L/K klatrer på tabellen etter 10-3 på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2023

Einar Skogheim scoret fire da Hamna 2 ble nedkjempet - og passert på tabellen.

Det som på forhånd så ut som en tricky oppgave for L/K, Hamna lå foran oss på tabellen før kampen, ble til slutt en høyst komfortabel 10-3-seier på Polleidet stadion fredag kveld.

Publikum fikk se et L/K-lag som spilte offensiv og sjanseskapende fotball, og etter første omgang burde det stått langt mer i L/Ks målprotokoll enn de fire som faktisk ble bokført. Stolper, Hamna-bein og keeperhansker hadde stått i veien for L/K gjennom omgangen, men likevel klarte vi å putte fire - fordelt likt mellom Isak Kristiansen og Einar Skogheim. Førstnevnte fikk igjen tillit som spiss etter fire mål mot TIL 3 og noterte seg for to mål og en særs aktiv omgang. Tar vi med de to treningskampene før høstsesongen så har Isak 10 mål på de fire siste kampene.

Dagens L/K-gutt ble likevel Einar Skogheim, som scoret fire mål og spilte en suveren kamp i sin offensive midtbanerolle. Spesielt 6-0-målet var det sus over - rett i krysset fra 14-15 meter.

L/K ledet 7-0 etter 70 minutter. 7-0-målet satte Krister Klaussen inn med et knallskudd fra klassisk Klaussen-hold - fra D-en utenfor 16-meteren. Klaussen andre for sesongen.

Og frem til da hadde Hamna knapt skapt noe som helst. Men så, ut av ingenting, kommer først en redusering. Så én til. L/K lot seg ikke prege av det og scoret selv et par til ved Einar Skogheim og Kristoffer Hansen Holst. På overtid blir det både 9-3 og så endelig tosifret og 10-3 helt på tampen. Den er det William Sørensen som setter, seks og et halvt år etter at han scoret sitt forrige A-lagsmål for L/K - helt i starten av sin eneste fulle sesong for L/K. Men alt tyder på at den hjemvendte kvalvikingen blir å score flere mål i høst.

Med seier fredag, har L/K klatret opp på andreplass på tabellen  en tabell som ledes av Kvaløya. De er imidlertid bare tre poeng foran L/K, som også har én kamp mindre spilt enn kvaløyværingene. Allerede mandag er det ny kamp - borte mot Fløya 2. Klarer L/K å vinne den, så går vi til topps på tabellen med bedre målforskjell enn KSK. Fløya 2 slo oss hjemme på Geitnes i vår, så vi satser på at L/K-guttene vil revansjere det tapet!

Alle innbytterne benyttet, bortsett fra keeper Asgil Brændeland.

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen - god

Gult kort L/K: Vebjørn Isaksen

Lørdag tapte L/K 2 0-5 for Skjervøy 2 på Skjervøy. Fortjent tap mot et av de bedre lagene i divisjonen, men L/K spilte ingen dårlig kamp med et litt redusert mannskap som følge av to A-kamper på tre dager.

Vi merker oss et comeback av Rudi Dreyer (40) og litt yngre Erlend Gamst (22). Ny sjanse til poeng i 6. divisjon kommende lørdag - mot Blåmann.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Joakim Berg Bjørklund, Berger Eidet Karlsen, Vebjørn Løvland, Arion RJ Ballovarre, Sander Kristiansen, Ayaz Mahmoud, Ian Harper, Helmer Karlsen.

Innbyttere: Markus Karlsen Skogheim, Rudi Dreyer, Erlend Gamst