Serieåpning med flere lyspunkter

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Apr 2018

Det ble tap i Salangen, men likevel kan L/K ta mye positivt fra kampen.

Bortekamp mot fjorårets 3. Divisjonslag Salangen er ingen enkel start på sesongen for et L/K-lag som startet med bare fire av spillerne som spilte siste seriekamp i fjor. Det sier litt om at de voldsomme utskiftningene som har vært i vinter og den første halvtimen på Idrettsheia gikk det an å se at L/K ikke hadde fjorårsnivået inne.

Salangen fikk styre kampen og satte inn tre baller i nettet på veterankorpset Per Strømsbukt, som hadde steppet inn i mål etter at Jørgen Vik forsvant til Skjervøy uka før seriestart. L/K spilte med en forsvarsfemmer og lå ganske lavt med laget, men Salangen klarte likevel å trenge igjennom både i midten og på sidene.

Etter en halvtimes tid kom imidlertid L/K mer med i kampen. Markus Karlsen Skogheim og Christer Steinvik spilte på topp for L/K og de fikk etter hvert støtte bakfra også. L/K rullet opp flere gode angrep og kunne med litt flaks ha fått seg et mål før pause. Men Salangen ledet fortjent til hvilen.

Andre omgang var veldig positiv for L/K. Man klarer å holde nullen bakover, ikke minst takket være keeper Strømsbukt, som ble ordentlig varm i keepertrøya og hadde to flotte redninger. L/K la også om, med innbytter (og bursdagsbarn) Jørgen Skog inn som midtstopper sammen med seriedebutant Ola Edholm, og med spillende trener Ole Talberg, også seriedebutant for L/K, opp på midtbanen. Det var et vellykket trekk.

L/K får sin redusering etter våkent angrepsspill av Christer Steinvik. Han ligger og lurer på topp og er snar med å utnytte nølende forsvarsspill av SIF. Han snapper ballen og lobber inn 3-1.

Ilyas Shirzad, som er tilbake i L/K etter to sesonger i Nordreisa, var også et friskt pust da han kom inn i andre omgang. Han viste fine initiativ offensivt og ofret seg også i duellene. Blant annet var han to ganger på kort tid i klinsj med SIF-keeperen.

De to største sjansene i andre omgang var det imidlertid Ola Edholm som fikk. Den tidligere TUIL-spilleren hadde første en Gulden mulighet til en redusering i midten av andre omgang mens kampen ennå levde. Men avslutningen gikk over. Så - på overtid - får han en nesten identisk sjanse. Ballen spretter litt, men det er en flott mulighet til å få sitt første seriemål for L/K. Men dessverre går også den avslutningen over mål fra seks-syv meter. Men det blir nok flere sjanser utover sesongen for L/Ks nyervervelse.

Alt i alt var det fortjent at alle tre poengene ble igjen i Salangen. Hjemmelaget er jevnt og godt besatt og blir neppe å avgi mange poeng hjemme. Samtidig fikk L/K se at man har litt å fare med også denne sesongen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt: Joakim Berg Bjørklund, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Ole Talberg, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Christer Steinvik.

Innbyttere: Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Ilyas Shirzad

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen og Markus Karlsen Skogheim

* Per Strømsbukt blir den eldste L/K-spilleren i en seriekamp noensinne lørdag - 43 år og 276 dager gammel! Per debuterte for L/Ks A-lag tilbake i 1991.

* Seriedebuter for Ola Edholm og Ole Talberg.

* Joakim Berg Bjørklund (18 år tirsdag) startet sin andre seriekamp fra start på A-laget. Den første kom mot Lokomotiv Tromsø 1. oktober 2016.

* Sigve Ringbakken (17) spilte sin 23. kamp for A-laget til L/K. Men dette er første gang han spiller fra start i en seriekamp. Midtbanespilleren fra Furuflaten spilte hele kampen mot Salangen.

* Christer Steinvik scoret sitt 59. mål for L/K i sin 126. kamp for klubben.

* Neste kamp er på Geitnes lørdag, mot Krokelvdalen. Kampstart 14.00.