3. divisjon: L/K - Ishavsbyen 2-6

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Aug 2013

Bekmørkt på Polleidet
2-6 for Ishavsbyen, det fjerde hjemmetapet på rad, illustrerer hvor langt nede L/K er for tiden.

Med tapet i dag ramler L/K ned mot bunnen av tabellen i 3. divisjon Trofi. Ishavsbyen, som lå tredje sist før kampen, passerte faktisk L/K på tabellen og nå er det alle mann til pumpene fremover. Bunnstriden er i alle fall et faktum de neste ukene.

L/K lå under 0-2 allerede etter fem spilte minutter. Store feil i den bakre fireren ble hardt straffet av Ishavsbyen, som scoret på de mulighetene de ble foræret. Etter 12 minutter var det imidlertid håp i L/K-leiren igjen etter at venstreback Stig-Roar Hansen Rognli slo et hardt frispark fra høyre. Kaptein Vegard Emaus Nikolaisen får viderebefordret den i mål til 1-2 og ble kreditert målet av dommertrioen.

Men dessverre var selvdestruksjonsknappen hyppig i bruk i L/K-forsvaret frem mot pausen. Etter en drøy halvtime er det duket for 1-3 og sannelig klarer ikke IFK å sette inn 1-4 på et langskudd like før pause.

Etter hvilen var det heller ikke så mye å juble for. L/K virket bestemt på å prøve å ta igjen litt av IFK-forspranget. Ingenting å si på innsatsen i starten av omgangen, men i dag var vi rett og slett ikke gode nok. L/K produserte ikke særlig med sjanser verken i første eller andre omgang, men ett mål skulle vi få. Og det var et pent ett også. L/Ks beste i dag, Oskar Kleveland Leiros, slår et perfekt vektet innlegg fra høyresiden. På bakerste har innbytter Mats-Haakon Karlsen kommet seg i posisjon og hans heading går i perfekte bue over IFK-keeper Ken Arne Moldenæs og inn i hjørnet. Da var det fortsatt halve omgangen igjen og et aldri så lite stormløp mot IFK-forsvaret kunne skapt spenning i kampen.

Men L/K evnet dessverre ikke å få til noe større press på IFK og isteden er det bortelaget som får de to siste målene i kampen, blant annet IFK-spissen Sondre Flaats tredje for ettermiddagen.

Ekstremt få lyspunkter på Polleidet i dag. Selve gressbanen er selvsagt et lysende unntak. Gressteppet hadde fortjent en bedre forestilling enn det David Lundblads menn presterte i dag.

Neste kamp er borte mot Kirkenes. En tøff kamp for et L/K-lag som virker blottet for selvtillit. Men kanskje underdog-stempelet kan slå positivt ut de røde og blå.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Knutsen, Oskar Leiros; Stian Nordby, Christer Steinvik, Lasse Johnsen; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Lars Petter Rotvold Nilsen, Mats-Haakon Karlsen