Ilyas matchvinner da L/K tok viktig borteseier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Sep 2018

SIF - L/K 1-2: Ilyas Shirzad (18) satte 0-2 i andre omgang, men gir keeper Jørgen Vik vel så mye av æren for seieren på Stakkevollan i ettermiddag.

L/K spilte mot 10 mann i hele andre omgang og da Shirzad satte inn 0-2 fem minutter før slutt så virket kampen avgjort. Det viste seg at den var det også, men det ble likevel litt småsvette tilstander for L/K-erne helt på tampen. Stakkevollan scorer på en heading etter corner når det er spilt nesten 95 minutter og rekker sannelig å få en corner til etter det. Den avverget imidlertid L/K-forsvaret og dermed tre fortjente, og uhyre viktige poeng.

Ilyas Shirzad var glad og fornøyd med tre poeng. Han mener han slett ikke var kampens eneste matchvinner.

- Jeg syns at vi i store perioder har veldig greit kontroll. Vi slipper dem til et par ganger og det er slapt av oss, men Jørgen hadde mange gode redninger som holdt oss i kampen. Etter straffen, får vi en trygg følelse som vi tar med oss inn i 2. omgang. Den styrer vi stort sett og når jeg putter 2-0-målet så føler jeg at vi er veldig trygge, Fortjent seier, sier Ilyas.

Første omgang var en rimelig jevn og sjansefattig affære lenge. L/K og SIF hadde et par farlige sjanser hver før kampen eksploderte rett før pause. Ilyas Shirzad lagde trøbbel for SIF-forsvaret mer enn én gang i dag og blir felt på venstresiden – ikke langt fra hjørneflagget. Markus Karlsen Skogheim slår frisparket inn i feltet og på bakerste stolpe blir Joachim Olaussen dratt ned. Straffen virker grei. Så får også SIF en mann utvist i tumultene som oppstår etter straffesparket, angivelig etter en dytt.

Anyway, så er det L/Ks toppscorer Markus Karlsen Skogheim som skrider til verket og skal sette straffen. Den smeller han til høyre for keeper. Straffen er hard nok, men for dårlig plassert. Dermed redder keeperen, til stor jubel fra hjemmepublikumet. Men dommer og linjedommer mener at keeperen står for langt ute fra streken når straffen blir tatt og dermed får Skogheim sjansen på nytt. Og denne gangen velger han motsatt hjørne og straffen sitter i nettet.

En spesiell avgjørelse av dommeren. Det er veldig sjelden keepere blir dømt imot i slike tilfeller, men keeperen står ganske langt ute før straffen tas og kan rett og slett ikke klage på avgjørelsen, selv om det er strengt dømt.

Etter straffemålet har Ilyas Shirzad ytterligere to store muligheter før lagene går til pause. Spesielt den siste er svær. Ilyas avanserer ned mot dødlinja og leverer en blanding av innlegg og skudd som SIF redder på streken under press fra L/K-spiss Aleksander Lenning.

I andre omgang, med 11 mot 10, går det lang tid før L/K får noe særlig overtak. SIF henger godt med i svingene og kommer også til enkelte farligheter. Men Jørgen Vik er påpasselig i alle situasjoner og står en ny strålende match for L/K. Og stort sett hadde da også Olaussen/Skatland kontroll bak.
Og når L/K etter hvert får grepet også om andreomgangen så var det ikke uventet at det var Ilyas Shirzad som kom på scoringslisten. Innbytter Stig-Roar Hansen Rognli slår en presis stikkball til Shirzad, som avslutter i steget og scorer sitt sjette mål på de siste åtte seriekampene.

- Et bra mål. Stig-Roar har ballen og fører den ganske langt opp på banehalvdelen til SIF og slipper den til meg mens jeg er på løp rundt en av SIF-backene. Jeg avslutter så fort jeg kan, sier Ilyas Shirzad.

Les hva iTromsø skriver om kampen!

I det 94. minutt får SIF sitt reduseringsmål, men til tross for at dommeren hadde lagt til seks minutter i andre omgang så rakk heldigvis ikke SIF å score flere mål. Dermed kunne L/K krype opp på 20 poeng - forbi gultrøyene på bedre målforskjell.

Bunnstriden i 4. divisjon er imidlertid fortsatt en rysare. Salangen vant i ettermiddag og er fortsatt foran L/K, mens Stakkevollan, Ishavsbyen og Nordreisa er hakk i hel med L/K på 10. – 12. plass. Våre naboer på Skjervøy virker imidlertid som de har funnet formen i 3. divisjon og skulle de klarer å karre seg over streken til slutt – uten at det går på bekostning av Skarp – så rykker ingen lag ned fra 4. divisjon.

- Guttene har fått motivasjon etter dagens kamp. TIL-kampen blir tøff, men de skal få slite for poengene i alle fall. Så skal vi kjempe hardt for å få poeng mot både Storelva og Nordreisa. Så jeg tror det kommer til å gå vår vei til slutt, sier Ilyas Shirzad.

Tabellen ser du her!

* Ole Remi Hausner (30) gjorde comeback på A-laget fire år etter at han sist spilte. Hausner fikk noen minutter før slutten og kan forhåpentligvis bidra med klokskap og rutine også i de siste tre kampene.

* Hausner ble forøvrig spiller nummer 40 som akslet L/K-trøya i år - treningskamper, cupkamper inkludert.

* Midtbanespillerne Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen sonet for gule kort i denne kampen. Og med ingen gule kort i denne kampen, har trenerne Vik og Talberg plenty av spillere å velge fra til neste kamp - hjemme mot serievinner TIL 2.

Kampen ble streamet på nordlys.no. Kampen ser du i opptak her!

L/K fra start: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Joakim Berg Bjørklund, Marius Dreyer, Ole Talberg, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Aleksander Lenning, Ola Edholm

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Ole Remi Hausner

Ingen gule kort til L/K

Dommer: Johannes Andresen, Kvaløya SK - klarer seg godt

L/Ks målscorere: Markus Karlsen Skogheim og Ilyas Shirzad

Nå er det bunnstrid for fullt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2018

Tapet for Nordkjosbotn lørdag passet svært dårlig for L/K.

Et tidlig straffemål for NIL ble avgjørende for kampen på solfylte Polleidet lørdag. I en sjansefattig kamp passet det gjestene godt å få en tidlig ledelse å ri på. Det gjorde balsfjordingene godt og L/K klarte ikke å skape noe særlig trykk i farlige soner. Joachim Olaussen, tilbake i L/K-trøya på lån fra Skjervøy, var nærmest med en avslutning som gikk via en NIL-spiller og i nettveggen. Ellers ble det mye nesten for L/K, som i det minste spilte en bra siste halvdel av andre omgang. Da styrte Einar Skogheim og co. kampen, men likevel ble det lite 100-prosentsjanser av baneovertaket.

Når vi ser på tabellen, så skjønner alle L/K-ere at det er alvor. Vi ligger nest sist, ett poeng foran Nordreisa. Samtidig er det veldig tett foran oss på tabellen og vi har fortsatt gode muligheter for å berge ny 4. divisjonskontrakt selv.

L/K fra start: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Ola Edholm, Aleksander Skatland, Kristian Bjørn Hansen, Nasim Shirzad, Ole Talberg, Marius Dreyer, Tobias Karlsen, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Joachim Olaussen, Tobias Karlsen

Tilbake i forsvarsposisjon for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2018

Joachim Olaussen og Marius Dreyer er klar for å bidra sesonginnspurten for L/K.

De to rutinerte forsvarsspillerne, med solid fartstid i L/K-trøya fra før er hentet tilbake for å styrke L/K i kampen for å klatre bort fra bunnstriden i 4. divisjon. L/K sliter med skader i forsvaret og de to nysigneringene er således kjærkomne.

Olaussen kommer på lån fra Skjervøy, mens Dreyer kommer på ordinær overgang etter et opphold sørpå. Han drar tilbake til Oslo etter sesongen igjen.

Tromsø-gutten Marius Dreyer (28) kom til L/K foran 2012-sesongen og spilte fire sesonger for oss Han står med 77 kamper for oss - mange av dem som kaptein. Ett mål har han også scoret.

Reisagutten Joachim Olaussen (29) spilte for L/K i perioden 2015-2017, før han gikk til SIK foran denne sesongen. Nå er forsvarsklippen tilbake i rødt og blått og kan plusse på sine 83 kamper og 16 mål for L/K. Også Joachim har mange kamper som L/K-kaptein og han var blant annet med å vinne seriemesterskapet i 4. divisjon med L/K i 2016.

Vi ønsker begge to hjertelig velkommen tilbake i klubben!

Så kom nederlaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2018

Det er nesten tre måneder siden sist, men søndag tapte L/K i 4. divisjon igjen.

Helt siden 19. juni har L/K klart å unngå tap i serien, men søndag måtte Vik og Talbergs gutter gi tapt for Finnsnes 2 på bortebane. De grønne vant 3-1 og befestet sin posisjon som et av de bedre lagene i divisjonen i år.

L/K lå under 2-0 i andreomgang, men Ilyas Shirzad reduserte til 2-1 i det 71. minutt og fra da og inn car det spenning på stadion. Men det ble mye stang ut for L/K og i stedet går hjemmelaget opp i en 3-1-ledelse fire minutter før full tid. Da var løpet kjørt for det unge L/K-laget.

Neste kamp er mot Nordkjosbotn på Polleidet lørdag 15. september klokken 14.00.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Ola Edholm, Ole Talberg, Joakim Berg Bjørklund, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Nasim Shirzad, Markus Karlsen Skogheim, Aleksander Lenning, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Tobias Karlsen, Alexander Rygh

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Markus Karlsen Skogheim

Scoret i comebacket - men det holdt ikke til seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2018

Aleksander Lenning (29) var tilbake i L/K med et smell. Bare ti minutter hadde gått av kampen før han satte sitt første L/K-mål etter comebacket. Det er Joakim Berg Bjørklund som vinner en hodeduell på midtstreken. Kristian Bjørn Hansen flikker ballen videre i bakrom, og der ligger Aleksander Lenning og lurer. Han løper på skrå inn bak forsvaret og avslutter med en sikker høyre fot i lengste hjørnet.

Dessverre for Lenning og L/K så ble det med det ene målet lørdag på sommerlige Polleidet. Og når heller ingen andre L/K-spillere klarte å score, så var L/K-sårbare for et BOIF-lag som lå dypt, men som kontret med overbevisning når de fikk sjansen. Den sjansen fikk de blant annet etter 17 minutter, da Stig-Roar Hansen Rognli river ned en BOIF-spiss i en løpsduell. Straffe til BOIF. Den settes i mål, selv om Jørgen Vik er nær ved å redde skuddet.

En god start på 1. omgang, men det dabber av for L/Ks del utover omgangen. Andre omgang har vi nok sjanser til å vinne kampen. Spesielt Aleksander Lenning skaper mye på topp og kommer til store sjanser, men bortsett fra etter 10 minutter satt ikke avslutningen helt for mannen som scoret 27 mål for L/K i fjor høst.

Men det løsner nok enda mer for Lenning utover høsten. Samarbeidet offensivt med Markus Karlsen Skogheim og Ilyas Shirzad kan bli veldig spennende etter hvert. Spesielt Shirzad var veldig aktiv på Polleidet lørdag - særlig i andre omgang - og ble kåret til Dagens L/K-gutt av den lokale juryen.

Det er positivt at L/K har sluttet å tape fotballkamper. Siste tap kom 19. juni mot TIL 2. Tre av de fire siste kampene har endt med uavgjort. Bare det er like mange uavgjort-kamper som L/K har spilt de tre foregående sesongene i serien.

Det ene poenget betyr at L/K ligger på 8. plass på tabellen, med 17 poeng på 16 kamper - såvidt foran Stakkevollan på målforskjell. Neste kamp er borte mot Finnsnes 2 søndag 9. september.

* Jan Robin Bjørn spilte sin kamp nummer 200 for L/K lørdag. Dessverre for Jan-Robin ble det et trist jubileum. Mot slutten av første omgang vrir han kneet sitt og måtte hentes med ambulanse. Ting kan dog tyde på at skaden ikke er så alvorlig som først antatt, så vi får bare håpe at L/K-bautaen er snart tilbake på banen igjen. Jan-Robin debuterte på A-laget i 2007 og har siden han etablerte seg i 2011 spilt alle sesongene på A-laget. Jan-Robin har også vært tro mot klubben hele karrieren og vi håper han har mange gode år igjen.

* Jørgen Vik sto en ny god kamp i L/K-målet, hvilket passet godt i og med at også han, i likhet med jevnaldrende Jan-Robin Bjørn spilte sin A-kamp nummer 200 for L/K lørdag. Det er det ikke mange ikke-lyngsværinger som har klart før ham. Den mest naturlige å sammenligne ham med er keeper Peter Bolte. Han har 445 A-kamper for Lyngen og L/K...

L/Ks lag: Jørgen Vik, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Joakim Berg Bjørklund, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Vebjørn Isaksen, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad, Aleksander Lenning.

Innbyttere: Jørgen Skog, Kristoffer Hansen Holst, Nasim Shirzad, Tobias Karlsen

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund, Aleksander Skatland, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shirzad.