballen i nettet. Og på overtid slår innbytter Benjamin Johansen et frispark fra langt hold som seiler over keeper og rett i krysstanga og ut. En annen innbytter, Gard Grønvoll Sommerseth, får også en mulighet i det påfølgende trekket, men treffer ikke på headingen fra fem-seks meter.

Totalt sett var det fortjent at Fløya vant, men ulikt mange andre bortekamper hittil i sesongen så sto L/K distansen ut i denne kampen. Flere av spillerne spilte opp mot sitt beste og spesielt solid syns vi Jørgen Skog i midtforsvaret til L/K var. Farten og duellstyrken til 17-åringen er gull verdt for laget. Også veldig positivt med Kristian Bjørn Hansen tilbake i en offensiv midtbanerolle.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Ola Edholm, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Preben Røtvold, Lasse Harlund, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Benjamin Johansen

* Kaptein Kristoffer Granås spilte sin kamp nummer 100 for L/K. Den første kampen fikk han som 15-åring på treningsleir i Piteå - mot Alvik IK 21. juli 2010.