FK Fotball-Ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2010

L/K rykker nærmere Skarp

Storseier på Polleidet, samtidig som Skarp avga poeng mot Fløya.

Det ble aldri særlig spennende på Polleidet. L/K styrte alt fra start, men spilte likevel ingen god første omgang. Spillet ble omstendelig og vanskelig, og det funket faktisk best da Steffen Dreyer truet bakrommet på presise oppspill bakfra.

Steffen Dreyer tegnet seg for fire nye mål i FK Fotball-Ligaen i dag. Søskenbarnet Joakim Einebakken Nilsen satte inn sine to første seriemål for L/Ks A-lag, mens Joakim-bror Tomas debuterte for A-laget med å starte kampen. Og når også Steffens storebror og fjerde søskenbarn Rudi Dreyer kom inn i andre omgang så var det tett med Einebakken-slekt på Polleidet.

Allerede etter fem minutter burde det stått 1-0. Steffen Dreyer blir felt etter pent forspill av brødrene Einebakken Nilsen. Tarjei Hansen Gautestad har vært sikkerheten selv i straffesparksituasjonene hittil i år, men denne gangen ble det bom.

Gautestad fikk imidlertid en slags revansj seks minutter senere. Han vender opp på midtbanen og slår en flott ball ut til Andreas Løvland ute på venstresiden. Han slår ballen videre inn i feltet, der Steffen Dreyer venter på bakerste. Han klinker ballen i motsatt hjørne og tar L/K i ledelsen.

Etter 23 minutter spiller samme Dreyer igjennom Mathias Olsen. Han avslutter, men keeperen redder. Mathias gjenvinner ballen og spiller til Steffen, som vender bort et par Laksvatn-spillere før han setter ballen i mål.

Tre minutter senere kommer dagens peneste mål. Laksvatn klarerer ballen etter et L/K-angrep og ballen lander foran Espen Haugen på 25 meter. Han tar kontroll og sender avgårde en hyler som Laksvatn-keeperen knapt får fingrene opp på. Uendelig vakkert av lenangsværingen, som var god spesielt i andre omgang i dag.

3-0 til pause var strengt tatt ikke mye å rope hurra for. Men andre omgang skulle bli bedre. Etter syv minutter er Steffen Dreyer løs på høyrekanten og slår inn. Ballen blir avklart av Laksvatn-forsvaret, men dessverre for dem rett ut til banens beste spiller - Andreas Løvland. Han setter ballen hardt opp i nettaket fra 14-15 meter.

To-tre minutter senere har unge Løvland assist til enda yngre Joakim Einebakken Nilsen. Steffen Dreyer spiller en kjapp vegg med Espen Haugen og slår inn fra høyre. Andreas Løvland er på bakerste og han slår ballen tilbake inn i feltet der Einebakken Nilsen rager høyest og header ballen kontant i mål.

Steffen Dreyer var imidlertid langtifra ferdig med å score sjøl. Han tok ordentlig scoringsansvar i L/Ks første Morten Nilsen-løse kamp. Denne gangen var det maestro Løvland som serverte fra midtbanen en frekk ball gjennom midten. Der var Dreyer på løp. Han dempet ballen på brystet og i samme bevegelse avsluttet han med høyre utagbart i høyre hjørne. Meget bra gjort.

7-0 gjør han også selv, etter å ha blitt sparket ned i feltet. Det blir straffe og den setter Steffen knallhardt i nettet. Da skrev vi 68 minutter og tankene om tosifret begynte å melde seg.

Og tre mål til skulle det også bli, men dessverre var ett av dem til Laksvatn. Riktignok var det Sigve Johansen som satte inn Laksvatns trøstemål og han har 19 kamper og fire mål for nettopp L/K ( i 2004-sesongen). Før det hadde imidlertid Joakim Einebakken Nilsen scoret sitt andre for dagen etter flott fremspill av en god Andreas Holm på høyrebacken. Joakim snurret rundt med Laksvatn-stopperen før han satte ballen i mål.

9-0 var også smått historisk. Steffen Dreyer slår inn fra høyre. Christer Steinvik får ballen på 16 meter og skyter mot mål. Ballen stusser innom "kæssa" til Joakim Flatvoll, forandrer retning og går i mål bak en utspilt Laksvatn-keeper. Nært årets første for Christer, men i stedet får Flatvoll sitt første for L/K.

I løpet av kampen ble Polleidet-publikumet oppdatert på kampen mellom Skarp og Fløya. Fløya ledet 4-0 og så ut til å cruise til seier. Men serielederne kom mirakuløst tilbake og klarte 4-4. Dermed har Skarp fortsatt førersetet i racet om seriegullet.

* Debut for Tomas Einebakken Nilsen i dag - attpåtil fra start. Solid debut i midtforsvaret sammen med Joakim Flatvoll.

* Steffen Dreyer scoret sitt 123, 124, 125 og 126 mål for L/Ks A-lag i dag. Hadde han vært litt mer egoistisk i første omgang, så hadde det blitt flere mål på elvevollingen, men Dreyer viste seg som både goalgetter og lagspiller i dag.

* Andreas Løvland ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen på Polleidet.

* Øyvind Garfjell startet for første gang i år på benken for L/K etter å ha vært på ferie. Han kom imidlertid inn allerede i første omgang og viste, sammen med de andre innbytterne Rudi Dreyer og Ole Remi Hausner, solide takter på den småpene gressbanen på Polleidet.

L/K - Laksvatn 9-1 (3-0) 1-0 Steffen Dreyer (11), 2-0 Dreyer (23), 3-0 Espen Haugen (26), 4-0 Andreas Løvland (52), 5-0 Joakim Einebakken Nilsen (54), 6-0 Dreyer (60), 7-0 Dreyer (str, 68), 8-0 Einebakken Nilsen (74), 9-0 Joakim Flatvoll (87), 9-1 Sigve Johansen (88)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Joakim Flatvoll, Tomas Einebakken Nilsen, Christer Steinvik; Espen Haugen, Andreas Løvland, Joakim Einebakken Nilsen, Mathias Olsen; Tarjei Hansen Gautestad, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Ole Remi Hausner, Rudi Dreyer

Gult kort L/K: Tarjei Hansen Gautestad (hans tredje for sesongen)