Avgjorde til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Sep 2007

Ken Stian Olsen har avgjort kamper for L/K før. I kveld gjorde han det igjen.

L/K vant 2-1 over Ishavsbyen på kunstgresset i Tromsdalen i kveld. I det 89. minutt dukket Olsen opp og satte ballen i mål og sikret dermed en uhyre viktig trepoenger for L/K. Nå er Senja bare tre poeng unna på TiTo-toppen.

Kampen mot Ishavsbyen ble som vanlig både tøff og jevn. Byen tok ledelsen i det 19. minutt etter corner. David Lundblad fikk verdens enkleste jobb med å heade ballen hjem fra to meters hold.

Det gikk 19 minutter til før L/K klarte å utligne. En corner blir headet inn i feltet igjen av Rune Lillevik. Det blir litt fram og tilbake i feltet før Morten Nilsen tar ansvar og klinker ballen i mål.

På slutten av omgangen har Ishavsbyen en svært gyllen mulighet til å få 2-1, men avslutningen gikk utenfor buret til Jørgen Vik. 1-1 i en første omgang der. L/K var langt unna sitt toppnivå. En heading fra Rune Lillevik etter 20 minutter og et skudd fra Steffen Dreyer like utenfor var de største sjansene for L/K før hvilen.

L/K gikk atskillig hardere ut etter hvilen, men uten at de store sjansene kom rekende. Ken Stian Olsen erstattet en småsyk Rune Kristiansen litt ut i omgangen og det viste seg å være et bra trekk fra Vegard Berg-Johansen. Olsen var farlig frempå flere ganger - blant annet etter 65. minutt, da han faktisk er på blank goal men litt for skrått. Ken Stian sender likevel i vei et godt skudd, som blir reddet i siste liten. Like etter stupheader Olsen en ball like utenfor.

Men Ishavsbyen hadde også sine fete tilbud og kampen sto egentlig vippet lenge. At det ble L/K som vippet den sitt favør, var jo likevel ingen bombe. Ett minutt før slutt spiller Lasse Hausner ballen til Morten Nilsen. Han hæler den videre til Ken Stian Olsen, som får to sjanser til å sette ballen i mål. Han skyter først, og keeperens retur sparker Olsen i mål på elegant vis.

På overtid blir så Lasse Hausner ganske så stygt taklet på tur framover på banen. Ishavsbyens høyreback får sitt andre gule og må forlate banen, men det er liten tvil om at forseelsen var av en slik art at man utmerket godt kan forsvare å gi direkte rødt. Lasse fikk seg i hvert fall en solid smell i lysken og haltet skikkelig da han forlot krøllgresset.

Tre poeng i dag sikrer god kontakt med FK Senja, som med sine 41 poeng ligger tre poeng foran L/K.  Se tabellen her!

Les mer om kampen på kretsens side her! og på Framtid i Nord her!

Ishavsbyen - L/K 1-2 (1-1) 1-0 David Lundblad (19), 1-1 Morten Nilsen (38), 1-2 Ken Stian Olsen (89).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens G. Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Tarjei Gautestad, Lasse Hausner, Morten Nilsen; Steffen Dreyer, Rune Kristiansen, Rune Lillevik.

Innbyttere: Ken Stian Olsen for Rune Kristiansen, Stian Amundsgård for Tarjei Gautestad, Øyvind Garfjell for Steffen Dreyer.

Gult kort L/K: Lasse Hausner

Dommer: Stig Are Sørensen - god nok i massevis, sammen med sine to linjemenn, selv om gult kort på taklingen av Lasse Hausner var en feilvurdering.