L/K - Nordkjosbotn 22-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Okt 2011

Rekordenes ettermiddag
Men i dag hadde det ikke nyttet om L/K hadde scoret 100 mål. Opprykket tok Finnsnes. Les saken her!

Ole Oscar Ross og Morten Nilsen sto for over halvparten av målene i dag. Her i pausen. Til høyre kan Morten Nilsen skryte av sine innlånte rekordsko.

Lyngen/Karnes gjorde i aller høyeste grad sin del av jobben mot Nordkjosbotn i dag. L/K-guttene var på høgget fra start mot et sørgelig svakt Balsfjord-lag og ga seg ikke før de hadde puttet eventyrlige 22 mål bak NIL-keeper Jørgen Stensland.

Ettersom 3. divisjonen i år er en ny divisjon, er det selvsagt rekord for divisjonen. Men vi kan jo nevne at seieren er identisk med det Nordreisa slo Brøstadbotn i 2003 i gamle TiTo-serien.

Det er også scoringsrekord for L/K. Den forrige kom også på Polleidet i 2008. Da var det Skognes som fikk unngjelde da L/K vant 17-1.

Det var festlig med alle målene, men ettersom Finnsnes tidlig tok kontroll i Bossekop nyttet det ikke med alle L/K-målene. FIL tok en safe 3-0 seier mot BUL og rykker med det opp til 2. divisjon i steden for oss.

Morten Nilsen sto for 7 av målene og tok dermed scoringsrekorden i én kamp som han selv hadde på seks mål sammen med Rune Kristiansen. Ole Oscar Ross tegnet seg for fem mål og endte dermed på 18 seriemål for L/K. Med det er han årets toppscorer. Andreas Løvland puttet 4 mål og har dermed småpene 16 seriemål i år. Morten Nilsen (14) og Steffen Dreyer (13) klarte også et tosifret antall seriemål for L/K.

Øvrige målscorere i dag: Joakim Einebakken Nilsen (3), Steffen Dreyer, Ståle Johansen og Ole Remi Hausner.

NILs mål, som må kunne sies å være et trøstemål, ble scoret av Daniel Fjellseth. Nordkjosbotn rykker ned med et brak etter tapet. De kom til Polleidet med 11 mann og spilte hele 2. omgang med 10 mann etter å ha fått en spiller skadet...

Vi går igjennom målene kronologisk:

3 min: 1-0. Joakim Einebakken Nilsen. Plassert skudd fra 12-13 meter.

4 min: 2-0. Ole Remi Hausner klinker ballen i krysset fra 13-14 meter etter forspill av Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell

10 min: 3-0. Øyvind Garfjell legger inn i feltet og der ligger Morten Nilsen og lurer. Han scorer sitt første for dagen.

15 min: 4-0. Øyvind Garfjell legger inn igjen. Morten Nilsen header i mål.

23 min: 5-0. Andreas Løvland stresser NIL-forsvaret og tar ballen fra backen. Han legger uselvisk inn til Morten Nilsen som setter ballen sikkert i mål.

27 min: 6-0. Øyvind Garfjell legger inn fra venstre igjen. Ståle Johansen er på bakerste og header ballen på skrå tilbake i mål.

29 min: 7-0. Morten Nilsen inntar servitørrollen og spiller Ole Oscar Ross igjennom. Ross har bøttevis med plass og velger å lobbe NIL-keeperen. Elegant av årets toppscorer.

37 min: 8-0. Ole Oscar Ross slår inn fra høyre. Ståle Johansen skyter og Morten Nilsen scorer med en styring.

47 min: 9-0. Andreas Løvland får sitt første for dagen. Han får ballen fra Morten Nilsen og kan enkelt sette ballen forbi NIL-keeper Stensland.

49 min: 10-0. Andreas Løvland igjen. Denne gangen et plassert skudd.

50 min: 11-0. Ole Oscar Ross sprinter fra NIL-forsvaret og i duellen med keeper og forsvarer kriger Ross ballen i mål.

59 min: 12-0. Nytt Øyvind Garfjell-legg fra venstre. Ole Oscar Ross møter ballen perfekt og styrer den i mål på halv volley.

63 min: 13-0. Joakim Einebakken Nilsen legger inn fra høyre og Andreas Løvland fullfører sitt uekte hat-trick.

64 min: 13-1. Daniel Fjellseth header inn redusering på første stolpe etter innlegg fra høyre.

69 min: 14-1. Ole Oscar Ross scorer etter pent L/K-spill.

72 min: 15-1. Andreas Løvland med nok et pent skudd utagbart for keeper.

73 min: 16-1. Ole Oscar Ross header inn sitt femte for dagen.

75 min: 17-1. Morten Nilsen på et direkteskudd fra kloss hold. Tangering av scoringsrekorden for L/K mot Skognes i 2008.

80 min: 18-1. Morten Nilsen på en heading. Samtidig tangerer han sin egen scoringsrekord for L/K md seks scoringer, som han deler med Rune Kristiansen.

82 min: 19-1. Steffen Dreyer har kommet inn og scorer lett fra 6-7 meter.

84 min: 20-1. Morten Nilsen får sitt rekordmål når han vinner ballen på venstresiden, avanserer mot NIL-målet og setter ballen under keeper og i nettet.

88 min: 21-1. Joakim Einebakken Nilsen etter assist av Steffen Dreyer.

90 min: 22-1. Joakim Einebakken Nilsen igjen. Tre mål av en høyreback er ikke verst!

Selv om motstanden i dag var svak, så er det en sterk prestasjon å score så mange mål. L/K-spillerne var fokuserte og ikke minst uegoistiske kampen igjennom og hadde egentlig ingen perioder der det dabbet særlig av. Målene rant i jevnt og trutt gjennom samfulle 90 minutter.

Med dagens gigantseier ender L/K på en målforskjell på 94-36. Så mange mål i en sesong har ikke L/K scoret siden sammenslåingen i 1990 og det er grunn til å tro at det ikke har skjedd før med verken gamle Lyngen eller gamle Karnes. I fjor scoret L/K 88 mål, så det gir et snitt på 91 mål de to siste sesongene.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Andreas Løvland, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen.

Innbyttere: Tomas Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli

Dommer: Jonny Andreassen