Rett til tabelltoppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2008

L/K vant 5-1 i seriepremieren i Skarphallen. Endelig versjon.

L/K vant til slutt 5-1 over nederlagsdømte Ramfjord i Skarphallen i dag. En merkelig kamp der RUIL skapte flest sjanser i første omgang men L/K ledet 4-1, mens L/K bare scoret ett mål i andre omgang etter å ha dominert kampen mer eller mindre totalt.

RUIL scoret først, men en tre-fire vakre angrep senere hadde L/K en ufortjent 4-1 ledelse til pause. Etter hvilen klarte ikke L/K å sette ballen i mål før like før slutt. Og da var det Rune Lillevik som hamret ballen i mål etter corner.

Det gikk faktisk ett kvarter før L/K skapte sin første sjanse. Da hadde RUIL vært farlig frampå flere ganger - blant annet to ganger etter dødball. Men da L/K slo til, var det ingen tilfeldigheter. En formsterk Steffen Dreyer spilte spiss i 4-3-3-formasjon i dag, og var outstanding i første omgang. Han vender opp og slår høyrekant Ole Oscar Ross nydelig igjennom. Unggutten smeller til med høyreslegga på første touch og ballen smeller i stolpen.

Så, etter 23 minutter, kløner L/K det til i rulleringsspillet bak. En ellers solid Michael Wæraas-erstatter Henning Hansen slår en litt vanskelig ball ut til venstreback Tor Arne Larsen. Sistnevnte gjør ikke maks ut av situasjonen heller, og RUIL snapper ballen. Sekunder etter ligger ballen i lengste hjørnet til Henning.

Men så løsnet det for alvor for L/K offensivt:

1-1, 26 minutter: Tom-Jørgen Gangsø (god i dag) vinner ballen på midtbanen. Han slår høyrekant Ole Oscar Ross igjennom og går på løp inn i boksen selv. Ross demper ballen og slår kapteinen sin igjennom på vakkert vis. Gangsø setter ballen i mål i duell med RUIL-forsvaret.

2-1, 31 minutter: Steffen Dreyer svever høyt og knuser RUIL-stopperne i luftduell. Header ballen til Ross, som rekker ballen før RUIL-keeperen og lobber ballen i mål.

3-1, 25, min: L/K holder ballen inne i straffefeltet og til slutt slår venstrekant Øyvind Garfjell ballen inn i feltet der André Fagerborg møter ballen med et perfekt hodestøti lengste hjørne.

4-1, 38. min: Dreyer-Ross-kombinasjonen funker igjen. Dreyer spiller Ross igjennom. Sistnevnte avslutter kjapt, RUIL-keeperen klarer ikke holde skuddet og Øyvind Garfjell plukker opp returen og setter den i mål.

4-1 til pause var veldig flatterende for L/K, som slett ikke fremstod med pondus i det defensive spillet, men som viste festfotball offensivt.

Andre omgang var paradoksalt nok en vel så god omgang av L/K, men da måtte publikum vente til ett minutt før slutt før det femte L/K-målet kom. Da var det Rune Lillevik, i en uvant rolle som innbytter, som satte punktum med et kontant skudd etter dødball. Med litt mer konsentrert angrepsspill kunne sifrene blitt langt styggere for et mer og mer slitent, men fortsatt kjempende, RUIL-lag.

5-1 i seriepremieren er uansett bra. Ramfjord var slett ikke så dårlig som alle skal ha det til, og kommer garantert til å plukke poeng hjemme på Fagernes. Seieren representerer en god start på årets sesong for L/K, som altså ligger på tabelltoppen før søndagens kamper.

L/Ks målscorere: Tom-Jørgen Gangsø, Ole Oscar Ross, André Fagerborg, Øyvind Garfjell og Rune Lillevik.

L/Ks lag: Henning Hansen; Kristoffer Fagerborg, Stian Amundsgård, Lasse Hausner, Tor Arne Larsen; Frode G. Larsen, Tom-Jørgen Gangsø, André Fagerborg; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Rune Lillevik for Tor Arne Larsen (etter 42 min.), Andreas Holm for Kristoffer Fagerborg (etter 68 min.) og Rune Kristiansen for Øyvind Garfjell (etter 68 min).

Gule kort L/K: André Fagerborg, Kristoffer Fagerborg.

Dommer: Inge Jensen - god.