Fire fingre i været fra Ilyas

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2018

Ilyas Shirzad var effektiviten selv da L/K tok seg av seriemestrene på Geitnes tirsdag kveld.

18-åringen fra Lyngseidet skal ha en stor del av æren for at det ble en svært viktig 4-1-seier mot TIL 2. Ikke bare scorer Ilyas alle målene, men med hans utrettelige jobbing så skaper han to-tre av målene nesten på egenhånd. En fantastisk kamp av unggutten - som nå er L/Ks toppscorer for sesongen.

Når det er sagt, så var det mange L/K-spillere som spilte godt mot TIL 2. I motsetning til enkelte kamper i vår, så klarte L/K å stå distansen ut til tross for intens jobbing og mye løping gjennom samfulle 90 minutter. Det står det respekt av mot et såpass løpssterkt og ballsikkert lag som TILs unggutter.

L/K tok ledelsen på et strategisk viktig tidspunkt - like før pause. Et langt innkast fra en god Stig-Roar Hansen Rognli ramler ut i feltet til Ilyas Shirzad. Han demper og skyter, via mølja foran mål og inn i hjørnet. Svakt keeperspill av TILs sisteskanse ved det tilfellet, men en god prestasjon av Shirzad uansett.

I andre omgang tok Ilyas L/K opp i 2-0 etter 55 minutter. En stikkball fra en annen 18-åring, Einar Skogheim, går på skrå inn i feltet. TIL-forsvareren ser ut til å ha kontroll, men Ilyas er særs innbitt og slenger fram foten og setter ballen ned i lengste hjørnet bak TIL-keeperen.

Så får TIL sin redusering etter en times spill på det som først og fremst var L/Ks våpen i går, nemlig dødballer. En corner blir slått inn i feltet og Jørgen Vik går for ballen. Han slår den imidlertid rett i en TIL-spiller og kula havner i nettet.

Men Vik og L/K lot seg ikke prege nevneverdig av det. Og etter 78 minutter viser L/K karakter. Ilyas Shirzad raner ballen fra TIL-forsvaret på L/Ks banehalvdel, setter fart og krangler seg forbi flere motstandere. Han blir felt på 35 meter og skal strengt tatt ha frispark, men ballen havner hos Einar Skogheim, som har fylt på bakfra. TIL prøver å takle Skogheim også, men han kommer seg fri på venstre siden og legger ballen tilbake til Ilyas, som har fortsatt løpet inn i feltet. Ilyas stormer til dødlinjen og får skutt fra nesten død vinkel. Ballen suser inn mellom keeper og første stolpe og 3-1 er et faktum. Dommer Tom Erik Johannessen fortjener ros for at han lot spillet gå og brukte fordelsparagrafen riktig i det angrepet.

Nervene blant L/K-erne på stadion fikk roet seg litt med den scoringen, for ikke å snakke om den beroligende effekten Ilyas' fjerde mål hadde. Igjen presser han TIL-forsvaret til å gjøre feil når han snapper opp et løst tilbakespill og avslutter stødig med høyrefoten nede i hjørnet. Da hadde Ilyas i praksis satt fire av fire målsjanser. Det er effektivitet det lukter svidd av!

Med to kamper igjen kan man med et kjapt blikk på tabellen konstatere at L/K ligger på 8. plass med sine 23 poeng. L/K kan ikke komme sist på tabellen og såfremt ikke både Skjervøy og Skarp rykker ned fra 3. divisjon, så er plassen i 4. divisjon sikret for L/Ks del. I tillegg har L/K bedre målforskjell enn lagene bak.
Så handler det om å gjøre gode prestasjoner i de to siste kampene, hjemme mot Nordreisa og borte mot Storelva, for å fjerne den siste lille usikkerheten rundt divisjonskontrakten.

* Hittil i sesongen er det kun Markus Karlsen Skogheim (Nordreisa borte) og Ilyas selv (Ishavsbyen hjemme) som har maktet å score mer enn ett mål for L/K i én enkeltkamp.

* Aleksander Skatland fikk seg en skikkelig trøkk i første omgang og måtte forlate banen. Det skal holde hardt om forsvarskjempen blir spilleklar til de to siste kampene.

L/K fra start: Jørgen Vik; Ola Edholm, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim Ilyas Shirzad

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Jørgen Skog, Tobias Karlsen.

Gule kort L/K: Ole Talberg og Einar Skogheim

Dommer: Tom Erik Johannessen - myndig og meget god