FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jun 2010

Tok skalpen på serielederen

Skarp klarte ikke å stå imot L/K og maskinen Morten Nilsen i regnværet på Polleidet.

Etter 0-0 i kamp 12 på tippekupongen til pause og et bortelag som hadde det lille overtaket, kom L/K fryktelig tilbake i andre omgang. Toppscorer Morten Nilsen satte inn to kjappe etter sterke prestasjoner og da Steffen Dreyer scorte 3-0 målet var det lite som tydet på at Skarp skulle klare å fighte seg tilbake i kampen.

Skarp fightet, men det ble med den ene scoringen av Erik Bertelsen etter corner. L/K sto på som løver i regnværet og vant svært fortjent 3-1 til slutt.

L/K fikk den første sjansen allerede etter to minutter da Tarjei Hansen Gautestad spiller Ole Oscar Ross igjennom på høyresiden. Ross setter avslutningen utenfor. Skarp begynner å spille ball og tar førersetet i kampen. Flere ganger er det fare på ferde foran L/Ks Jørgen Vik, men det ender godt. Men det var nære på da en Skarp-fot beinet ballen over Vik. Heldigvis var kaptein Mats-Haakon Karlsen på plass og beinet ballen bort før den passerte streken.

L/K fikk imidlertid godt grep om forsvarsspillet etter hvert i omgangen og stopperparet Flatvoll/Karlsen tok seg godt av den livsfarlige spissduoen Sokki/Lund.

Den trenden skulle fortsette i andre omgang. Men nå skulle i tillegg Skarp få alvorlig trøbbel med seriens toppscorer Morten Nilsen. Etter 49 minutter slår backfenomenet Øyvind Garfjell en pen ball inn i feltet til hengespiss Tarjei Hansen Gautestad. Han vinner en hodeduell og plutselig er Morten Nilsen igjennom og med utsiden av høyrefoten setter Nilsen inn 1-0 på Polleidet. Jubel i regnværet!

Fem minutter senere er sør-tverrfjordingen på ferde igjen. En gjenvinning av Andreas Løvland havner hos Ole Oscar Ross. Han setter fart og slår til Morten Nilsen litt ute til høyre for målet. Behersket bruker Nilsen innsiden av høyrefoten og setter ballen iskaldt til side for Tor Inge Kristiansen i Skarpburet. 2-0 og en H nærmer seg på tippekupongen.

En sugende gressmatte på Polleidet krevde sitt. Både Rudi Dreyer og Tarjei Hansen Gautestad kastet etter hvert inn håndkleet, og Ole Remi Hausner og en revitalisert og spillesugen Steffen Dreyer kom inn. Sistnevnte har stått over de tre siste kampene men var tilbake i dag og var rolig og sikker da han fikk sjansen til å sette 3-0. Andreas Løvland jobbet utrettelig i dag og forfølger en lang ball dypt inne i Skarp-forsvaret. Han vender opp og spiller en framadstormende Dreyer helt alene med Skarp-keeperen. Dreyer viser ingen nåde og setter sitt 118 mål for L/K i sin 235. kamp. Ikke mange av dem har vært som innbytter.

Selv om Skarp gjør det de kan for å få inn en redusering, så blir det for lite for sent da Erik Bertelsen klarer å scorer fire minutter før slutt. Til tross for et visst trykk inne i boksen, så renser L/K godt unna.

Morten Nilsen ble, veldig fortjent, kåret til dagens L/K-gutt. Tomålsscoreren valgte i sin tur å trekke fram Espen "Hulk" Haugen for innsatsen på midtbanen i dag. Haugen jobbet som en galeislave i 90 samfulle minutter og tok etter hvert luven av det meste Skarp prøvde å skape på midten av banen. En duellspiller av rang. Når det er sagt, så var det mange L/K-spillere som spilte over pari i dag - helt fra bombesikre Jørgen Vik i mål til spydspiss Morten Nilsen.

For spenningen i serien var denne seieren helt avgjørende. Hadde Skarp vunnet i dag, ville forspranget deres vært på ni poeng. Nå er det i stedet bare tre poeng opp til serielederen. Se tabellen her!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjel; Rudi Dreyer, Espen Haugen, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Tarjei Hansen Gautestad, Morten Nilsen

Innbyttere: Ole Remi Hausner, Steffen Dreyer, Joakim Einebakken Nilsen

Dommer: Stig Are Sørensen, Ulfstind - meget god

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell

Joakim Flatvoll og Espen Haugen jublet for tre livsviktige poeng i toppkampen mot Skarp. Foto: Jo Are Vik