Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mar 2009

Seier over Skjervøy

L/K tok en prestisjeseier over Skjervøy i årets siste vinterseriekamp.

Foreløpig versjon:

L/K har hatt en fin helg i Skarphallen, med seier over to av de forventet argeste konkurrentene i årets FK Fotball-liga. 5-2 over Fløya i går ble fulgt opp med en fin 3-2 seier over Skjervøy i dag.

L/K ledet 1-0 til pause etter scoring av Steffen Dreyer. En sjansefattig 1- omgang der SIK hadde en stor sjanse, som L/K-keeper Michael Wæraas tok seg av.

Andre omgang ble litt mer målrik. SIK utlignet først, men så gikk L/K opp til 2-1 og 3-1. Først setter Andreas Løvland inn årets første på straffe etter at Fredrik P. Johansen ble tatt inne i feltet. Så er det Ole Oscar Ross som er på ferde og parkerer alt som er av SIK-forsvarere, før han triller ballen ut til nevnte Johansen. Han setter sikkert inn 3-1.

Fredrik var forøvrig riktig så kvikk i dag. Han sørget for at SIKs nyervervelse Joakim Flatvoll fikk rødt kort i andre omgang da han felte Fredrik som sistemann.

På slutten av kampen blir en SIK-spiller felt inne i L/Ks straffefelt. Michael Stangnes setter sikkert inn 3-2 på sin navnebror i L/K-buret.

Dermed endte L/K på 11 poeng i vinterserien. Fortjente tap mot TIL 2 og Senja, og uavgjortkamper mot Ishavsbyen og TUIL. Seire mot Skjervøy, Fløya og Skarp. Målforskjellen på 25-25 tilsier et lag som vet hvor målet står, men som samtidig har hatt trøbbel med å tette igjen bakover. Men det har helt klart vært en stigning i programmet defensivt. L/K har sluppet inn "bare" to mål i hver av de tre siste kampene i vinterserien. I de to kampene i helga var forsvarsfireren identisk i begge kampene. Det er en styrke, selv om det er god konkurranse om plassene også i forsvaret.

Tore Veseth Olsen kjente antydninger til en strekk etter gårsdagens kamp mot Fløya og sto dermed over mot SIK i dag. Det svekker utvilsomt L/K offensivt, spesielt ettersom vi også manglet andre offensive spillere som Øyvind Garfjell, Torgrim Sollid, Magnus Minde og Jonas Samuelsen i helga. Men guttan som var disponibel i helga gjorde i hvert fall manns jobb.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Aleksander Helberg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Alexander Løvland Rygh; Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen, Ole Oscar Ross.