L/K - Kirkenes 3-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2012

Et ubeleilig hjemmetap
Når det gjaldt som mest, sviktet L/K på hjemmebane.

For etter å ha gått ubeseiret gjennom hele sesongen på hjemmebane, var L/K nødt til å slå Kirkenes for i det hele tatt ha mulighet til å ta igjen BUL på tabelltoppen i avdeling 12. Men i dag viste KIF seg som en litt for vanskelig motstander for Roger Langes menn.

Kirkenes vant til slutt 3-4 og selv om det ble knepent til slutt så kom L/Ks siste redusering så langt på overtid at det i realiteten ikke ble spennende på slutten.

L/Ks toppscorer Steffen Dreyer bommet på straffe i første omgang, men satte straffen han fikk på overtid i andre omgang. I mellomtiden hadde Ole Oscar Ross vist Polleidet-publikummet at han vet hvor målet står i sin 150. kamp for L/K. Ross står nå med 73 mål i sin A-lagskarriere.

KIF tok ledelsen tidlig i første omgang og beholdt den ut omgangen. L/K skapte uvanlig lite i første mot et KIF-lag som la seg veldig lavt i banen så snart de hadde ledermålet.

I andre omgang var gutsen en helt annen hos L/K-guttene. Først får André Fagerborg straffe etter god jobbing inne i feltet. Den brenner Steffen Dreyer. Så kommer Ole Oscar Ross fem minutter senere og får utligningen.

Men KIF får et straffespark de også og den scorer de på. Når Hans Mattis Hildonen header inn 1-3 fem minutter senere virker det temmelig håpløst for L/K.

Man velger å flytte opp folk og spille med tre bak. L/K etablerer et visst press, men til slutt får KIF en kontring. L/K klarer ikke å avklare og KIF-spissen kan sette 1-4 bak en utspilt Jørgen Vik i L/K-buret.

Ole Oscar Ross header inn 2-4 like etterpå og langt på overtid blir Øyvind Garfjell sparket ned i feltet. Straffe på nytt og denne gangen bommer ikke Steffen Dreyer. Hans 29. seriemål for sesongen.

Med tapet i dag er vi åtte poeng bak Bossekop med tre kamper igjen. Det blir selvsagt altfor tøft og BUL-gutta kan som smått begynne å sjekke ut Champagne-merkene på Polet. L/Ks jobb nå består i å ta andreplassen og ikke minst få en skikkelig avslutning på sesongen. Det er viktig.

L/Ks lag (4-4-2) Jørgen Vik; Jan-Robin Bjørn, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Henning Skogvang; André Fagerborg, Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer, Lasse Biti Næss.

Innbytter: Marius Øvergård

Dommer: Peder André Amundsen - bra kamp.