Det er hett i tabellteten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jul 2016

I strålende sommervær sørget Kristoffer Johansen, Øyvind Garfjell og resten av L/K-guttene for at de kan ta fotballferie på tabelltopp.

L/K var alltid favoritter da 4. divisjons tabelljumbo kom på besøk til Polleidet lørdag og det endte som det måtte gå - med en komfortabel L/K-seier. Kvaløya brukte en time på å skape en målsjanse, og den scoret de på. Med 100 prosent uttelling så kunne de nok scoret ett til, men uansett var resultatet svært flatterende for kvaløværingene. L/K hadde et spillemessig overtak og kunne lett ha landet på tosifret om man hadde vært litt mer presis og fokusert i de siste trekkene.

To mål av dagens L/K-gutt, Christer Steinvik, og ett av Marco Mathisen sementerte L/K-ledelsen til pause og da kaptein Joachim Olaussen klinket inn 4-0 på et frispark fra drøye 20 meter var det seieren rimelig sikret. Så fikk Kvaløya et lettkjøpt mål etter en retur fra L/K-keeper Jørgen Vik, som ellers var sikkerheten selv, og KSK får en grei periode midtveis i omgangen.

At det ble med de fire målene for L/K i dag er et aldri så lite under. Men kanskje må sommervarmen ta sin del av ansvaret for at L/K ikke klarte å holde trykket oppe i samfulle 90 minutter. Det går år mellom hver gang dommeren må beordre drikkepauser på Polleidet, men det måtte kampens meget gode dommer Jarle Evertsen gjøre to ganger i går. Han måtte for øvrig klare seg med bare én linjemann lørdag - for øvrig andre gang på rad at bare to av tre fra dommertrioen ikke møter opp på Polleidet.

Uansett trivelige forhold på Polleidet, med bra med folk på tribunen og tidvis fin fotball på banen også. L/K har en rekke rutinerte spillere ute for tiden og det gir rom for ungguttene. Marcus Hausner Christensen (16) spilte sin fjerde kamp på rad som midtstopper sammen med Joachim Olaussen og gjorde nok en god kamp. På midtbanen fikk jevnaldrede Einar Skogheim spille fra start i en seriekamp for første gang i år og på topp debuterte Johan Edvard Gamst-Eriksen fra start i serien.

Fra benken kom også tvillingene Sondre og Simen Larsen inn mot slutten - sistnevnte for aller første gang i A-lagssammenheng. Artig for fotballfamilien fra Karnes!

* Joachim Olaussen scoret sitt femte seriemål i år og har bare Christer Steinvik og Steffen Dreyer foran seg på seriemålslisten i L/K. Han spilte for øvrig sin 40. kamp for L/K.

* Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin 110. A-kamp for L/K.

* Litt ekstra med fotballcelebriteter på Polleidet i dag. I tillegg til de faste tilskuerne hadde en av Lyngen-fotballens aller beste spillere gjennom tidene, Olav "Gutte" Jensen tatt turen til banen han har spilt så mange gode kamper på på 60- og tidlig 70-tall.