Bare å konse på seriefinalen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2017

Aleksander Lenning og L/K kan fortsatt avgjøre sin egen skjebne i 4. divisjon til tross for tap mot TIL 3 tirsdag kveld.

Lenning scoret 1-1 målet for L/K på Alfheim, like etter pause men måtte likevel bokføre årets andre tap for L/K i serien. TIL-rekruttene vant 3-1 etter å ha ledet 1-0 til pause.

Tapet forkludrer tingene litt for L/K i toppen av tabellen. Forspranget på to poeng til Skarp er nå en falsk trygghet ettersom bylaget har én kamp mindre spilt.

Da er det beleilig at L/Ks neste kamp er mot nettopp Skarp - hjemme på Geitnes.

Den kampen er forøvrig flyttet til mandag og spilles i flomlys klokken 19.15!

L/K fra start: Jørgen Vik, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Jan-Robin Bjørn, Magnus Børsheim Kalstad, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Sander Eriksen Østerås, Christer Steinvik, Aleksander Lenning, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Jørgen Jensen, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort L/K: Einar Skogheim og Magnus Børsheim Kalstad

Tapte mot Ramfjord

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2017

L/K 2 ble passert på tabellen etter å ha tapt borte mot Ramfjord lørdag.

L/K tapte 4-1 i Ramfjord etter å ha ligget under 3-1 til pause. Vebjørn Isaksen (bildet, til venstre) sto for L/Ks eneste mål i kampen etter assist fra Marcus Hausner Christensen (til høyre) etter 20 minutters spill. Med tapet mot RUIL ble L/K 2 også forbipassert på tabellen av ramfjordingene. L/K-rekruttene ligger på femteplass med sine 22 poeng når to kamper gjenstår.

L/Ks lag fra start: Mikal Biendl, Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Marcus Christensen, Jonas Rodahl Johansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Joakim Bjørklund, William Sørensen, Vebjørn Isaksen, Robert Kristiansen

Innbyttere: Kristian Bjørn Hansen, Sander Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Gard Grønvoll Sommerseth og Ian Harper.

L/K 2 trivdes på gress

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Sep 2017

L/K 2 var best på Dåfjord gress i ettermiddag og vant 2-7 over Ringvassøy 2.

L/K styrte det meste av kampen mot hjemmelaget, selv om det var jevnt resultatmessig fram til William Sørensen og Richard Koch scorer 2-4 pg 2-5 etter en times spill.

Lagleder Jørgen Jensen er tilfreds med bortekampen:

- Vi styre mesteparten av kampen, mot et ungt Ringvassøy som har samme målsetning som oss som rekrutteringslag, så vi får målt oss mot et lag som er likt vårt. Vi vise at vi har et høyere nivå enn dem, noe som er veldig positivt. God prestasjon både på lagnivå og av  samtlige som er med, sier Jensen.

L/K fra start: Marcus Eggen Rygh; Benjamin Johansen -Jørgen Skog - Marcus Christensen; Vebjørn Isaksen -William Sørensen - Kristoffer Hansen Holst - Joakim Bjørklund; Ian Harper -Gard Grønvoll Sommerseth - Robin Wikbo Samuelsen

7-2 Sander Kristiansen, 90min

L/K 2 ligger nå på fjerdeplass på tabellen med 22 poeng. Ny kamp lørdag 23. september borte mot Ramfjord.

L/K - FK Senja 2 17-0: Lenning skriver seg inn i historien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Sep 2017

Med åtte mål i én og samme kamp gjorde Aleksander Lenning i dag noe ingen L/K-spiller har gjort før ham.

Det ble fullstendig slakt av det unge FK Senja 2- laget på Geitnes i dag. L/K tok knapt foten av gasspedalen gjennom kampen og puttet jevnt og trutt helt til og med det 90. minutt, da Christer Steinvik satte punktum med 17-0.

Da hadde Aleksander Lenning blitt historisk på mer enn én måte. Etter fem mål i første omgang og tre i andre omgang tok han over scoringsrekorden i L/K i en enkeltkamp - en rekord som har stått siden Morten Nilsen scoret syv mål mot Nordkjosbotn på Polleidet i siste seriekamp i 2011.

Aleksander Lenning var også på pletten da L/Ks 100. seriemål for året skulle scores, og som ikke det var nok så har L/K satt scoringsrekord i en enkeltsesong - fire kamper før serien er over.  111 seriemål har L/K aldri scoret i en enkeltsesong før. L/K var etter forrige serierunde det mestscorende laget i de fem øverste divisjonene i Norge og vi tviler på at de argeste konkurrentene har svart på L/Ks 17 mål denne serierunden.

Aleksander Lenning har nå helt utrolige 24 mål på sine syv kamper for L/K. Og da scoret han ingen i sine to første kamper. Lenning konkurrerer med sin kompis Mats Tunstad om toppscorertittelen i årets 4. divisjon. Tunstad presterte å score ti mål mot Burfjord i dag og leder 40-34 i akkurat den duellen.

Vi oppdaterte kampen på Facebook, så de som vil ha alle målene slik de kom, så kan de følge linken her

Selv om motstanden var svak, så skal L/K ha mye ros for å holde koken og konsentrasjonen oppe gjennom nitti minutter - og ikke minst at man er fokusert bakover og ikke slipper Senja til noe som helst. Offensivt så var Øyvind Garfjell nest sist på veldig mange mål, i tillegg til at han puttet tre selv. Christer Steinvik får også tre nye mål og er nå oppe i 17 seriemål så langt i år. Han har 54 mål totalt i L/K.

Og så tar vi med Jan-Robin Bjørns andre seriemål for året, Magnus Børsheim Kalstads tredje seriemål for året og sist, men ikke minst:

I sin seriedebut for A-laget scoret Kristoffer Hansen Holst (16) sitt første A-lagsmål. Holst, sønn av den gamle L/K-keeperkjempen Henning Hansen, kom inn i det 68. minutt og fikk en enkel jobb med å sette 16-0 etter assist av Aleksander Lenning. Vi tar også med oss 15-årige William Sørensens assist på 17-0-målet til Christer Steinvik - Williams andre assist på to kamper.

L/K har igjen åtte poengs forsprang på Skarp - med to kamper mer spilt enn svarttrøyene. Neste L/K-kamp er TIL 3 på Alfheim tirsdag 26. september.

* Sander Eriksen Østerås (Eks. TUIL) hadde sin hjemmedebut i dag og gjorde en god kamp offensivt for L/K - selv om det ikke ble nettkjenning denne gangen. Østerås kunne lett fått seg et mål eller to, men var faktisk for uegoistisk i et par avgjørende øyeblikk. En flott tilvekst i alle fall!

* Øyvind Garfjell har nå scoret i ni kamper på rad i serien og har 22 seriemål hittil i år. Han står nå med 97 mål for L/K totalt og nærmer seg med andre ord sitt eget lille måljubileum. Vi satser på at han ser 100-tallet før sesongen er over!

* Jørgen Vik spilte sin L/K-kamp nummer 190 i dag. Og det er ikke mange av de 189 foregående som har vært roligere enn denne kampen.

L/Ks mål: Aleksander Lenning (8), Øyvind Garfjell (3), Christer Steinvik (3), Jan-Robin Bjørn, Magnus Børsheim Kalstad, Kristoffer Hansen Holst.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen; Sander Eriksen Østerås, Kristian Bjørn Hansen, Magnus Børsheim Kalstad, Krister Skogli; Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik.

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Stig-Roar Hansen Rognli, William Sørensen, Kristoffer Hansen Holst, Benjamin Johansen

Christer og co. nærmer seg 100

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2017

Christer Steinvik scoret fire og L/K scoret åtte mot Storelva i dag. Nå nærmer L/K seg 100 seriemål.

L/K viste seg virkelig fram på Storelva i dag, og spesielt duoen Aleksander Lenning og Christer Steinvik var i perlehumør. Steinvik scoret fire mål, Lenning tre og i tillegg serverte de assister til hverandre. Øyvind Garfjell scoret L/Ks siste mål i en kamp som var avgjort til pause. Da stod det 0-4 etter at Christer Steinvik hadde startet showet med en herlig scoring opp i krysset. Så puttet Lenning to før Steinvik økte til 0-4 like før pause.

Andre omgang ble nesten like velspilt fra L/Ks side og målene fortsatte å trille inn på et stadig mer desillusjonert Storelva-lag, som hadde sin beste periode like før pause. Da var den gamle L/K-spilleren Stian Nordby alene med Jørgen Vik to ganger uten å klare å overliste L/Ks sisteskanse og Elva hadde et par sjanser til der rett før Christer Steinvik økte til 0-4 like før pause.

Slik kom målene:

0-1 (17): Joachim Olaussen slår en lang ball opp mot venstre. Christer Steinvik demper effektivt og avslutter med høyre helt opp i lengste kryss. Vakkert!

0-2 (18): Aleksander Lenning spiller vegg med Kristian Bjørn Hansen inne i Storelva-feltet og setter ballen sikkert i hjørnet alene med Storelva-keeperen.

0-3 (39): Lenning setter sitt andre for dagen, og har neppe scoret et enklere mål. Christer Steinvik skyter hardt fra kanten av 16-meteren og keeperen klarer bare med nød og neppe å få hendene på den. Han klarer imidlertid bare å slå ballen i tverrliggeren og Lenning er rask frempå returen og setter den i kassa fra 30 centimeters hold.

0-4 (45): Stig-Roar Hansen Rognli slår inn fra venstrekanten og Christer Steinvik tåer ballen mellom beina på keeper og ballen triller såvidt over streken mens Øyvind Garfjell kontrollerer situasjonen.

0-5 (54): Øyvind Garfjell spiller til Kristian Bjørn Hansen ute på høyrekanten. Hansen dribler seg inn i feltet og slår til Christer Steinvik, som setter ballen på første touch forbi keeper.

0-6 (67): En herlig kontring av L/K! Jørgen Vik plukker ned en corner og setter i gang innbytter og debutant Sander Eriksen Østerås. Han tar ballen med seg opp på midtbanen, spiller ut til Christer Steinvik ute på høyresiden og sprinter lett fra sin oppasser. Ballen fra Steinvik er perfekt vektet og Østerås slår så perfekt inn til Aleksander Lenning. Lenning avslutter på første.

0-7 (79): Aleksander Lenning er sterk i duellen med en Storelva-forsvarer og slår ballen tvers gjennom feltet til Christer Steinvik, som bredsider ballen i mål i kamp med en forsvarer.

0-8 (85): Den 15-årige innbytteren William Sørensen slår en småpen gjennombruddspasning med utsiden av høyrefoten rett til Øyvind Garfjell. Han får allverdens med tid alene med keeper og klinker ballen opp i nettaket.

1-8 (90): Storelva scorer etter corner og en heading på første stolpe.

* 19-åringen Sander Eriksen Østerås hadde en flott debut for L/K i dag. TUIL-junioren ble klar for L/K foran Storelvakampen og debuterte med en nydelig målgivende til Aleksander Lenning. Østerås er halvt lyngsværing gjennom mamma Elin og vi håper at han får mange fine stunder i L/K-drakta i høst.

* L/K har nå scoret 94 mål i 4. divisjon. Det gir et snitt på 5,5 mål per kamp, hvilket er intet mindre enn imponerende. Og selv om det fort kunne blitt flere baklengs i dag enn det til slutt ble, så er den defensive statistikken også bra. 16 baklengs på 17 kamper lar seg høre. Det er gjerrigst i divisjonen.
Etter å ha studert tabellene for de fem øverste divisjonene, inkludert alle 24 fjerdedivisjonsavdelingene, har vi ikke funnet noen lag som matcher L/Ks 94 mål på 17 kamper, Det nærmeste vi fant var Sogndal 2 i Kretsserien i Sogn og Fjordane. B-laget til sogndølene har scoret imponerende 86 mål på 16 kamper.

Forutsatt at tabellen er oppdaterte, så er altså L/Ks landets mestscorende fotball-lag for tiden i de fem øverste divisjonene!

* Øyvind Garfjell scoret i sin åttende seriekamp på rad og står nå med 19 seriemål i årets sesong.

* Aleksander Lenning har nå 16 mål på seks kamper for L/K.

* Christer Steinvik har 14 seriemål for L/K og står nå med 51 mål for L/K totalt. Med det passerte han L/Ks hjelpetrener Vegard Bjørn Olsen, som står med 48 seriemål for L/Ks A-lag.

Nordlys livesendte kampen i dag. Opptakene kan du se her!

Neste kamp er på Geitnes lørdag 16.09 mot Senja 2.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn; Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Magnus Børsheim Kalstad; Øyvind Garfjell, Aleksander Lenning, Christer Steinvik.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Sander Eriksen Østerås, William Sørensen, Jørgen Jensen, Marcus Eggen Rygh

L/Ks mål: Christer Steinvik (4), Aleksander Lenning (3), Øyvind Garfjell.

Tapte terreng i tetstriden

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Sep 2017

L/K 2 fikk en litt for stor oppgave mot TSI torsdag kveld.

For etter å ha ledet 1-0 til pause etter en god første omgang av L/K, ble det tøffere etter hvilen for L/Ks unge mannskap. TSI, med den gamle L/K-spilleren Jonathan Talseth Nilsen bokstavelig talt i spissen, scoret fem ganger - hvorav Nilsen sto for fire av dem. L/K-guttene fikk til en god del i første omgang offensivt og hadde grei kontroll bakover. Men TSI er et bra 6. divisjonslag og var ganske nådeløse da de defensive L/K-feilene kom i andre omgang.

L/K hadde sjansen til å blande seg inn i kampen om førsteplassen i divisjonen, men med tapet torsdag ser det langt tøffere ut. L/K ligger på fjerdeplass med 19 poeng og det er heller ikke langt ned til Blåmann og Ramfjord på femte- og sjetteplass. Neste kamp er borte mot Ringvassøy 2 17. september.

L/Ks lag: Mikal Biendl, Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Benjamin Johansen, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Vebjørn Isaksen, Sander Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Richard Koch

Innbyttere: Einar Skogheim, Jørgen Skog, Jonas Rodahl Johansen, Robin Wikbo Samuelsen, Gard Grønvoll Sommerseth

Storseier for L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Sep 2017

Denne gjengen vant 9-1 over Tromsøysund 2 i ettermiddag!

L/Ks unggutter styrte kampen fra start til mål, selv om det skulle gå en halvtime før dagens første mål. Da tok Joakim Berg Bjørklund ansvar og klinket inn 1-0 på frispark. Richard Koch og Jørgen Jensen øker ledelsen og det står 3-0 til pause.

I andre omgang scorer Kristoffer Hansen Holst 2, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Oddvar Leiros og Richard Koch igjen. På 9-0 får gjestene sitt trøstemål.

L/K fra start: Marcus Eggen Rygh, Vebjørn Isaksen - Marcus Christensen - Oddvar Leiros-Joakim Bjørklund; Jørgen Jensen-Sigve Ringbakken-William Sørensen; Richard Koch-Sander Amandus Kristiansen-Kristoffer Holst Hansen.

Innbyttere; Benjamin Johansen, Robin Wikbo Samuelsen, Espen Nordahl, Jørgen Skog, Ian Harper, Jonas Rodahl Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth.

Seks poengs forsprang i toppen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2017

L/K var gode og tok en ny trepoenger torsdag kveld. Forspranget til Skarp er nå på seks poeng, men allerede i kveld kan forspranget krympe til tre igjen.

Etter 0-4 til pause var det en rimelig grei transportetappe for L/K i andre omgang mot Ishavsbyen på TUIL Arena torsdag kveld. Aleksander Lenning sto for et ekte hat-trick i første omgang og også Christer Steinvik puttet før pause.

I andre omgang var det bare Øyvind Garfjell som klarte å score og dermed ble det 0-5 til slutt - den største borteseieren L/K har hatt over Ishavsbyen siden nedrykket til TiTo-serien i 2000.

Aleksander Lenning, som nå er oppe i 13 mål på fem kamper for L/K, hadde scoret to før det var gått 10 minutter mot IFK. Etter halvtimen ekspederte han sitt tredje for kvelden - en straffe etter å ha blitt felt selv. Rekkepartner Christer Steinvik var nådeløs etter 36 minutter når Byen gjør en forsvarstabbe - Steinviks 10. seriemål i år.

Garfjell på sin side fortsetter trenden med assists og mål. I går var han nestsist på mye og scoret altså de femte målet selv. Garfjell har scoret mål i de syv siste seriekampene nå og blir helt sikkert å jakte mål i neste kamp også - borte mot Storelva. Ingen gule kort mot IFK, hvilket betyr at man forhåpentligvis kan stille en skade- og karantenefri stall til bortekampen på Kvaløya.

L/K spilte i sin nye 3-4-3-formasjon, slik de også gjorde mot Nordkjosbotn sist. Samme ellever fikk tillit fra start:

Utover i kampen pøste L/K på med flere egenproduserte fra benken. På bildet (foto: Jo Are Vik) ser vi William Sørensen, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen og Marcus Hausner Christensen. I tillegg startet altså Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen, hvilket betød at kampen ble avsluttet med seks L/K-spillere som var 18 år eller yngre.

Kampfri i helga, men L/K 2 spiller lørdag klokken 14.00 på Geitnes mot Tromsøysund.