NM-cupen 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Apr 2011

Et uforklarlig cuptap
L/K burde avgjort cupkampen i første omgang. I stedet ble det tap.

Etter en halvtimes spilt på Geitnes var undertegnede, og flere med meg, bare opptatt av hvor stor L/K-seieren skulle bli mot gjestene fra Hammerfest.

Da hadde L/K tatt grep i kampen fra start og vasket fram den ene sjansen etter den andre, fått et mål annulert og et annet godkjent. Angrepene ble rullet opp på både høyre og venstre og HFK hadde hendene fulle med å få klarert.

Etter 21 minutter kom da også 1-0 målet. Et legg fra høyre finner Andreas Løvland inne i feltet. Han kommer ikke ordentlig over ballen og får bare stusset den videre bak i feltet. Her er Ole Oscar Ross og plukker opp ballen. Han slår den tilbake inn i feltet og der lurer BUL-dødar Magnus Henriksen. Han rager høyest og header ballen tilbake i motsatt hjørne. 1-0.

Da hadde samme Henriksen like før hatt en eventyrlig sjansen til å score, men avslutningen på bakerste stolpe traff nettopp den stolpen.

Etter målet har både Henriksen og spissmakker Ståle Johansen gode sjanser til å øke ledelsen, men i stedet bryter HFk på midtbanen og kommer etterhvert til innlegg. Det kriger HFK-spiss Ørjan Duurhuus i mål i en taklingsduell (!) med Mats-Haakon Karlsen. 1-1 totalt mot spillets gang og på HFKs første mulighet.

Ut omgangen skaper L/K mindre. Bredden i spillet forsvinner litt, men man har god kontroll på kampen likevel.

Etter pause var det imidlertid lite å glede seg over med L/K-øyne og for den jevne tilskuer. L/K har banespillet fortsatt, men mangler presisjon i de siste trekkene. HFk har heller ikke mye å by på og kampen kommer inn i en blindgate med lite sjanser og penspill.

Etter 73 minutter får så HFK et pent treff fra 20 meter og går opp i ledelsen. L/K prøver å legge om men sjansene lar vente på seg. De siste fem minuttene har Magnus Henriksen en ny stor sjanse og to minutter før full tid knaller Ole Oscar Ross ballen i nettveggen fra 13-14 meter. Langt på overtid er Ståle Johansen alene med keeper, men dessverre såpass skrått på mål at også den avslutningen går i nettveggen.

Etter noen drøye tilleggsminutter blåser dommer Kay-Erling Ludvigsen av kampen og L/K er ute av cupen.

Kampen viser at L/K har evner og ferdigheter til å spille ut motstandere på dette nivået. Men samtidig skal man ikke slippe seg mange prosent ned i innsats og kvalitet før de fleste lagene i divisjonen kan skape trøbbel. Det viste HFK til fulle i dag. Etter å ha blitt herjet litt med i første omgang, la de seg lavere med laget, nektet L/K rom og kriget det de maktet - inkludert noen gulkort-taklinger. Det fungerte i dag, men til neste kamp bør L/K-guttene klare å gjennomføre en plan B eller C bedre enn tilfellet var i dag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Øyvind Garfjell, Jan-Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen; Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Espen Haugen, Ole Oscar Ross; Ståle Johansen, Magnus Henriksen.

Innbyttere: Kristian Granås, Karl Erik Vaeng, Alexander Løvland Rygh

Gule kort L/K: Andreas Løvland, Jan-Robin Bjørn

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen - grei kamp.