L/K kunne juble etter magisk fotballkveld på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2017

L/K tok Skarp-skalpen i seriefinalen på Geitnes mandag kveld og kan igjen avgjøre sin skjebne i tabelltoppen selv.

Rammen var perfekt foran den lenge opphaussede seriefinalen på Geitnes. Etter at L/K gikk på tap for TIL 3 sist, var det Vik og Garfjells menn som hadde kniven på strupen når utfordrerne Skarp kom på besøk. Over 200 tilskuere, rimelig fine temperaturer til å være en kveld i oktober, tidvis litt mye vind, men ellers fine spilleforhold.

Mange av guttene har nok ikke spilt såpass viktige og store kamper før, med såpass mye folk tilstede. Og kanskje var det litt nerver ute og gikk i første omgang. Faktum er i alle fall at Skarp gikk hardt ut og presset fram noen store sjanser i starten av kampen. Sondre Flaat kunne lett ha satt 0-1 fra kloss hold, men bommer regelrett på ballen.

L/K kommer mer med i kampen etterhvert og 1. omgangen er rimelig jevn - men Skarp har de største sjansene og inn mot pause har bortelaget et ganske klart overtak i kampen. Men etter 42 minutter skal det løsne for L/K. Først vender Øyvind Garfjell opp på høyresiden og smekker til med venstra. Ballen har kurs mot lengste hjørne, men Skarps gode keeper Kai Kamsvåg får bokset ballen til en corner. Garfjell tar corneren fra venstresiden med venstre og slår ballen med litt skru inn i feltet - halvveis med utsiden av foten. Ballen får nok litt hjelp av vinden men den går i alle fall i mål. Både Aleksander Skatland og Jan-Robin Bjørn fikk æren for målet, men faktum er nok at ballen går i mål via en uheldig Skarp-keeper. I L/Ks annaler vil målet for all tid dermed bli kreditert Øyvind Garfjell.

1-0 til pause var i alle fall meget godt betalt for L/K, som måtte tåle og bli presset en god del av svarttrøyene i 1. omgang.

Se kampen i opptak her på Nordlys.no!

2. omgang starter greit for L/Ks del. Øyvind Garfjell har et godt frispark tidlig før kampens kanskje avgjørende øyeblikk inntreffer i det 51. minuttet. Jan-Robin Bjørn stopper en Skarp-spiller midt på L/Ks banehalvdel og fører opp litt før han spiller til Christer Steinvik på midtstreken. Steinvik tar et touch og slår instinktivt i bakrom med venstre. Der er Aleksander Lenning på løp og han kommer alene igjennom med keeper Kamsvåg. Skarps Andreas Fiva er kraftig på etterskudd og river Lenning ned rett før 16-meteren. Det er bokstavelig talt et udiskutabelt rødt kort. Ingen Skarp-spillere som protesterte på det og L/K er én mann mer.
Og ikke minst - vi har fått frispark på 17 meter og har 4. divisjons beste venstrebein til disposisjon - nemlig Øyvind Garfjells. Han tar to skritts fart, og bøyer ballen lekkert rundt muren og inn i keepers høyre hjørne. En lekker, lekker scoring og Garfjell løper rett bort til tribunen for å juble sammen med et særs entusiastisk publikum. Det er lenge mellom hver gang stemningen når såpass store høyder på Geitnes som akkurat på den scoringen.

Bestemann: Kristian Bjørn Hansen ble dagens L/K-gutt mot Skarp.

Etter utvisningen er Skarp paradoksalt nok det førende laget en periode. De har mye spill på L/Ks banehalvdel og Jørgen Vik må flere ganger vise fram sine unike keeperegenskaper i L/K-buret. L/K legger seg, bevisst eller ubevisst, litt lavere i banen og satser på at Steinvik, Garfjell og Lenning skal skape noe på kontringer. Det lykkes man nesten med flere ganger, men i det 86. minutt sitter den. Innbytter Vebjørn Isaksen, som virkelig klinket til de minuttene han fikk på banen, takler til seg ballen inne på egen banehalvdel. Han spiller fri Jensvoll-kompisen Kristian Bjørn Hansen, som driver oppover banen og finner Krister Skogli. Han vender bort en Skarp-spiller og spiller til navnebror Christer Steinvik, som får assist i og med at han elegant spiller fri en fremadstormende Aleksander Lenning på venstresiden. Han er utstoppelig med fart og kraft inn mot Skarp-keeperen og skyter i steget. 3-0 og fire minutter igjen av kampen!

Da trodde nok alle at seieren var trygt i havn. Men det skulle rekke å bli litt utrygt før kampens meget gode dommer Ragnar Dahl blåste av. Først reduserer Skarp direkte på corner med eks- L/K-er Lasse Biti Ness. Da  var vi allerede godt inn i overtiden. Så, etter 97 spilte minutter får sannelig Skarp en redusering til. Igjen er det innbytter Biti som er arkitekten i det han slår en perfekt ball fra venstrekanten inn på hodet til Skarps toppscorer Sondre Flaat. Han header inn 3-2 på bakerste. Dermed blir det spenning de siste sekundene av en altfor lang andre omgang. Skarp får et frispark helt på tampen som blir slått langt inn i feltet - men den går forbi alt og alle og dermed kunne dommer Dahl erklære kampen for over.

Elleville jubelscener ute på banen mellom publikum og spillere etter en kamp som kommer til å stå som en påle i historiebøkene - spesielt hvis det skulle ende med opprykk til slutt.

Gledesscener: Joachim Olaussen og de andre L/K-spillerne kunne slippe jubelen løs etter siste blås fra dommer Ragnar Dahl.

En av heltene fra kampen, Storsteinnes-gutten Krister Skogli, oppsummerer kvelden sånn:

- Helt nydelig! Herregud for en magisk kveld! Masse folk! Kjempestemning, jevn kamp, trolsk vær med vind og høst! Nei, vet du ka, igår va man stolt over å være lyngengutt!

Det gjenstår fortsatt to kamper av sesongen. L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn er overfor Framtid i Nord klar på at ingenting er avgjort ennå.

- Vi har ikke vunnet serien. Det blir ikke bare å møte opp lørdag og hente tre poeng mot Krokelvdalen. Finnsnes 2 skal vi slå i siste serierunde, sier Bjørn.

Sentrale: Framtid i Nords Arne Teigen foreviger tre av de sentrale i kveldens kamp: Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell og Jan-Robin Bjørn.

Krister Skogli tar ikke fullt så mange forbehold.

- Vi skal ta Krokelvdalen, som i tillegg spiller uten Mats Tunstad. Og Finnsnes 2 kommer vel med rent juniorlag i siste kamp siden A-laget har kamp samtidig. Så den skal vi vinne meget greit, sier Skogli, som har 15 kamper og 15 seire hjemme på Polleidet og Geitnes etter at han kom til L/K fra TIL foran høstsesongen i fjor. Krister har forøvrig spilt samtlige av L/Ks 41 trenings-, cup-, vinterserie- og seriekamper siden han kom til klubben! Og alle fra start så nær som en treningskamp i Piteå i sommer. Imponerende stabilitet av balsfjordingen.

Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen. 18-åringen, som i stabilitetens navn bare har gått glipp av én kamp totalt i år, var strålende sentralt på midtbanen sammen med ett år yngre Einar Skogheim. Utrolig artig når unge lyngengutter blir så sentrale - bokstavelig talt. Einar Skogheim rundet for øvrig sin 50. A-kamp for L/K og vil nok huske jubileumskampen ganske lenge.

* Øyvind Garfjell står etter sine to mål i går med 99 A-lagsmål for L/K. Han har sju mål opp til måljeger Ken Stian Olsen som står med 106 mål for moderklubben.

* Aleksander Lenning scoret sitt 26 seriemål for L/K og sitt 36 .mål i årets 4. divisjon. Klarer han seks mål eller mer i de to siste kampene så passerer han Steffen Dreyers 32 seriemål fra 2012-sesongen - som er seriemålrekord i L/K. Dreyer selv kan gratuleres som nybakt far og var til stede på Geitnes i går kveld - som ekspertkommentator for Nordlys - som i likhet med iTromsø streamet seriefinalen.

* Øyvind Garfjell har nå 24 seriemål for L/K - hans beste scoringssesong siden han debuterte på A-laget som 16-åring i 2006.

* L/K har nå spilt 20 kamper i 4. divisjon. 10 borte og 10 hjemme. 115 mål scoret og 21 innslupne. Målforskjellsfasiten er 58-11 hjemme og 57-10 borte. Stort jevnere blir det ikke uten å være helt likt.

* L/K har ikke tapt poeng hjemme siden 1-3-tapet for TUIL 2 30. mai 2016. Det er nå 491 dager siden...

L/Ks lag: Jørgen Vik; Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Krister Skogli; Christer Steinvik, Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Sander Eriksen Østerås, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen og William Sørensen

Dommer: Ragnar Dahl - svært god kamp

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen og Kristian Bjørn Hansen

L/Ks mål: Øyvind Garfjell (2) og Aleksander Lenning.