Seks poengs forsprang i toppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2017

L/K var gode og tok en ny trepoenger torsdag kveld. Forspranget til Skarp er nå på seks poeng, men allerede i kveld kan forspranget krympe til tre igjen.

Etter 0-4 til pause var det en rimelig grei transportetappe for L/K i andre omgang mot Ishavsbyen på TUIL Arena torsdag kveld. Aleksander Lenning sto for et ekte hat-trick i første omgang og også Christer Steinvik puttet før pause.

I andre omgang var det bare Øyvind Garfjell som klarte å score og dermed ble det 0-5 til slutt - den største borteseieren L/K har hatt over Ishavsbyen siden nedrykket til TiTo-serien i 2000.

Aleksander Lenning, som nå er oppe i 13 mål på fem kamper for L/K, hadde scoret to før det var gått 10 minutter mot IFK. Etter halvtimen ekspederte han sitt tredje for kvelden - en straffe etter å ha blitt felt selv. Rekkepartner Christer Steinvik var nådeløs etter 36 minutter når Byen gjør en forsvarstabbe - Steinviks 10. seriemål i år.

Garfjell på sin side fortsetter trenden med assists og mål. I går var han nestsist på mye og scoret altså de femte målet selv. Garfjell har scoret mål i de syv siste seriekampene nå og blir helt sikkert å jakte mål i neste kamp også - borte mot Storelva. Ingen gule kort mot IFK, hvilket betyr at man forhåpentligvis kan stille en skade- og karantenefri stall til bortekampen på Kvaløya.

L/K spilte i sin nye 3-4-3-formasjon, slik de også gjorde mot Nordkjosbotn sist. Samme ellever fikk tillit fra start:

Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Magnus Børsheim Kalstad; Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik

Utover i kampen pøste L/K på med flere egenproduserte fra benken. På bildet (foto: Jo Are Vik) ser vi William Sørensen, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen og Marcus Hausner Christensen. I tillegg startet altså Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen, hvilket betød at kampen ble avsluttet med seks L/K-spillere som var 18 år eller yngre.

Kampfri i helga, men L/K 2 spiller lørdag klokken 14.00 på Geitnes mot Tromsøysund.