L/K i 3. divisjon, L/K - BUL 3-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2011

1,2,3... og på det fjerde skal det skje
Utrolige straffescener på Polleidet, men Ole-Oscar Ross fortjener både kake og at hans 2-1 mål også huskes.


De rundt 150 tilskuerne som hadde funnet veien til Polleidet i ettermiddag ble vitne til det som kan være en verdenshistorisk begivenhet.
I sentrale roller: BUL-keeper Vlada Filipovic, L/K-spiller Andreas Løvland og dommer Jim-Roger Haugnes. Det har gått en halv time og BUL leder noget ufortjent 0-1 på Polleidet etter et Arle Ivar Ring-straffespark etter 14 minutter. L/K får også straffespark, formodentlig for holding, og straffestødige Andreas Løvland stiller seg opp og skyter. Keeperen redder, men straffen annuleres på grunn av at keeperen har gått fra streken for tidlig.
Ny straffe, til store protester, og Løvland prøver seg på nytt. Han bommer på nytt, men igjen dømmer dommeren ny straffe, fordi BUL-keeperen har forlatt streken for tidlig igjen. Denne gangen blir det enorme protester og BUL-keeperen får i tillegg gult kort. Løvland prøver seg for tredje gang og bommer på nytt!
Men igjen har keeperen forlatt streken og dommer Haugnes dømmer ny straffe for fjerde gang!

Normalt skulle man tro at når straffen skal tas for fjerde gang så ville Andreas Løvland ikke være selvskreven til å ta den. Han skal ha fått beskjed om at det ikke er lov å bytte straffetaker, men under dramaet ble dommeransvarlig Roald Johansen i kretsen konsultert via telefon fra L/K-benken, og han kunne si at det var lov å bytte straffeskytter. Men det var for sent. Løvland tar den fjerde straffen og setter den i mål til høyre for keeperen. Uansett - utrolige prestasjoner av BULs Filipovic, som hadde fortjent å bli en hit på Youtube. Men det var vel ingen som filmet...

Selv den mest inngrodde L/K-supporter måtte innrømme at det var i overkant at L/K skulle få sjansen fire ganger fra straffemerket - uansett hvilken dialog dommeren måtte ha hatt med BUL-keeperen. Men dommeren var sikker i sin sak og dermed var et nytt kapittel i L/K-Bossekop-historien skrevet.

Les blogginnlegget "Straffedramaet i Lyngen" på bloggen Nord-Norge United!

Når det er sagt, så var det slett ikke ufortjent at L/K fikk et mål. L/K kjørte kampen store deler av 1. omgang og burde absolutt hatt et spillemål eller tre. BUL, på sin side, var uvanlig tamme, og hadde kun sporadiske oppløp mot Jørgen Vik. De begynte å dra ut tiden allerede på 0-0 og det ble ikke bedre på 0-1...
Vi tar noen av sjansene til L/K kronologisk:

4. min: Andreas Løvland kommer skrått på mål alene med keeper. Runder keeper men avslutningen blir stoppet av BUL-forsvarer.
7. min: Joakim Einebakken Nilsen slår frispark. Morten Nilsen rager høyest men stusser over mål.
13. min: Morten Nilsen står mutters alene inne i feltet etter innlegg fra høyre. Får dempet ballen og avsluttet på halv volley, men rett på keeper. BUL roper på offside, men det var det ikke. Kjempesjanse!
20. min: Ole-Oscar Ross legger igjen til Joakim Einebakken Nilsen på fint løp fra høyrebacken. Nilsen er i gullposisjon inne i straffefeltet men skuddet går utenfor lengste stolpe.
22.min: Øyvind Garfjell raider på venstrekanten. Innlegget finner Morten Nilsen, men headingen utfor.
23. min: Morten Nilsen river seg løs fra BUL-forsvaret og kommer alene med BUL-keeperen. Avslutningen tar serberen seg av, men sterk prestasjon av Nilsen i forkant.
27.-30. min: Tre minutter med straffedrama. Publikum får valuta for inngangspengene i rikt monn.

Etter straffen fortsetter L/K å kjøre kampen. BUL har lite å komme med og Morten Nilsen får nok en sjanse til å komme på scoringslisten når han vender opp og avslutter. Men det blir ikke mål. På slutten av omgangen får Jon Steinar Eriksen sitt andre gule kort i kampen etter kjeftbruk mot en L/K-spiller. Dermed en tidlig dusj på BUL-spilleren, noe som virket hardt dømt.
Ole-Oscar Ross er igjennom like før pausesignalet, men skuddet går rett på keeper.

BUL åpner andre omgang best, uten at det blir veldig farlig foran L/Ks Jørgen Vik. To ganger går BUL-angriperne i offside og stort mer enn det skjer ikke i denne perioden. Etter 58 minutter kommer Steffen Dreyer inn etter å ha startet kampen på uvant plass på benken. Andreas Løvland går ned i defensiv midtbane, mens Ståle Johansen går ned som stopper for utbyttede Jan Robin Bjørn.
Dreyer får en god sjanse etter 63. minutter men det brasselignende forsøket fra god posisjon ender utenfor. Han skulle imidlertid komme sterkere tilbake...

Fire minutter senere, nøyaktig midtveis i omgangen, er imidlertid Ole-Oscar Ross lei av forspilte sjanser og tidsuthalende BUL-spillere. En litt upresis ball fra L/K blir bare avklart sånn halvveis av BUL-forsvaret. Ross ligger i returrommet og fra 25 meter gjør han det meste utav det. Han rapper til med høyra og ballen suser utagbart inn i østmålet på Polleidet. En sjeldent vakker scoring fra 21-åringen.

Like etter er Øyvind Garfjell løs på venstresiden, noe han var ofte i andre omgang. Noen ganger slo han inn mens andre ganger gikk han rett på mål. Det gjorde han nå, men BUL-keeperen avverger avslutningen i korthjørnet og det blir bare corner.

Selv om BUL sliter med sine ti mann så står kampen likevel og vipper. L/K får ikke samspillet til å sitte helt og BUL kan aldri avskrives med sine hurtige angripere. Etter 75 minutter får de frispark i livsfarlig posisjon rett utenfor 16-meteren. Men skuddet går i retning furuskogen bak vestmålet og var ikke egnet til å skremme noen.

Etter 78 minutter har Andreas Løvland en gyllen mulighet til å bli tomålsscorer. Morten Nilsen legger pent igjen til den unge oksvikingen, men avslutningen hans blir for dårlig.

Kampen blir dermed ikke avgjort før etter 83 minutter. Da slår samme Løvland en corner fra høyre. Inne i feltet er Steffen Dreyer rimelig alene, noe L/Ks toppscorer med motstandernes øyne strengt tatt ikke bør være. Headingen går i mål og Dreyer har scoret sitt 12. for sesongen.

Så veldig mye mer skjer egentlig ikke i kampen. BUL skal ha for at de prøver på slutten, men forsvaret, med Ståle Johansen i spissen, sørger for at det ikke blir særlig farlig.

Svært fortjent seier til L/K, men det er ikke fritt for at kampen som sådan likevel skuffer. Det ble ikke den toppkampen som alle hadde håpet på, men jubelen i L/K-garderoben etter kampen synliggjorde uansett at tre nye poeng var gull verdt.
BUL-teamet skal uansett ha ros for oppførselen sin under og etter kampen, til tross for at måten tapet kom på var tung å svelge for altaværingene.

* Jørgen Vik nådde en solid milepæl i dag. Han spilte sin 100. A-kamp for L/K. Veldig mange av dem har vært svært gode kamper også :-)

* L/K forlenger sin seiersrekke mot BUL på hjemmebane. De siste fem kampene siden 2000 har endt med L/K-seier. Det inkludere to kvalikkamper, to seriekamper og én cupkamp.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Espen Haugen; Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Ole-Oscar Ross; Morten Nilsen

Innbyttere: Steffen Dreyer for Jan Robin Bjørn, Ole Remi Hausner for Espen Haugen.

Dommer: Jim-Roger Haugnes - blir altfor sentral i toppkampen. 

 

 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline