En historisk kveld - Dispdebutant og tomålsscorer

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Jul 2008

Her blir Andreas Løvland (15 år og 79 dager) historisk. Få minutter senere fikk historikerne mer å tygge på...

Mot Ramfjord på Polleidet i kveld, viste nemlig Andreas Løvland til fulle hvorfor L/K har satt alle kluter til for å få dispensasjon for seniorspill for 15-åringen.

18. juli tikket beskjeden om dispen endelig inn, og ti dager senere gjorde Andreas Løvland sin seriedebut for Lyngen/Karnes. Og det var litt av en drømmedebut!

Selv om Ramfjord var takknemlig motstand å debutere mot, så viste Løvland fram mye av det han kan på den drøye omgangen han fikk spille på midtbanen på grønne og flotte Polleidet gress. Han scoret på sitt første spark på ballen, med venstre, han satte et knallhardt høyrefotskudd i tverrliggeren og ut fra 20 meter, han scoret nok et mål etter corner, vant hodedueller og viste sin eminente ballbehandling, før han spilte fri Rune Kristiansen med en krempasning foran 4-0-scoringen til Rune Lillevik. En fantastisk kveld for unggutten, som attpåtil spilte i drakten til storebror Jens Georg for anledningen. Men unge Løvland kan vente seg eget draktnummer meget snart...

Unge Løvland er selvsagt den yngste i L/K-historien som seriedebuterer. Hva gamle Karnes og Lyngen angår, er det litt verre å være bombastisk, men det skal godt gjøres at noen yngre noensinne har spilt seriefotball for klubben.

Kampen forøvrig var godkjent for L/K, men heller ikke mer. Første omgang var målløs helt til det 44. minutt, da Andreas Løvland dunker ballen i langhjørnet etter et frispark fra høyre. L/K har bygd ut repertoaret sitt i angrep, men i første omgang gikk mye i stå. Det lave presset fra RUIL gjorde at L/K slet mer enn man burde. Og selv om lynvingene Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross klarte å komme løs mer enn én gang, og man så igjen litt av det man har trent på i sommer, så klarte man ikke å få ordentlige avslutninger på mål. Når laget i tillegg ikke forsvarte seg helt etter læreboka i første omgang, så ble det de første 45 minuttene langt under pari.

Andre omgang ble langt bedre - litt fordi RUIL ikke holder i 90 minutter, men også fordi de offensive valgene var klokere. Presisjonen var langt bedre, intensiteten høyere og løpene satt oftere og oftere. Da kommer målsjansene tett mot et mer og mer slitent ramfjordlag. Et utall cornere og en målkåt Steffen Dreyer sto for mange av dem i andre omgang, men det var ikke dagen for verken headinger eller Dreyer-raid i dag.

Det var imidlertid litt dagen for frisparkmål. Fire minutter ut i andre omgang knaller André Fagerborg til, skrått fra høyre side. En overrasket RUIL-keeper klarer ikke annet enn å slå det harde skuddet i nettet, og 2-0 til L/K. Halvveis i andre omgang er Løvland på rett sted til rett tid igjen - denne gangen etter corner, før han i samspill med innbytter Rune Kristiansen setter opp Rune Lillevik for 4-0 målet. Veldig god jobb av Rune Kristiansen, som var kvikk de minuttene han fikk på slutten.

Malurten i begeret var trøstemålet RUIL scorer på overtid. Et vel offensivt L/K-lag blir tatt på senga og RUILs bestemann, Rafael Solbakken, lurer seg igjennom og scorer bak Michael Wæraas. Da hadde L/K-forsvaret stort sett gått arbeidsledig hele andre omgang, så det var småbittert å rote bort clean sheet-en på slutten.

Men med seieren i dag, er L/K tilbake på tabelltoppen i TiTo-serien - fortsatt ubeseiret og med 29 poeng.

L/K - RUIL 4-1 (1-0).
1-0 Andreas Løvland (44), 2-0 André Fagerborg (49), 3-0 Løvland (67), 4-0 Rune Lillevik (83), 4-1 Rafael Solbakken (90).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Tor Arne Larsen, Frode G. Larsen, Mats-Haakon Karlsen, Kristoffer Fagerborg; André Fagerborg, Tom-Jørgen Gangsø, Freddy Skogvang; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Andreas Løvland for Tor Arne Larsen, Rune Lillevik for Ole Oscar Ross, Rune Kristiansen for Øyvind Garfjell.

Dommer: Hallgeir Bertelsen