3. divisjon: L/K - Skarp 1-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Okt 2013

Usikre tider for L/K
Vi hadde muligheten til å bestemme vår egen skjebne, men rotet oss bort på målstreken.

Foran siste serierunde satt L/K i førersetet i bunnstriden. Vi hadde muligheten til å beholde den sikre åttendeplassen ved å slå et Skarp-lag som ikke hadde noe annet enn æren å spille for. 
Dessverre viste det seg at æren var akkurat nok motivasjon for svarttrøyene til å vinne kampen og sende L/K ut i det uvisse. For med 0 poeng i siste kamp, samtidig som Ishavsbyen vant og Bjørnevatn klart uavgjort, havnet L/K på den livsfarlige 10. plassen - plassen som tilsier at vi er avhengig av et TIL-lag i seriøs trøbbel i Tippeligaen berger plassen (og dermed unngår at deres 2. lag i 2. divisjon kommer ned i 3. divisjon).

Med åtte poeng som fasit for poengfangsten etter ferien, så har L/K fortjent å ligge der man ligger. Men bak Finnsnes (og Fløya) har det vært utrolig jevnt i hele år - noe som kan illustreres ved at L/K ville havnet ett poeng bak Skarp hvis vi hadde klart å vinne i dag. I stedet for blir det fjerdeplass på Skarp og altså 10. plass på oss.

Kampen på Geitnes startet relativt tilbakelent. L/K med et overtak, men med en viss vaksinasjon mot å skape de store sjansene. Skarp prøvde mye gjennombruddspasninger i siste trekk, uten å lykkes med det, mens L/K ikke helt fikk innleggene til å sitte når man satte fart fremover. Stian Nordby holdt leven med Skarp-forsvaret med farten sin og kom til mange innlegg. Men timingen foran mål var ikke helt hundre i dag.

Dessverre klarte Skarp å knekke koden rett før pause - men da etter corner. Ståle Johansen kommer på skuddhold og setter et plassert skudd i hjørnet bak en utspilt L/K-keeper Kristoffer Granås. 0-1 til pause.

Nesten hele andre omgang skulle gå før L/K klarte å kvittere. L/K presset på for en utligning i en 3-4-3-formasjon og til slutt lyktes man. Innbytter Jonathan Talseth Nilsen setter en straffe i mål og L/K øyner både ett og tre poeng på tampen. Men like etterpå er Jim Daniel Tefrum løs i feltet til L/K og pirker inn 1-2. Og nå klarer ikke L/K å komme tilbake. Det blir 1-2 tap for et Skarp-lag som vi burde vært mer enn motivert for å slå.

Dermed passerte Ishavsbyen og Bjørnevatn oss på tabellen. Heldigvis for oss sørget Porsanger for å slå Norild, slik at ikke også vadsøværingene gikk forbi. Da ville lørdagen vært helsvart.

Nå setter vi vår lit til at Steinar Nilsen og TIL klarer brasene i Tippeligaen. I motsatt fall blir det ras nedover i divisjonene i Troms - med L/K som en del av det skredet. Siden L/K ble et faktum i 1990, har klubben aldri spilt på nivå 5 i Norge - og vi håper i det lengste å unngå ved denne korsveien også.

Etter kampen var det duket for et av tromsfotballens mest tradisjonsrike ritualer - nemlig kakebordet etter siste sesongens siste hjemmekamp. Spillere fra begge lag, dommere, trenere og supportere fikk smake på kakebaksten og det er bare å takke de ildsjelene som år etter år står for kakebordet.   

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan-Robin Bjørn; Vegard Emaus Nikolaisen, André Fagerborg; Mads Bjørkly, Christer Steinvik, Marius Grønnbakk; Stian Nordby.

Innbyttere: Jonathan Talseth Nilsen, Oskar Leiros

Dommer: Ragnar Dahl

Christer Steinvik ble av juryen kåret til L/Ks beste i dag. Christer viste gnist og glød fra start og lyktes med mye på venstrekanten i begge omgangene. 

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline