Fk Fotball-ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mai 2009

Hjemmetap mot Ishavsbyen.

Det er bunnstrid de neste ukene for L/K etter tapet for Ishavsbyen hjemme på Polleidet.

L/K var ubeseiret i hele fjor på hjemlig gress, men allerede i den andre hjemmekampen i år gikk det galt. Tidligere L/K-gutt Frode Følstads menn var effektive og selv om de ikke akkurat vant verken sjansestatistikken eller ballinnehavs-statistikken, så må vi bare erkjenne at det vi presterte på Polleidet-gresset lørdag ikke var godt nok.

L/K stilte med Rune Lillevik og Ole Oscar Ross som spisspar, mens Steffen Dreyer gikk ned på midtbanen for å jobbe sammen med Andreas Løvland. Øyvind Garfjell og Torgrim Sollid spilte flanker i 4-4-2-formasjonen, der forsvaret og keeper var identisk med den som startet mot Fløya.

De første 18 minuttene gikk avgårde med sjanser til begge lag, men at det fortsatt sto 0-0 etter 20 minutter var et under. Rune Lillevik fikk etter 19 minutter to gedigene muligheter til å å ta L/K i ledelsen, men både headingen fra kloss hold etter corner og avslutningen i nettveggen like etterpå var gode nok. Spesielt skuddet i nettveggen trodde "alle" var inne og det kom til og med et karakteristisk Polleidet-fløyt fra en av bilene oppi bakken.

Istedet var det Ishavsbyen som lyktes med én av sine mange lange baller opp mot L/K-forsvaret. Pasningen finner høyrekanten André Jensen på løp og avslutningen hans er vakker på halv volley over Erlend Strand i L/K-målet. 0-1.

Gjennom hele omgangen viste L/K tidvis meget god angrepsfotball. Spesielt Torgrim Sollid, Ole Oscar Ross og Steffen Dreyer skapte mye med gode løp på høyresiden, men også en Øyvind Garfjell tilbake fra skade plagde sin back ved gjentatte anledninger. Kanskje ble det vel mye offensivt til tider, for det er på det rene at forsvarsfireren fikk litt for lite hjelp til å demme opp når duellsterke Ishavsbyen-spiller slapp seg framover på banen.

Det stod 0-1 til pause, men andre omgang skulle bli langt mer målrik - dessverre må vi vel si. Daniel Ribe legger på til 0-2 før Øyvind Garfjell viser fart og besluttsomhet og reduserer til 1-2 på et raid på venstresiden. Da var det gått 63 minutter og det var nok en viss feeling blant de oppmøte på Polleidet at det kunne bli mer. Sollid og Ross var fortsatt en konstant trussel for IFK-forsvaret, men til tross for en rekke flotte legg fra Sollids høyrefot, klarte ikke L/K å flytte nok folk inn i boksen.

Men "Byen" hadde mer på lager. Midtveis i omgangen går de opp til 1-3 og selv om Steffen Dreyer reduserer på nytt på en flott enmanns-prestasjon så manglet L/K den siste finishen i kampen. Fire minutter før slutt får Ishavsbyen straffe og innbytter Morten Andersen setter sikkert 2-4.

Det ble mye av en forsvarskrig for et Ishavsbyen-lag som selvsagt var godt fornøyd med å lede kampen fra det 36. minutt og ut kampen. I andre omgang vil jeg tippe at L/K hadde ballen 75 prosent av tiden, men det er en svært mager trøst. Nå er det altså bunnstrid som gjelder de neste ukene. Det er uvant kost, men den utfordringen er det bare å ta for Hausners menn - som forøvrig var Leonhardsens menn lørdag. Hjelpetrener Thomas Leonhardsen ledet laget alene i sjefstrener Hausners Englands-fravær.

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (63) og Steffen Dreyer (71).

L/Ks lag: Erlend Strand; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen; Steffen Dreyer, Andreas Løvland, Torgrim Sollid, Øyvind Garfjell; Rune Lillevik, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Rudi Dreyer, Kristoffer Fagerborg, Tore Veseth Olsen.

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen, Unglyn - god.