FK Fotball-Ligaen: L/K-Salangen 1-2 Oppdatert versjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2009

No må fanden slæppe

En ny frustrerende kveld på Polleidet. Salangen tok alle tre poengene mot et L/K-lag som igjen sløste utilgivelig med sjansene. Da Morten Nilsen tok L/K i ledelsen etter 50 minutter, så det meste greit ut. Men Salangen kom tilbake og på slutten stjal de alle tre poengene med en scoring på overtid.

L/K gikk ut i 110 fra start og hadde initiativet stort sett hele kampen, selv om Salangen hadde en god periode i andre omgang. Alt i alt et forferdelig bittert tap for L/K, som nå er godt plantet på sisteplassen på tabellen.

L/K fikk en bisarr start på kampen. Morten Nilsen, som var satt opp som spissmakker med Steffen Dreyer i dag, fikk en jobbrelatert telefon rett før kampstart. Det gikk et kvarter før Morten fikk avklart situasjonen over telefon og det betød at det L/K måtte starte kampen med ti mann. L/K-guttan knallharde jobbing gjorde sitt ytterste for å skjule underlegenheten og var fullstendig sjef det første kvarteret.

Man mistet ikke akkurat mistet initiativet da man endelig ble 11 heller. I en skjev 4-3-3 formasjon med Morten Nilsen og Steffen Dreyer som spisser og Øyvind Garfjell på venstrevingen og Ole Oscar Ross som kombinert indreløper og ving. Og "innbytter" Morten Nilsen står sjøl for mange av sjansene. Først når han kjemper seg løs på høyresiden og avslutter fra skrått hold. Så header han like utenfor før han tar et Øyvind Garfjell-innlegg på hel volley og smeller den like utenfor.

Den største sjansen i første omgang er det likevel paradoksalt nok Salangen som har. En lang avklaring finner en Salangen-spiss på løp bak L/Ks forsvar. Keeper Erlend Strand kommer ut for å avverge den lange ballen men feilberegner og slipper spissen forbi seg. Heldigvis klarer man med et nødskrik å rydde opp.

Fem minutter ut i andre omgang er det endelig klart for L/K-scoring på Polleidet. Og den kommer på et usedvanlig vakkert angrep. Andreas Holm samler opp ballen på midtbanen og slår opp på en møtende Steffen Dreyer. Han flikker nydelig videre på ett-touch med utsiden av høyrefoten til Andreas Løvland på løp framover. Han slår Morten Nilsen direkte igjennom på høyresiden. Han avanserer mot mål og setter ballen sikkert i lengste. Hans andre hjemmemål på tre dager.

To minutter senere er det imidlertid balanse i regnskapet, og det var nok en gang en dødball som ble skjebnesvanger for L/K. Kristian Nesje er frempå og setter ballen i hjørnet. Forøvrig var den defensive tryggheten i L/K-forsvaret langt bedre i denne kampen, med luftstyrken, rutinen og roen til Rune Lillevik.

Midtveis i omgangen er Salangen godt med i kampen med flere hurtige angrep, men forsvaret rydder opp. Og i andre enden fortsetter L/K å pøse på. Steffen Dreyer har to enorme sjanser til å score, men spissen sliter fortsatt med uttellingen. Også Morten Nilsen får tilbud i andre omgang og innbytter Gaute Veseth Olsen hadde et kjempeskudd som alle så i mål. Det siste kvarteret gikk forøvrig uten Nilsen. Han måtte til slutt haste til Tromsø for å berge en kjøledisk...

På slutten er det Lars Bjugn klar på bakerste og setter inn 1-2 etter en god kontring. Helt katastrofalt for hjemmelaget som har tapt tre hjemmekamper på rad på Polleidet. Det har aldri L/K opplevd på dette nivået før og knapt på noe annet nivå heller...

Nå er det for alvor samling i bunn for L/K. Bunnplasseringen i 3. divisjon er ikke hverdagskost for Polleidets sønner og kampene fram mot ferien må brukes til å slite seg opp fra tabellbunnen. Vi møter to andre lag som sliter de to neste ukene, Finnsnes og Nordreisa, og her bør og må det bli godt med poeng.

L/Ks yngstemann Andreas Løvland ble kåret til dagens L/K-gutt.

L/Ks lag: Erlend Strand; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rune Lillevik, Aleksander Helberg; Andreas Holm, Andreas Løvland, Ole-Oscar Ross; Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Gaute Veseth Olsen for Andreas Holm, Torgrim Sollid for Morten Nilsen.