Hat-trick for Ilyas – karrierens første for Joakim

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Apr 2019

L/K scoret fem og spilte tidvis bra fotball i Skarphallen i kveld.

For første gang siden 3. februar holdt L/K nullen. Samtidig ble det fem mål rett veien og da må man si seg fornøyd med kampen mot Ishavsbyen 2. Motstanderen spiller i 6. divisjon og består av spillere på stort sett samme alder som L/K-laget – som stilte med åtte spillere under 20 år fra start.

Første omgang startet bra for L/K. Allerede etter tre minutter gir Ilyas Shirzad IFK-forsvaret en forsmak av hva de har i vente. Da sender han av gårde en ordentlig suser fra 17-18 meter som går rett i tverrliggeren, ned på streken og ut. L/K startet med Ilyas i en litt tilbaketrukket rolle, mens Jørgen Skog spilte spiss og kvikkingene Kristoffer Hansen Holst og Richard Koch bekledte kantrollene.

Men offensivt var det Sigve Ringbakken som hadde flest fingre med i spillet den omgangen han spilte. Han sto bak to av de største sjansene før L/K endelig fikk hull på byllen etter 23 minutter. Og da var det også furuflatingen som regisserte. Et perfekt frispark ble slått på bakerste stolpe og der er stopper Eskil Dreyer og slår ballen på tvers foran målet til IFK. Der dukker Ilyas Shirzad opp og får en enkel jobb med å sette 1-0. L/K produserer en del etter målet også, samtidig som IFK begrenses til et par sjanser. Men en svært solid L/K-kaptein Kristoffer Granås tok det som kom.

Andre omgang var bare noen sekunder gammel da Ilyas Shirzad satte sitt andre for dagen. Han blir spilt fri inne i feltet av Vebjørn Isaksen og avslutter med et hardt, lavt skudd som IFK-keeperen ikke har sjans til å stoppe. Midtveis i omgangen har IFK en god periode og kampen står og vipper litt. Blant annet må Kristoffer Granås hente fra en feberredning på en gjennomløping fra IFK, men L/K rir den friske brisen av og da Ilyas Shirzad fullfører hat-tricket sitt i det 80. minutt, så er kampen avgjort. Da utnytter L/K-spissen en tabbe i IFK-forsvaret og er nådeløs alene med keeper.

Kristoffer Hansen Holst hadde svidd to store sjanser tidligere i kampen, men på den tredje sjansen er 18-åringen rutinert og god. Innbytter Isak Kristiansen setter fart på midtbanen og slår en godt vektet pasning med utsiden av høyrefoten – rett i løpskorridoren til Kristoffer på venstresiden. Holst bruker farta si og skjærer inn foran mål før han avslutter med høyre. God prestasjon av vingen, som spilte sin 30. A-kamp i dag. Målet i dag var hans niende.

Joakim Berg Bjørklund gikk ut i pausen etter å ha startet kampen for L/K. Han kom imdlertid inn på høyrekanten for Richard Koch mot slutten av kampen og han rakk å lage mye liv og røre den tiden han fikk spille oppe i banen. Han skjøt først i stolpen og deretter hadde han ball i nettet som ble annulert fordi dommeren unnlot å dømme fordel da Ilyas Shirzad ble tatt i duellen før Bjørklunds skudd. Men rett før kampslutt får Bjørklund lønn for strevet. Etter strålende jobb av Ilyas Shirzad på venstresiden. Han gjør alt grovarbeidet før han serverer sin gamle klassekamerat på åpent mål. Dermed kunne Joakim bokfører sitt første A-lagsmål i sin 39. kamp.

L/K er nå to uker fra seriestart – mot Fløya 2 hjemme på Geitnes. Vinterens resultater i Vinterseriens laveste divisjon tyder på at L/K får nok av utfordringer i årets 4. divisjon - som tilfellet var også i fjor. Men det er fortsatt to uker til seriestart og man rekker en god del »fintuning» ennå. I Ilyas Shirzad har man en av de beste spillerne i divisjonen og Kristoffer Granås er utvilsomt en av de beste keeperne. Så blir det opp til resten av L/Ks unggutter å heve seg ytterligere fram mot seriestart. I så måte var kveldens kamp oppløftende.

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Eskil Dreyer, Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch, Ilyas Shirzad, Jørgen Skog.

Innbyttere: Hans-Roar Karlsen Øvergård, Benjamin Johansen, Erlend Gamst, Isak Kristiansen