L/K - Senja 2 3-5:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2013

Fant bunn-nivået sitt
L/K klarte aldri å komme helt tilbake etter årets dårligste førsteomgang.

Det så bekmørkt ut etter 0-3 etter første omgang mot Senja 2 på gresset på Polleidet. L/K slet maksimalt defensivt og skapte knapt noenting foran Senjas mål. En god sjanse til Lasse Johnsen etter tre-fire minutter, heading over etter godt forspill, var stort sett det eneste L/K hadde å by på de første førtifem.

Senja gikk ikke amok de heller, men de klarte likevel å putte tre ganger før pause. Først ved banens bestemann, Rune Isaksen. FK Senja får et frispark på skrått like utenfor 16-meteren til L/K. Isaksen, som er kjent for sin skuddfot, skyter hardt i lengste. L/K-keeper Kristoffer Granås bokser, men får ikke godt nok treff. Dermed går ballen bak i lengste hjørnet.
0-2 kommer like etterpå, ved Dan Robin Wilsgård. Han står plutselig alene i feltet og setter ballen rlig i lengste hjørne.

Etter 31 minutter står det 0-3. Et pent angrep av Senja, som angriper på sin venstreside. Innlegget tar Isaksen seg av og headingen går utagbart ned i høyrehjørnet til L/K-keeper Granås.

L/K skaper knapt noen ting i første omgang, og det ligger i kortene at L/K-trener David Lundblad vil gjøre grep i pausen. Etter en aldri så liten tordentale får Steffen Dreyer og debutant Alex Berger Sørensen sjansen til fordel for Mats-Haakon Karlsen, som hadde gult kort, og Edvard Hamnvik Sagelv. Og byttene betaler seg tidlig. Alex Berger Sørensen setter inn 1-3 etter en corner som han selv tar. Jan Robin Bjørn, som ble kåret til dagens L/K-gutt, møter ballen på første og returen havner tilbake til Alex ute på kanten. Han skyter med høyra og ballen går i vakker bue i mål til 1-3.
Så er Mads Bjørkly fri i feltet bare tre minutter senere. Han blir tatt i ryggen og straffen er klar. En annen pauseinnbytter, Steffen Dreyer, tar straffen men klinker den via keeperen, i tverrliggeren og ut. Så kontrer Senja og scorer istedenfor 1-4 - et mål som svettet og stinket av offside. En skikkelig nedtur for et L/K som så ut til å kjempe seg inn i kampen.

Steffen Dreyer gjorde bot for straffebommen med å skape 2-4 nesten alene. Han stjeler ballen fra Senja-forsvaret med intens jobbing. Så avanserer han, slår ballen til Mads Bjørkly, får den tilbake og skyter hardt og lavt i nærmeste hjørne. Da var det spilt 61 minutter og i denne perioden har L/K en ny mulighet til å ta igjen FKSs forsprang. Nydelig spill av Jonathan Talseth Nilsen og Steffen Dreyer sørger for å få Mads Bjørkly på blank goal, med keeperen utspilt. Men Bjørkly klarer ikke å få avslutningen på må og en gyllen mulighet til å få kontakt med FKS går i vasken.

Istedenfor spiller FK Senja L/K ut etter alle kunstens regler etter 73 minutter. Krister Flytøren får æren av å runde keeper Granås og sette 2-5 på glitrende vis. Da var det meste kjørt, selv om Mads Bjørkly får 3-5 etter 82 minutter. Frispillingen fra Marius Grønnbakk var det klasse over.
Normalt sett skulle det være tid for en sluttspurt, men L/K klarte aldri å gjøre det virkelig spennende på Polleidet igjen.

Tross alt mye positivt å hente ut av andreomgangen. Steffen Dreyer var veldig frisk og innsatsfylt når han ble byttet inn foran andre omgang og flere andre hevet seg kraftig etter hvilen. Så kan man si at hadde Dreyer satt straffen, så hadde det stått 2-3 istedenfor 1-4, som det ble på det påfølgende FKS-angrepet. Da hadde L/K neppe tapt kampen...

* L/Ks debutantmålscorer Alex Berger Sørensen fikk bare knapt 20 minutter som innbytter før han selv måtte byttes ut. Han pådro seg en skikkelig strekk bak i høyrelåret og måtte melde pass. Sannsynligvis må han stå over de neste kampene.

* Med seier i dag hadde L/K krøpet helt opp i tetsjiktet bak suverene Finnsnes. I steden for blir vi liggende som en middelhavsfarer med våre 11 poeng. Mot Tverrelvdalen neste helg er det dermed bare tre poeng som gjelder.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn; Kristian Knutsen, Vegard Emaus Nikolaisen; Marius Grønnbakk, Jonathan Talseth Nilsen, Lasse Johnsen; Mads Bjørkly
Innbyttere: Steffen Dreyer, Alex Berger Sørensen, Oskar Leiros

Dommer: Inge Jenssen - den vanligvis så bunnsolide dommeren gjorde etter vår mening mye rart i dag. Men tapet sørget L/K for selv.