Surt hjemmetap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Mai 2007

L/K spilte langt bedre med 10 mann enn med 11. Men likevel ble det tap mot Ishavsbyen i dag.

En marerittaktig første omgang kulminerte med at L/K-keeper Jørgen Vik ble utvist og Ishavsbyen fikk straffe og gikk opp til 1-4 like før pause. Et helt håpløst utgangspunkt for L/K foran andre omgang, men innsatsen og gutsen i andre omgang savner nesten sidestykke de siste årene på Polleidet. Med en mann mindre dominerte L/K kampen helt og fullt, og Ishavsbyen hadde faktisk ikke en eneste målsjanse med én mann mer!

Til tross for at L/K til slutt nesten bare hadde Viktor A. Sørensen igjen bak, så holdt man tett og skapte et voldsomt trøkk og heksegryte på Ishavsbyens banehalvdel i hele andre omgang. Ishavsbyen, som var gode i første omgang, kom fullstendig under båten og traff ikke på noe.

Men så fryktelig mange 100-prosentsjanser ble det ikke av presset. Og da ble det med straffemålet til Steffen Dreyer og Ken Stian Olsens 3-4 mål.

L/K startet egentlig kampen bra. Først hadde Rune Kristiansen en fin sjanse allerede etter to minutter da Ken Stian Olsen spilte han flott igjennom, men lobben ble litt før løs. Så seks minutter senere er plutselig Ishavsbyen i front. De kommer løs på høyresiden og legger ballen ut 45 grader. Spissen gjør ingen feil og setter ballen i mål via tverrliggeren. Det var et øyeblikks tvil om ballen faktisk var inne, men dommer Vegard Ballovarre gjorde etter vår mening helt rett da han godkjente målet.

Det gikk imidlertid bare to minutter før L/K var tilbake igjen. En corner fra Ken Stian Olsen ble flikket videre av Frode G. Larsen og Rune Kristiansen satte ballen i mål med venstre fra 7-8 meters hold. Øyvind Garfjell fikk også en fin sjanse på venstresiden etter 13. minutter men skuddet på halv volley gikk utenfor lengste stolpe.

Så var Ishavsbyen på farten igjen, på sin andre sjanse i kampen. Og 1-2 målet var av den vakre sorten. En corner blir slått helt bak i feltet der Morten Andersen har plassert seg. Han tar ballen på halv volley og smeller ballen i bakken og i nettaket. Nådeløst fra "Byen". Og verre skulle det bli.

Først slår IFK en ny corner, denne gangen på første stolpe. Der står L/Ks Øyvind Garfjell og får bare stusset ballen videre og opp i nettaket. Utrolig uflaks og 1-3. Så etter 41 minutter skjer det skjebnesvangre: Ishavsbyen slår en enkel ball bak forsvaret til L/K. Jørgen Vik rykker ut og feller motstanderen innenfor straffefeltet. Korrekt straffe og korrekt rødt. Håvard Ottesen knallet ballen i mål til 1-4. Pausen var med andre ord kjærkommen.

Vegard Samuelsen kom inn for Jørgen Vik og Øyvind Garfjell måtte også forlate banen som følge av utvisningen. Vegard debuterte for L/Ks A-lag i serien og det  man skulle tro var å bli kastet til ulvene skulle vise seg å bli en usedvanlig rolig kamp. I andre omgang skapte nemlig ikke Ishavsbyen noe som helst mot et L/K-lag som var tvunget til å satse alt framover og spilte 3-3-3. Ishavsbyen-spillerne ble statister i kampen og lot seg også frustrere over L/K-spillere som var over alt og som ikke sparte seg i en eneste duell.

Allerede etter fire minutter var det duket for redusering. Rune Lillevik, som vant mye dueller i dag, ble holdt i feltet. En grei straffe som Steffen Dreyer satte inn. L/K fortsatte å pøse på og etter 64 minutter var  Ken Stian Olsen på farten inne i IFK-feltet. Han flikker vakkert videre et innkast fra Frode Larsen og ballen daler ned i lengste hjørnet. 3-4. I bakhodet til både lynsgværinger og tromsøværinger spøkte nok den fantastiske opphentingen på krøllgresset i Tromsdalen i fjor, men til tross for vedvarende press kampen ut klarte ikke L/K å få flere mål. Enten gikk avslutningene rett på Ishavsbyens keeper Emil Olsen, eller så satt ikke den siste pasningen ordentlig på en småhumpete Polleidet.

Basert på andre omgang kan man godt si at L/K hadde fortjent ett poeng. Men Ishavsbyen utnyttet sjansene som de kom til på fortreffelig vis og da fikk egentlig L/K som fortjent likevel.

* Dermed blir L/K stående på ni poeng etter fem kamper. Tap hjemme for Ishavsbyen var ikke akkurat etter planen og foreløpig er ikke TiTO-toppen noe å snakke høyt om. Men andreomgangen bærer i det minste bud om at L/K kan hvis man vil.

* 90-modellene Vegard Samuelsen og Fredrik P. Johansen fikk sine seriedebuter for L/Ks A-lag i dag. Gledelig også å se Tom-Jørgen Gangsø tilbake på banen etter hæltrøbbel de siste ukene.

* L/K har aldri tapt poeng på hjemmebane mot Ishavsbyen siden de to lagenes veier møttes for første gang på begynnelsen av årtusenet.

L/K - Ishavsbyen 3-4 (1-4)
0-1 Mats Solberg (8), 1-1 Rune Kristiansen (10), 1-2 Morten Andersen (15), 1-3 Selvmål (25), 1-4 Håvard Ottesen (str. 41), 2-4 Steffen Dreyer (str. 49), 3-4 Ken Stian Olsen (64).

Gule kort L/K: Jens G. Løvland, Ken Stian Olsen, Steffen Dreyer

Rødt kort L/K: Jørgen Vik

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Frode G. Larsen; Ken Stian Olsen, Lasse Hausner, Øyvind Garfjell, Rune Kristiansen; Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Vegard Samuelsen for Øyvind Garfjell, Tom-Jørgen Gangsø for Mats-Haakon Karlsen, Fredrik P. Johansen for Jens G. Løvland.

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy: Fikk en fryktelig tøff oppgave og behersket det bare sånn passe. Men gjorde i hvert fall rett i de avgjørende øyeblikkene av kampen - straffesparkene og utvisningen.