L/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2011

Berget poenget til slutt
L/K kom under 3-1, men klarte uavgjort mot Norild i kveld.

Da dommer Jim Roger Haugnes blåste av kampen på Geitnes i kveld, sto det 4-4 i målprotokollen. Da hadde IL Norild ledet både 1-3 og 3-4, men L/K nektet å gå på sitt første tap for sesongen.

L/K åpnet oppskriftsmessig, med enveiskjøring mot Norild-målet og et mål av Ole Oscar Ross etter 16 minutter. Da hadde både Andreas Løvland, Ståle Johansen og ikke minst Ole Oscar selv hatt store sjanser til å ta L/K i føringen. Spesielt Ross sin sjanse var fet. Et pent Steffen Dreyer-skudd duppet ned og traff bakre stolpe. Ross var først på returen men det plasserte skuddet ble reddet med en fabelaktig parade fra ILN-keeperen.

Da målet endelig kom var både venstreback Tor Arne Larsen, Ståle Johansen og Steffen Dreyer involvert før Ross avsluttet ved å parkere ILN-forsvaret og sette 1-0.

L/K kommer til flere sjanser og det burde absolutt stått mer enn 1-0 når Norild plutselig får straffe. L/K-stopper Tomas Einebakken Nilsen feller spissen og velkjente Milos Vucenovic er sikker fra 11-meteren. Og nå skjer ting fort. Minuttet etter springer Norild igjennom og tar finnmarkingen opp i ledelsen. Og i det 36. minutt får L/K en ny trøkk i trynet når Norild går opp til 1-3. Forsvarsspillet var ikke bra i denne perioden og det funket ikke spesielt bra framover heller. Det kunne virke som at sjokket med å komme såpass mye under etter å ha dominert i starten ble stort for et ganske ungt L/K-lag.

Pausen kom med andre ord beleilig for Bernt Olav Johansens menn. L/K var tydelig innstilt på å trøkke til fra start. Norild ble presset langt tilbake og ble redusert til å slå mer eller mindre velykkede avklaringer i ufarlig rom. Norild trekker troppene langt tilbake på banen, men likevel klarer L/K å trenge igjennom flere ganger. Andreas Løvland kommer nærmest etter 53 minutter da han snurrer rundt ute på høyresiden og avanserer mot mål. Skuddet er godt, men går like over.

Så får L/K straffespark etter 63. minutter etter at Øyvind Garfjell blir tatt inn i feltet. Andreas Løvland er sikkerheten selv fra straffemerket og håpet om L/K-poeng var stort. I det 71. minutt gjør Løvland alt selv, går igjennom Norild-forsvaret og bringer L/K ajour igjen - bare for å se at Norild går opp til 3-4 ti minutter før slutt på deres eneste ordentlige sjanse i andre omgang. Og attpåtil var det relativt mange som hevdet at det var en grov offside som dommertrioen ikke fikk med seg.
Heldigvis er Steffen Dreyer på plass og berger uavgjort med et vakkert, vakkert skudd seks minutter før slutt.
På tampen er det plenty av muligheter til også få vinnermålet. Men denne gangen har ikke L/K sjarmen, og årets første poengtap er et faktum.

Det ene poenget var dog viktig nok. Det betyr at L/K er serieleder uansett hva som skjer i resten av serierunden. Surt med poengtap mot et Norild-lag som hadde begrensende ferdigheter, men som hadde en innstilling til kampen som mange lag kan misunne dem. Ståpåvilje og noen gode enkeltspillere kan holde til poeng i 3. divisjon. I tillegg til en dommer som litt for ofte så igjennom fingrene med  spill på kanten, og over kanten, av det tillatte.

L/Ks mål: Andreas Løvland (2), Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer

Andreas Løvland er nå oppe i 7 seriemål, mens Ross og Dreyer har henholdsvis fem og fire mål.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Tomas Einebakken Nilsen, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer; Ståle Johansen

Innbyttere: Espen Haugen, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Jim Roger Haugnes, Kattfjord - var ikke helt på høyden i dag.