3. divisjon PIL - L/K 0-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2011

Nytt straffemål og tre poeng
Andreas Løvland trengte bare ett forsøk på å score på straffe denne helgen. Og Morten Nilsen trengte bare ett forsøk på frispark.

Det sto lenge 0-0 på gressbanen i Lakselv i ettermiddag. Men mål fra Morten Nilsen etter 75 minutter og fra Andreas Løvland tre minutter før slutt trygget trepoengern for L/K i dag.

Første omgang var lite å SMS-e hjem om. L/K spilte ingen god omgang, men hevet seg etter hvilen. Frisparkmålet til Morten Nilsen fra 17 meter roet nervene, og da L/K fikk straffe tre minutter før slutt så var ikke Andreas Løvland tungbedd - til tross for at han slet skikkelig med å få straffemål forrige helg.

Vi har fått følgende kommentar fra trener Bernt Olav Johansen på tur hjem fra Porsanger:

Vi begynner halvslarket, men spiller oss opp i første omgang. Men det blir litt mye nesten. Vi kommer for tett inni hverandre og sliter med å få ballen til å gå. I pausen blir vi enige om å kjøre maskineriet vårt og det funker. I andre omgang tror jeg ikke PIL er over midstreken de første 25 minuttene. Vi har svære sjanser, men uten å score. Så får vi frispark og Roger Lange sier klart ifra at hvis noen prøver med noen fiksfakserier og skruing av ball rundt mur, så kommer det til å gå dem ille. Morten Nilsen skjønner tegningen, tar ballen og smeller den i hjørnet.

Samme mann er igjennom i PIL-forsvaret 12 minutter senere. Han blir tatt og straffen er soleklar.

- En velfortjent seier. Vi burde ha scoret spillermål, men når vi ikke gjør det så er det jo greit at vi behersker dødballer også, sier Johansen.

Med seier i bagen, blir utvilsomt bussturen hjem fra Porsanger lystigere enn den ville blitt med poengtap. Da L/K-nett hadde kontakt med bussen i 19.30-tiden var de i Kautokeino, på tur inn i våre to naboland.

I og med at Finnsnes også vant i dag, hele 6-0 mot Hammerfest, så er avstanden ned til nærmeste utfordrer fortsatt fire poeng.

* Venstreback Tor Arne Larsen måtte gå av banen i første omgang med en strekkskade. Det er usikkert hvor dypt den sitter og om bortekampen neste helg mot Norild er i fare.

* Spiss og cuphelt Magnus Henriksen debuterte som midtstopper i denne kampen og gjorde en meget god figur der, i spann med Mats Haakon Karlsen.

* Andreas Løvland scoret sitt 12. seriemål for året og er nå likt med Steffen Dreyer - som sto over kampen i dag.

* L/K holdt nullen for bare fjerde gang i årets serie. De tre andre gangene har vært hjemme mot TUIL 2 og Kirkenes og borte mot Fløya.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Magnus Henriksen, Mats-Haakon Karlsen, Joakim E. Nilsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen.

Innbytter: Jens-Georg Løvland

Gule kort, L/K: Mats-Haakon Karlsen, Jørgen Vik og Magnus Henriksen.