Jublet for seier i Piteå

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2017

Fredagens andre guttekamp i Piteå endte med L/K-seier.

Guttelaget slo Porsanger 3-1 i kampen fredag kveld etter 1-1 til pause og på bildet ser vi de glade målscorerne Gard Grønvoll Sommerseth, Einar Skogheim og William Sørensen, sammen med keeper Marcus Eggen Rygh. Sistnevnte reddet en straffe på tampen av kampen og bidro til seieren i kveld.

Trener Frank Bekkstrand skryter av guttene etter seieren.

-Ja, vi spiller en god kamp. Porsanger er heldig som får utligning rett før pause. Vi har flere store sjanser som PIL keeper redder og han holder de inne i kampen. Også god 2. omgang av guttene som jobber og sliter hele kampen. Fullt fortjent at vi går opp til 2-1 og 3-1. Porsanger har en stor sjanse i tillegg til straffebommen, sier Bekkstrand.

En god start på Piteå Summer Games for guttene altså, med 1-1 mot Mosjøen i første kamp. Ny kamp i morgen kl. 13.00. Den går live på Nordlys.no

Guttelaget i Piteå: Uavgjort i første kamp

Piteå Summer Games er i gang og L/K stiller i år med guttelaget sitt. Første kamp gikk fredag formiddag og var mot en gammel kjenning fra landsdelsserien, nemlig Mosjøen.

Guttene klarte 1-1 i åpningskampen etter at Kristoffer Hansen Holst tok L/K i føringen.

- Ikke så verst kamp. Vi var litt avventende i første omgang men vi var bedre enn dem i andre, sier Kristoffe

Einar Skogheim stod for assisten til Kristoffers mål. Trener Frank Bekkstrand oppsummerer åpningskampen slik:

- Greit med poeng. Ikke så god 1. omgang, men vi går opp i ledelse etter en flott kontring. De får et mål på en lompe av et feildømt frispark. Så spiller vi en god 2. omgang selv om scoringen uteblir.

Kl. 18.00 venter ny kamp - mot Porsanger. Og 13.00 imorra sendes kampen mot Piteå FF direkte på Nordlys TV!

#lksframtid #rødblåfamilie

På lagbildet ser vi følgende:

Bak fra venstre: Robert Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Frank Ruben Bekkstrand, Henning Berglund, Gard Grønvoll Sommerseth, Erlend Gamst, Jørgen Skog.

2 rekke fra venstre: Kristian Karlsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Nasim Shirzad, Håkon Fossmo.

Foran fra venstre: Marcus Eggen Rygh og William Sørensen.

Takk for nå, Steffen!

En storscorer og en klubblegende gir seg i L/K. Vi takker for innsatsen!

Lørdag spilte Steffen Dreyer (31) sin 376. og foreløpig siste A-kamp for Lyngen/Karnes. En kamp som uvanlig nok forløp uten en Dreyer-scoring. Det skjer ikke ofte.

Når han nå forlater klubben til fordel for nye eventyr på Skjervøy så er det på sin plass å takke elvevollingen for innsatsen. Han har vært nærmest en viktig del av L/Ks A-lag helt siden han som pur ung 16-åring i 2002 debuterte. Siden har det blitt mange kamper og mange mål. Veldig mange mål. 264 i tallet – suverent mest i L/K-historien.

Steffen har scoret i 2. divisjon, 3. divisjon og 4. divisjon for L/K. Alle sesongene siden 2002 har han scoret mål – selv om han har vært i både Nordkjosbotn og FK Senja innimellom.

Han har vært kaptein for L/K, han har vært toppscorer i en rekke sesonger og i 2012-sesongen puttet han hele 32 seriemål i 3. divisjon – hvorav seks av målene kom i én kamp mot Tverrelvdalen. Den dagen scoret han alle L/Ks mål og den prestasjonen er én av dem han selv trekker fram når han oppsummerer sine 16 sesonger i rødt.

Han har vært med på å vinne TiTo-serien i 2002 og 2004, og var med å rykke opp til allnorsk fotball i 2004. 12 år senere tok han et nytt seriemesterskap og han kan fortsatt oppnå å bli seriemester på nytt i 2017. Han har vært med på utrolige snuoperasjoner. Han har fått unødvendige røde kort og tatt nødvendige gule kort. Han har truffet på straffespark og bommet på straffespark. Han har vært perlevenner med motstandere og dommere i det ene øyeblikket og deres verste mareritt i neste. Han har lobbet, headet, skutt og handset inn mål mot lag fra Kirkenes i nord til Ranheim i sør. Han har spilt med mange strålende fotballspillere, og noen slitere, han har spilt i mange posisjoner og med draktnummer 11, 99 og 10 og han har blitt årets spiller for L/K. I tillegg har han vært dommer og dommeransvarlig for klubben.

Han har også gjort en jobb med å sette opp sin beste 11-er fra tiden i L/K. Det ble følgende 11:

Keeper: Jørgen Vik
Forsvar: Jens-Georg Løvland, Lasse Hausner, Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell
Midtbane: Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Oscar Ross, Lasse Biti Næss
Angrep: Sigurd Rushfeldt, Steffen Dreyer

På benken: Lars Wikbo, Joakim Nilsen, Joachim Olaussen, Morten Nilsen, Tarjei Gautestad, Viktor Sørensen

Ut sesongen skal Steffen prøve å score mål i allnorsk 3. divisjon for en gammel L/K-rival, men vi er trygge på at de aller fleste L/K-ere håper at Steffen skal få en god opplevelse i blått og hvitt. Spillere som Steffen dukker ikke ofte opp i små klubber som L/K, hvis de i det hele tatt gjør det.

Vi takker for alle kamper, mål, assists og gode stunder på Polleidet, Geitnes, i Lyngenhallen, i Piteå og alle de andre banene. Takk for nå, Steffen og velkommen tilbake anytime!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2017

Øyvind Garfjell var i det målhungrige hjørnet mot Kroken.

Det ble 4-1 mot Krokelvdalen lørdag etter en greit gjennomført kamp fra L/K. Gjestene tok ledelsen 0-1 ved hurtigtoget Mats Tunstad, men L/K svarte med sine egne lyntog. Garfjell var først nest sist på et selvmål som Kroken headet inn, før Oscar Ross tok hjemmelaget i føringen like før pause.

I andre omgang puttet Garfjell på to til og dermed en solid 4-1-seier på en lørdagsettermiddag som mest vil bli husket som Steffen Dreyers avskjedskamp før overgangen til Skjervøy. Selv kom han ikke på scoringslisten i sin siste L/K-kamp, men han får trøste seg med minnene om de 264 målene han har scoret.

Siste kamp før ferien er borte mot Finnsnes 2. Med poeng i den kampen er L/K garantert å ta fotballferie på tabelltoppen i 4. divisjon

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Marco Mathisen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Oscar Ross

Benyttede innbyttere: Einar Skogheim, Aleksander Skatland, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth

Rekruttene slo serielederen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Jun 2017

L/K 2 tok sin tredje strake trepoenger hjemme på Geitnes i kveld.

Denne gangen var det serieleder Kvæsma som måtte bite i gresset mot det unge L/K-laget. Og det var en særdeles overbevisende seier av L/K-guttene. 6-1 lar seg absolutt høre etter to mål av Sigve Ringbakken og ett hver fra Markus Karlsen Skogheim, Steffen Dreyer, Benjamin Johansen og Gard Grønvoll Sommerseth.

En strålende gjennomført kamp i vinden på Geitnes. L/K 2 ledet 3-0 til pause i medvind og scoret tre mål i sterk motvind også. L/K 2 fikk brukt fart og gjennombruddskraft i angrepene og Steffen Dreyer og Markus Karlsen Skogheim bidro med rutine og vinnervilje. At Kvæsma fikk en redusering etter en sjelden feil i L/K-forsvaret blir bare en fotnote i en kamp der L/K tok tre poeng og nå plasserer seg midt på tabellen - ikke så aaaltfor langt unna topp tre-lagene.

L/Ks lag: Marcus Eggen Rygh, Benjamin Johansen, Oddvar Leiros, Jørgen Skog, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer, Richard Koch

Innbyttere: Mikal Biendl, Gard Grønvoll Sommerseth, William Sørensen, Espen Haugen, Madian Abdullah, Vebjørn Isaksen

Krister berget poeng på overtid

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2017

Krister Skogli viste vilje da han utlignet på overtid. Her blir han gratulert av mamma Ramona og L/K-supporter Jørn Willy Hansen.

L/K har vunnet alle sine seriekamper siden september og burde vunnet mot Skarp i kveld også. Men uavgjort etter en Krister Skogli-utligning fire minutter på overtid smakte også godt!

Det manglet ikke på dramatikk på Skarpmarka i kveld. 1-0 til hjemmelaget til pause etteer en ganske jevn første omgang. Andre omgang er L/K så og si fra start til mål og det var særdeles fortjent da Steffen Dreyer får muligheten fra 11-meteren etter at Magnus Kalstad blir tatt i feltet.

L/K spiller en strålende andre omgang og kommer til mye målsjanser mot et Skarp-lag som skal takke sin keeper Kai Kamsvåg for at det ikke ble et klart tap i dag. Keeperen nektet spesielt Oscar Ross tre-fire ganger og holdt Skarp inne i kampen fram til de får en kontring fem minutter før slutt. Skarp-spilleren blir felt av Krister Skogli og dommer Kristian Kristiansen peker på straffemerket. Skarps spiss Sondre Flaat dunker inn ledermålet, og litt av lufta går ut av L/K. Men de røde presser fram noen sjanser til på tampen og på den aller siste av dem, en corner fra Øyvind Garfjell, rager storsteinnessingen Skogli høyest på bakerste og stanget inn utligningen.

Det ville vært et ran hvis Skarp hadde tatt alle poengene. Men sånn som det ble, så får L/K si seg fornøyd med uavgjort også, selv om vi absolutt hadde fortjent alle poengene. Nå beholder vi i alle fall forspranget til vår argeste konkurrent og det er viktig. Neste helg er det en ny vanskelig kamp - hjemme mot scoringskåte krokengutter. Da må seiersrekka gjenopptas!

Kampen kan du se på iTromsøs nettsider her!

L/Ks lag: Jørgen Vik, Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Øyvind Garfjell, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad, Oscar Ross, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Marco Mathisen, Christer Steinvik

Dommer: Kristian Kristiansen - litt mye styr og ståk, men treffer antagelig med de viktigste avgjørelsene - selv om Skarps straffe ser veldig billig ut.

6. divisjon: Sterk seier på Laksvatn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Jun 2017

Richard Koch ble tomålsscorer da L/K 2 tok sin andre strake seier i 6. divisjon.

Koch trygget seieren med sin 1-3-scoring på overtid i andre omgang. Da hadde han selv tatt L/K i føringen i første omgang, men Laksvatn utlignet.

Ett kvarter før slutt setter Joakim Berg Bjørklund 1-2 og det var spenning i kampen helt til Koch puttet sitt andre for dagen på overtid.

- Kort sagt så berger vi oss unna dets om fort kunne blitt et tap. Men vi gjør en formasjonsendring som gjør at vi vinner midtbanen og tar kontroll på kampen i andre omgang, sier trener Espen Lyngra.

L/K 2 stilte med en bred tropp til kampen, til tross for at 6. divisjonskampen kolliderte med guttelagets kamp på Geitnes (tap 3-4 for Bardu). Mange av guttespillerne har vært fast på 2.laget i år, men mot Laksvatn måtte trenerne Jørgen Jensen og Espen Lyngra klare seg uten 2002-ere og 2001-ere. Det gikk altså fint og den hjemvendte Sander Amandus Kristiansen (18) fikk sin re-debut for moderklubben. Han signerte for L/K i helga (bildet)!

Artig også at en annen 18-åringen, Vebjørn Isaksen, var tilbake på banen etter skadeplager. Også Oddvar Leiros var tilbake i L/K-trøya til dagens kamp

L/Ks lag: Mikal Biendl, Jonas Rodahl Johansen, Oddvar Leiros, Marcus Hausner Christensen, Benjamin Johansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Richard Koch, Ian Harper, Joakim Berg Bjørklund.

Innbyttere: Sander Kristiansen, Robert Kristiansen Ayaz Mahmoud, Madian Abdullah og Jørgen Jensen

Hat-trick for Skogheim og ny superung debutant

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2017

Markus Karlsen Skogheim var banens beste mot TIL 3 men unggutten Gard Grønvoll Sommerseth (til høyre på bildet)vil også bli husket etter denne kampen.

Skogheim ble fortjent kåret til dagens L/K-gutt etter å ha scoret 1-0, 2-0 og 5-2 og for å ha spilt en meget god kamp ellers også. Skogheim kunne sågar blitt firemålsscorer hvis han hadde tatt straffen som L/K fikk på slutten, men innbytter Christer Steinvik, som ble felt på blank goal, tok straffen og ekspederte den i mål.

I samme tidsrom gjorde L/K sine tre siste bytter for dagen, nemlig Sigve Ringbakken, William Sørensen og Gard Grønvoll Sommerseth. De to siste er begge født i 2002 og mens Sørensen allerede har debutert for A-laget, så var det Sommerseths aller, aller første gang i A-stallen. At det også endte med debut for 14-åringen fra Furuflaten var jo ekstra artig. Gard er født 11. juli og kan dermed bokføre tidenes nest yngste seriedebut for en L/K-spiller på A-laget - 14 år og 336 dager gammel. Kun Benjamin Johansen har vært yngre, da han debuterte 14 år og 259 dager i juni 2015 - også det mot TIL 3.

Før byttene på tampen av andre omgang hadde det imidlertid skjedd mye. Nevnt er Skogheims mål - ett på halv volley fra 10-12 meter og den andre på en flott heading - og Steffen Dreyers 263. mål for L/K var også pent. Et langt frispark fra venstreback Stig-Roar Hansen Rognli ble møtt med et kraftfullt hodestøt av den jevnaldrende Dreyer. 3-0 til pause.

TIL 3, med Sigurd Rushfeldt på trenerbenken, er imidlertid et av de bedre lagene i divisjonen. Det vises på tabellen og det kunne man også se på banen i kveld. TIL spilte seg fram til en redusering, men L/K var raske med å øke ledelsen ved Oscar Ross. Han gjorde en klassisk versjon av et Ross-mål da han tok ballen fra egen banehalvdel og lekte seg igjennom TIL-forsvaret på venstresiden før han rolig plasserte ballen i mål bak TIL-keeperen.

TIL-juniorene kvitterte på nytt etter en heading, men så dukket Markus Karlsen Skogheim opp på nytt inne i feltet etter pent forarbeid av Steffen Dreyer på venstrekanten. Da innbytter Christer Steinvik fikk sjansen fra straffemerket rett før slutt var 6-2 et faktum. En sterk seier og tredje gang på fire kamper at L/K putter seks mål på motstanderen.

Med Skarps seier mot Ishavsbyen lørdag har L/K fortsatt tre poengs ledelse på svarttrøyene foran vårens storoppgjør i Skarpmarka fredag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Magnus Børsheim Kalstad, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen; Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer

Innbyttere: Marco Mathisen, Christer Steinvik, Aleksander Skatland, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Gard Grønvoll Sommerseth.

Gult kort L/K: Aleksander Skatland

Dommer: Hallgeir Bertelsen - god

Venter med gressbanen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2017

Det blir ikke gresspremiere kommende mandag.

Kampen mot TIL 3 mandag skulle egentlig være årets første gresskamp for L/Ks A-lag. Men den kampen blir i stedet å gå på kunstgresset på Geitnes kl. 19.15.

Kåre Karlsen kan konstatere at gressbanen liggger litt etter i sesongforberedelsene, hvilket ikke er så rart ettersom årets første sommerdag i Lyngen ikke oppprant før i går, men Karlsen har godt håp om at neste hjemmekamp, den 24. juni, vil kunne gå som planlagt på Polleidet.

Gressbanen er stort sett slett og fin, og det er selvsagt mulig å spille fotball på den nå, men som bildet viser er det ikke mye grønnskjær i banen og den trenger å komme seg litt

Polleidet er gjødslet og vannes godt nå og vil forhåpentligvis fremstå i en litt annen skrud om drøyt to uker.

Vi sees på Geitnes mandag kl. 19.15!

Målfest på eventyrøya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jun 2017

L/K scoret 11 mål og holdt tett bakover mot et ungt Senja-lag.

Oscar Ross, Steffen Dreyer og de andre L/K-guttene hadde ingen problemer med å sette Senja 2 grundig på plass i mandagens oppgjør i Islandsbotn. Hele 11 mål putta Ross & co bak Senjas meget gode keeper David Heitmann. Sistnevnte kunne ikke lastes for noen av målene, hvilket er en prestasjon i seg selv når man får 11 i sekken.

L/K måtte med andre ord hente fram spesielle scoringer for å overliste Senja-keeperen og det gjorde man da også. Tre av Oscar Ross, to av Steffen Dreyer, og Christer Steinvik og ett hver av Joachim Olaussen, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen og Magnus Børsheim Kalstad.

Mot såpass svak motstand er det vanskelig å ha foten på gasspedalen gjennom hele kampen, men det klarte Vik og Garfjells menn på Senja. Sistnevnte hadde nok dagens vakreste da han smalt et frispark fra 25 meter opp i bøyla etter 55 minutter.

- Det var godt å endelig få satt et frisparkmål igjen. Jeg vurderer det slik at keeper ikke vil se utgangen på skuddet og velger å skyte med kraft i keeperhjørnet. Treffer klokkereint og ballen suser opp i krysset, sier Garfjell selv om målet - som var et aldri så lite jubileum for ham. Det var nemlig hans 80- A-lagsmål for L/K.

L/K-treneren er fornøyd med kampen mot Senja:

Ja, vi gjennomfører en meget solid kamp. Vi styrer kampen i samfulle 90 minutter og scorer elleve mål, hvorav mange av de er nydelig angrep med flotte kombinasjoner, fart og presisjon. Det mest gledelige er at vi ikke har noen dårlige perioder, og at vi gjennomfører med konsentrasjon og tilstedeværelse hele veien, selv om kampen er avgjort til pause. Det må vi ta med oss videre i kampene som kommer, sier Garfjell.

* Oscar Ross scoret hat-trick og gikk dermed opp på 92 mål for L/K. Det er ett mer enn goalgetteren Frank Bekkstrand, som stoppet på 91 mål for L/K.

* L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn måtte prioritere jobb denne gangen. Joachim Olaussen vikarierte som kaptein i Bjørns sted og spilte en prikkfri kamp. Mål ble det også - hans 13. for L/K.

* Førstekeeper Jørgen Vik var usikker til kampen grunnet sykdom. Han sto én omgang før han ble erstattet av Johan Valø. Han ble igjen erstattet av Marcus Eggen Rygh på slutten. Sistnevnte er guttekeeper og har aldri stått i mål for A-laget før. Rygh, som er lillebror til tidligere L/K-spiller Aleksander Løvland Rygh og sønn av den gamle Karnes-spilleren Asbjørn Rygh, var sikkerheten selv de få gangene han måtte i aksjon på slutten av kampen. Gledelig innhopp!

Neste kamp er hjemme mot TIL 3 mandag. Den kampen er satt opp på gresset på Polleidet.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Øyvind Garfjell, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Oscar Ross, Steffen Dreyer, Magnus Børsheim Kalstad.

Innbyttere: Christer Steinvik, Stig-Roar Hansen Rognli, , Johan Valø, Marco Mathisen, Marcus Eggen Rygh.

Ingen gule kort

Dommer: Tom Erik Johannessen - full kontroll i lettdømt kamp.

Årets første L/K2-seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2017

Det purunge L/K2-laget fikk sin første trepoenger for sesongen mot Ramfjord på Geitnes i ettermiddag. Fortjent var det også!

Da Ian Harper scoret 3-2-målet rett før slutt, var det en forløsende scoring. Da hadde L/K hatt banespillet i stort sett samfulle 90 minutter, men uten å klare å omsette sjansene i nok mål. L/K hadde 2-2 til pause - i kraftig motvind på Geitnes. I andreomgangen var det medvind og alt av spill foregikk på Ramfjords banehalvdel bortsett fra et par RUIL-oppløp - som var farlige nok.

Det var gjestene fra Ramfjord som tok ledelsen på et rimelig åpenbart offsidemål. Men L/K-guttene kvitterte umiddelbart etter et aldeles strålende angrep som midtstopper Marcus Hausner Christensen sto for nesten på egenhånd. Han brøt dypt inne på egen banehalvdel, og raidet helt opp i farlig sone før han slår en perfekt stikkball ut til kaptein Joakim Berg Bjørklund på høyrekanten. Han tar ballen på et touch med utsiden av høyrefoten og trickskuddet skrur rundt RUIL-keeperen og i mål. Flott scoring!

Matchvinner Ian Harper

Ramfjord var dessverre kjapp med å ta ledelsen på nytt, men L/K-guttene lot seg ikke knekke. Innbytter Richard Koch gjør en god jobb på spissplass og får til slutt avsluttet - også han med utsiden av høyrefoten. Ballen skrur ned i hjørnet og 2-2 til pause etter en god omgang av L/K.

Etter en litt rotete start på andre omgang spiller L/K meget fin fotball og Ramfjord blir løpende mye i mellom. Men det ser ikke ut til at overlegenheten i banespillet skal hjelpe for L/K, men helt på tampen gjør William Sørensen en flott jobb når han drar seg fri og legger inn i feltet. Markus Karlsen Skogheim får ballen og han spiller den videre inn i feltet og der dukker innbytter Ian Harper opp og pirker ballen i mål fra to meters hold.

Utrolig artig for L/K-laget å ta seieren i dag. Vi stiller med 19-årige Markus Karlsen Skogheim som eldstemann fra start. Resten av laget er 18 år eller yngre, inkludert tre 2002-ere fra start.

Espen Wilhelmsen Nordahl fikk seg en stygg smell i nesen i en duell i første omgang. Den 18-årige venstrebacken måtte en tur til legevakta og det er ikke avklart om det er snakk om brudd eller ikke. Vi håper det beste for Espen.

L/Ks lag fra start: Marcus Eggen Rygh; Espen Wilhelmsen Nordahl, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Sigve Ringbakken, William Sørensen, Markus Karlsen Skogheim, Joakim Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Einar Skogheim.

Innbyttere: Johan Valø, Ian Harper, Richard Koch, Jørgen Jensen