Nå er det bunnstrid for fullt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2018

Tapet for Nordkjosbotn lørdag passet svært dårlig for L/K.

Et tidlig straffemål for NIL ble avgjørende for kampen på solfylte Polleidet lørdag. I en sjansefattig kamp passet det gjestene godt å få en tidlig ledelse å ri på. Det gjorde balsfjordingene godt og L/K klarte ikke å skape noe særlig trykk i farlige soner. Joachim Olaussen, tilbake i L/K-trøya på lån fra Skjervøy, var nærmest med en avslutning som gikk via en NIL-spiller og i nettveggen. Ellers ble det mye nesten for L/K, som i det minste spilte en bra siste halvdel av andre omgang. Da styrte Einar Skogheim og co. kampen, men likevel ble det lite 100-prosentsjanser av baneovertaket. 

Når vi ser på tabellen, så skjønner alle L/K-ere at det er alvor. Vi ligger nest sist, ett poeng foran Nordreisa. Samtidig er det veldig tett foran oss på tabellen og vi har fortsatt gode muligheter for å berge ny 4. divisjonskontrakt selv. 

L/K fra start: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Ola Edholm, Aleksander Skatland, Kristian Bjørn Hansen, Nasim Shirzad, Ole Talberg, Marius Dreyer, Tobias Karlsen, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Joachim Olaussen, Tobias Karlsen
Tilbake i forsvarsposisjon for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2018

Joachim Olaussen og Marius Dreyer er klar for å bidra sesonginnspurten for L/K.

De to rutinerte forsvarsspillerne, med solid fartstid i L/K-trøya fra før er hentet tilbake for å styrke L/K i kampen for å klatre bort fra bunnstriden i 4. divisjon. L/K sliter med skader i forsvaret og de to nysigneringene er således kjærkomne.

Olaussen kommer på lån fra Skjervøy, mens Dreyer kommer på ordinær overgang etter et opphold sørpå. Han drar tilbake til Oslo etter sesongen igjen.

Tromsø-gutten Marius Dreyer (28) kom til L/K foran 2012-sesongen og spilte fire sesonger for oss Han står med 77 kamper for oss - mange av dem som kaptein. Ett mål har han også scoret.

Reisagutten Joachim Olaussen (29) spilte for L/K i perioden 2015-2017, før han gikk til SIK foran denne sesongen. Nå er forsvarsklippen tilbake i rødt og blått og kan plusse på sine 83 kamper og 16 mål for L/K. Også Joachim har mange kamper som L/K-kaptein og han var blant annet med å vinne seriemesterskapet i 4. divisjon med L/K i 2016.


Vi ønsker begge to hjertelig velkommen tilbake i klubben!Så kom nederlaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2018

Det er nesten tre måneder siden sist, men søndag tapte L/K i 4. divisjon igjen.

Helt siden 19. juni har L/K klart å unngå tap i serien, men søndag måtte Vik og Talbergs gutter gi tapt for Finnsnes 2 på bortebane. De grønne vant 3-1 og befestet sin posisjon som et av de bedre lagene i divisjonen i år. 

L/K lå under 2-0 i andreomgang, men Ilyas Shirzad reduserte til 2-1 i det 71. minutt og fra da og inn car det spenning på stadion. Men det ble mye stang ut for L/K og i stedet går hjemmelaget opp i en 3-1-ledelse fire minutter før full tid. Da var løpet kjørt for det unge L/K-laget. 

Neste kamp er mot Nordkjosbotn på Polleidet lørdag 15. september klokken 14.00.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Ola Edholm, Ole Talberg, Joakim Berg Bjørklund, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Markus Karlsen Skogheim, Aleksander Lenning, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Tobias Karlsen, Alexander Rygh

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Markus Karlsen SkogheimScoret i comebacket - men det holdt ikke til seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2018

Aleksander Lenning (29) var tilbake i L/K med et smell. Bare ti minutter hadde gått av kampen før han satte sitt første L/K-mål etter comebacket. Det er Joakim Berg Bjørklund som vinner en hodeduell på midtstreken. Kristian Bjørn Hansen flikker ballen videre i bakrom, og der ligger Aleksander Lenning og lurer. Han løper på skrå inn bak forsvaret og avslutter med en sikker høyre fot i lengste hjørnet.

Dessverre for Lenning og L/K så ble det med det ene målet lørdag på sommerlige Polleidet. Og når heller ingen andre L/K-spillere klarte å score, så var L/K-sårbare for et BOIF-lag som lå dypt, men som kontret med overbevisning når de fikk sjansen. Den sjansen fikk de blant annet etter 17 minutter, da Stig-Roar Hansen Rognli river ned en BOIF-spiss i en løpsduell. Straffe til BOIF. Den settes i mål, selv om Jørgen Vik er nær ved å redde skuddet.

En god start på 1. omgang, men det dabber av for L/Ks del utover omgangen. Andre omgang har vi nok sjanser til å vinne kampen. Spesielt Aleksander Lenning skaper mye på topp og kommer til store sjanser, men bortsett fra etter 10 minutter satt ikke avslutningen helt for mannen som scoret 27 mål for L/K i fjor høst. 

Men det løsner nok enda mer for Lenning utover høsten. Samarbeidet offensivt med Markus Karlsen Skogheim og Ilyas Shirzad kan bli veldig spennende etter hvert. Spesielt Shirzad var veldig aktiv på Polleidet lørdag - særlig i andre omgang - og ble kåret til Dagens L/K-gutt av den lokale juryen.

Det er positivt at L/K har sluttet å tape fotballkamper. Siste tap kom 19. juni mot TIL 2. Tre av de fire siste kampene har endt med uavgjort. Bare det er like mange uavgjort-kamper som L/K har spilt de tre foregående sesongene i serien.

Det ene poenget betyr at L/K ligger på 8. plass på tabellen, med 17 poeng på 16 kamper - såvidt foran Stakkevollan på målforskjell. Neste kamp er borte mot Finnsnes 2 søndag 9. september.

* Jan Robin Bjørn spilte sin kamp nummer 200 for L/K lørdag. Dessverre for Jan-Robin ble det et trist jubileum. Mot slutten av første omgang vrir han kneet sitt og måtte hentes med ambulanse. Ting kan dog tyde på at skaden ikke er så alvorlig som først antatt, så vi får bare håpe at L/K-bautaen er snart tilbake på banen igjen. Jan-Robin debuterte på A-laget i 2007 og har siden han etablerte seg i 2011 spilt alle sesongene på A-laget. Jan-Robin har også vært tro mot klubben hele karrieren og vi håper han har mange gode år igjen.

* Jørgen Vik sto en ny god kamp i L/K-målet, hvilket passet godt i og med at også han, i likhet med jevnaldrende Jan-Robin Bjørn spilte sin A-kamp nummer 200 for L/K lørdag. Det er det ikke mange ikke-lyngsværinger som har klart før ham. Den mest naturlige å sammenligne ham med er keeper Peter Bolte. Han har 445 A-kamper for Lyngen og L/K...

L/Ks lag: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Jørgen Skog, Kristoffer Hansen Holst, Nasim Shirzad, Tobias Karlsen

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund, Aleksander Skatland, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad.Levert av IdrettenOnline