L/K på TV

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mar 2007

Pressedekning på riksdekkende TV er ikke hverdagskost for L/K. Men i går skjedde det!

I det dyptpløyende fotballprogrammet til Jo Nesbø på NRK, viste man under vignetten "Denne husker du... men husker du denne?" det første målet i NM-cupen i 2004.

Det kom i kampen mellom Finnsnes og L/K 14. april og var dessverre et Finnsnes-mål, scoret av Ronny Kolvik. På klippet kan du se at FIL-spilleren springer gjennom L/K-forsvaret og setter ballen i mål bak Lars Wikbo.

Etter ekstraomganger sto det til slutt 2-2, etter to L/K-mål av Ken Stian Olsen.  Dermed ble det straffespark, der nåværende L/K-kaptein Jens G. Løvland bommet på siste straffe og FIL til slutt gikk av med seieren.

Og det var antagelig like greit, ettersom L/K da kunne konsentrere seg om serien. Det ble som kjent TiTo-mesterskap og opprykk det året...

Les hva L/K-nett skrev om kampen i april 2004:

Kampen ble spilt på Finnsnes kunstgress. Det stod 2-2 etter at ekstraomgangene var fullført og dermed ble det straffesparkkonkurranse i landets første kamp i NM-cupen i 2004.

Ved pause var stillingen 0-0. Finnsnes tok ledelsen i andre omgang, men Ken Stian Olsen utlignet og kampen gikk til ekstraomganger. I ekstraomgangene scoret lagene en gang hver. L/Ks mål ble nok en gang gjort av Ken Stian Olsen. Andre Fagerborg ble utvist i første ekstraomgang etter to gule kort.

Finnsnes vant straffesparkkonkurransen 4-3 etter at Jens Georg Løvland og Ken Stian Olsen bommet på sine straffer. Rune Lillevik, Håkon Winther og Frode Følstad scoret på sine.

Kampen startet litt nølende, spesielt for L/Ks del på uvant underlag på Finnsnes. Sjansene var imidlertid likt fordelt på begge lag - blant annet med stolpeskudd i begge ender. Men Finnsnes var nok nærmest mål i første omgang. I andre omgang gjorde de alvor av målplanene sine da Ronny Kolvik stakk igjennom L/K-forsvaret og satte ballen i mål bak Lars Wikbo. Ken Stian Olsen, som i løpet av 120 minutter spilte på alle tre plassene i angrepet samt indreløper, var imidlertid kvikt frampå og utlignet ledelsen da han kriget inn 1-1.

I andre omgang var L/K det førende laget og blant annet Lasse Hausner og Frode Larsen hadde gode muligheter til å ta L/K i ledelsen. Sjanser hadde FIL også, men banespillet tilhørte L/K. Det resulterte imidlertid ikke i noe mer enn ekstraomganger. Der scoret Kolvik og Olsen ett mål til hver, André Fagerborg fikk sitt andre gule kort, og så var det klart for straffespark i flomlyset.

L/K fikk en god start med Lillevik og Følstads scoringer samtidig som Finnsnes bommet på sitt andre straffe. Ogås Håkon Winther satte sin straffe sikkert i mål, før tomålsscorer Olsen brenner sitt straffe i stolpen og ut. Finnsnes scorer på sitt straffe, og dermed falt hele ansvaret på L/Ks Jens Georg Løvland. Han satte straffen hardt til sin venstreside, men Finnsnes gode keeper Tore Eilertsen reddet på mesterlig vis. Dermed fikk Allan Larsen æren av å sende Finnsnes videre i cupen.

L/K trenger ikke skjemmes over gjennomføringen av cupkampen. Finnsnes var som forventet et bra hjemmelag, men L/K holdt bra kampen ut og burde strengt tatt ha vunnet. Men nå er cupen, som vanlig, historie etter første kvalikrunde og da er det kun serien å fokusere på framover.

* Rune Kristiansen debuterte fra start for L/K, samtidig som han spilte sin første NM cup-kamp noensinne.

* Ettersom det var den første kampen i NM-cupen i år, var NRK på plass på Finnsnes. Det resulterte i et glimt på NRK-sporten på kvelden, forøvrig lenge før kampen var avgjort.

Finnsnes-L/K 6-5 (1-1 og 2-2)
1-0 Ronny Kolvik (57), 1-1 Ken Stian Olsen (66), 2-1 Kolvik (101), 2-2 Olsen (117).
Dommer: Stig-Are Sørensen, Ulfstind.

L/Ks lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Rune Lillevik, Jørn F. Berger, Torbjørn Karlsen (Frode Følstad fra 44. min); André Fagerborg, Lasse Hausner, Steffen Dreyer (Oddgeir Hanssen fra 100. min); Ken Stian Olsen, Håkon Winther, Rune Kristiansen (Frode Larsen fra 44. min)

Gult kort: Jens G. Løvland og Håkon Winther
Rødt kort: André Fagerborg (103), L/K.