Drømmemål avgjorde krigekampen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2017

Med en kruttsterk seier på Stakkevollan har L/K fått en glimrende start på sesongen. Og ingen har fått en bedre start enn Øyvind Garfjell - som vartet opp med det som utmerket godt kan være tidenes L/K-scoring.

NRKs Heia Fotball var på plass på Stakkevollan i anledning deres rundtur i Nord-Norge. Guttene ga hjemmelaget en motivasjonsprat foran kampen, men det hjalp ikke. L/K vant kampen 2-1 etter mål av Øyvind Garfjell etter 10 minutter og Markus Karlsen Skogheim på straffe etter 60 minutter.

Og den store, store snakkisen etter kampen var 1-0-målet til Øyvind Garfjell. Det kom ut av ingenting, men vil bli husket for evigheten.

- Jeg traff godt. Da den kom sprettende så fint på 35 meter så var det bare å fyre løs, sier Garfjell selv om skuddet.

Garfjell spilte venstrekant og fikk ballen som han sier på rundt 35 meter fra mål og veldig skrått ute på venstresiden. 26-årings venstrefot er viden kjent for både kraft, teknikk og presisjon og her kombinerer han de tre tingene på en måte som man knapt forventer i de store ligaene engang og slett ikke i nordnorsk 4. divisjon. Garfjell smeller til med yttersiden av venstrefoten og ballen suser inn i lengste hjørne med en fart og skru som vi ikke har sett siden Roberto Carlos laddet foten mot Frankrike i 1997. En helt vanvittig prestasjon og en i farta klarer vi ikke engang å dikte opp et mål som skulle klare å bli penere enn dette i 2017.

Kampen ellers var nettopp det - en kamp. Stakkevollan er et svært solid hjemmelag og var definitivt innstilt fra start på å gjøre dette utrivelig for L/K. Det lyktes de også med innledningvis og kun en god Jørgen Vik hindret gultrøyene i å få et tidlig mål. Ellers gikk hjemmelaget til å så det suste i duellene på den trange banen og det ble mer krig enn spill en periode. L/K kom ikke så godt ut av det i første omgang og var egentlig heldig som ledet til pause.

Andre omgang var bedre og da L/K fikk straffe etter timen og Markus Karlsen Skogheim satte sin syvende scoring for året, og det første serien, så L/K ut til å ha kontroll på ting. Men bare seks minutter etter gjør L/K-keeper Jørgen Vik sin eneste feil i kampen. Den tidligere L/K-spilleren Lars Petter Rotvold Nilsen slår et frispark inn i feltet og Jørgen Vik kommer ut for å ta ballen. Han misser imidlertid og SIF-stopper Andreas Olaussen får heade ballen i en pen bue og inn i det tomme målet. Surt å få et så billig mål imot etter å ha avverget langt farligere sjanser tidligere, men det var aldri aktuelt for L/K å rote bort seieren denne gangen. Resten av omgangen har begge lagene sjanser. Den største til L/K står Roar Jørgensne for etter innlegg fra Øyvind Garfjell. Vadsøværingen er helt alene foran SIF-målet, men header rett på keeper fra fem meter. En enorm sjanse for Roar til å score sitt første L/K-mål.

* Det er selvsagt vanskelig å komme utenom Jørgen Vik som L/Ks beste denne gangen. Også i denne kampen hentet han fram redninger som hører hjemme på et helt annet nivå. Joachim Olaussen i midtforsvaret til L/K spilte også en framifrå kamp. Men om seksti år når guttan sitter på gamlehjemmet ilag, så vil de nok enda mimre om det målet Garfjell scoret. Var det ikke fra 50 meter mon tro?

* Med seieren på Stakkevollan har L/K to seiere av to mulige. Og man kan si at L/K er seks poeng foran skjema til fjoråret allerede. Begge de to tilsvarende oppgjørene i fjor - hjemme mot TUIL og borte mot Stakkevollan - endte nemlig med tap. Å stå med seks poeng etter to såpass tøffe oppgjør er en veldig bra prestasjon.

* Øyvind Garfjell står med tre seriemål så langt. To har kommet direkte på corner og det tredje altså på et langskudd fra 35 meter. Hva blir det neste?... Garfjell har nå 78 A-lagsmål på 218 kamper.

* L/K 2 hadde kamp samtidig som A-laget denne helga også. Et ungt lag leverte en kamp under pari mot Blåmann på Geitnes og tapte til slutt 1-5. L/Ks målscorer var Marcus Christensen på straffe.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn; Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen; Øyvind Garfjell, Oscar Ross, Roar Jørgensen.

Innbyttere: Einar Skogheim, Markus Mortensen, Marco Mathisen, William Sørensen, Magnus Børsheim Kalstad

Dommer: Stig-Are Sørensen - Ulfstind - klarte seg bra i en utfordrende kamp.

Neste kamp: Lørdag 6. mai hjemme mot BurfjordHeroisk innsats med 10 mann

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Apr 2017

GOD KAMP: Jørgen Vik, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Øyvind Garfjell, Krister Skogli og resten av L/K-guttene gjennomførte cupkampen med stil onsdag. Foto: Kent-Einar Myreng, iTromsø.

L/K-spillerne er ute av cupen, men kan holde hodet høyt etter innsatsen.

Det ble til slutt 2-0 til TUIL i første runde i NM-cupen på Geitnes. Sjansestatistikken vil også avsløre at det var fortjent, men går man bak tallene så vil man se at TUIL virkelig måtte slite for avansement. Tor Martin Mienna scoret allerede etter to minutter, men mellom det målet og de siste syv-åtte minuttene av kampen var det tidvis svært vanskelig å få øye på noen divisjonsforskjell - og i alle fall ikke tre divisjoners forskjell.

Spesielt når man tar med i betraktningen at L/K faktisk spilte en tredjedel av kampen med 10 mann etter at Stig-Roar Hansen Rognli ble utvist etter to særdeles kjappe gule kort, så var det imponerende hva bursdagsbarnet Jørgen Vik og resten av L/K presterte. At man heller ikke mister motet etter å ha fått mål imot i kampens første angrep er en klar styrke. Mange lag ville nok gått i dørken psykisk mot et så godt lag som TUIL, som selv om de byttet ut mange av spillerne som spilte seriekamp noen dager før fortsatt stilte et solid lag på Geitnes.

Kalddusjen etter to minutter preget i alle fall ikke L/K. Backfireren nøytraliserte TUIL-angriperne greit, og på midtbanen turte Fredrik Allertsen, Kristian Bjørn Hansen og Markus Skogheim å både holde på ballen, og spille den mot medspiller. Så kan man ta en kikk på sjansestatistikken og konstatere at L/K ikke skapte allverden i 1. omgang. Det er sant, men det gjorde sannelig ikke TUIL heller. L/Ks muligheter mot et godt TUIL-forsvar bestod i å brenne løs de få gangene man fikk muligheten. Det fikk både Roar Jørgensen og Øyvind Garfjell, og spesielt førstnevntes forsøk midtveis i omgangen tvang fram en god redning av TUIL-keeper Theodor Nilsen. Jørgensen fikk da også L/K største sjanse i første omgang - da Kristian Bjørn Hansen gjør en framifrå pressjobb på 17-18 meter og raner til seg ballen. Jørgensen er helt alene med keeper, men dommer Kristian Kristiansen valgte å dømme på Hansens behandling av TUIL-forsvareren. Den kan diskuteres, men vi får leve med at den avgjørelsen ikke gikk vår vei.

Andre omgang blir spesiell. L/K. En rimelig jevn omgang, som utrolig nok ikke endrer karakter når Stig-Roar Hansen Rognli blir utvist etter 66 minutter. Tvertimot kan man argumentere for at det påfølgende kvarteret var L/Ks beste i kampen og at det kunne fort blitt mål på noen av situasjonene som oppstod. Etter 55 minutter gjør L/K et dobbeltbytte vi er rimelig sikre på vi ikke har gjort før - nemlig Oscar Ross og Steffen Dreyer inn samtidig. Selv om de to ikke kom til så mange målsjanser de 35-40 minuttene de fikk på banen, så bidro de til utrygghet i de bakre TUIL-rekkene.

Etter 74 minutter får L/K først en corner, med påfølgende møljespill inne i feltet der ingen L/K-spillere klarer å sette tåa til og pirke ballen i mål. TUIL får avklart, men ballen plukkes opp av Magnus Børsheim Kalstad, som slår inn fra venstre mot Steffen Dreyer inne i feltet. Han går ned i duellen med TUIL-forsvareren etter å ha fått en albue i hodet. Hele Geitnes ropte på straffespark der, men det ble ikke innvilget. Krister Skogli skyter til slutt fra 20 meter like utenfor og TUIL får ridd av stormen.

10-manns L/K holder koken helt til slutt, men de siste syv-åtte minuttene er TUIL frempå to-tre ganger på kort tid. Jørgen Vik viser klasse og tar det som kommer helt til Tor Martin Mienna får sjansen på overtid etter en sjelden forsvarsfeil av L/K. Reisaværingen får en enkel jobb med å sette 2-0 og dermed var det game over. Men hatten av for L/K-guttene, som ikke bare spiller en kanonkamp defensivt, spesielt stopperne Olaussen og Bjørn, men som også makter å styre kampen innimellom også offensivt. Vi må nok tilbake til cupkampen for 20 år siden på samme stadion for siste gang vi ga A-laget til TUIL like mye kamp som denne gangen. Og da var bare divisjonsforskjellen på én divisjon.

* Spesiell kamp for Jørgen Vik og Fredrik Allertsen, som møtte moderklubben i kamp. Allertsen strålte på midtbanen og ble kåret til dagens L/K-gutt. Jørgen Vik hadde ironisk nok ikke allverden å gjøre i store deler av kampen, men måtte dra fram en rekke feberredninger i sluttminuttene for å holde L/K inne i kampen. Sterk kamp av vår spillende trener!

* Fin ramme rundt kampen, med mye folk, god stemning, nye reklameskilt på plass, L/K-flagg både her og der og salg av supporterutstyr på kampen. Det svinger det litt av!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Fredrik Allertsen; Magnus Børsheim Kalstad, Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen.

Innbyttere: Oscar Ross, Steffen Dreyer, Einar Skogheim

Dommer: Kristian Kristiansen - Bakkeby. Klarer seg greit i en ganske fairspilt kamp.

Tilskuere: 200
Klokken 18.00 braker det løs

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2017


Fem år siden siste førsterundekamp er det igjen duket for cupoppgjør på Geitnes. I 2012 møtte vi Alta. I år er det TUIL som er hinderet mellom oss og 2. runde.

Møt opp klokken 18.00 og hei på bursdagsbarnet Jørgen Vik (27 år i dag) og de andre L/K-guttene mot 1. divisjonslaget fra Dalen!

For de som ikke kan stille på Geitnes, så blir vi selvsagt å oppdatere kampen på Facebook-sidene våre. I tillegg streamer Nordlys kampen her:
https://www.nordlys.no/postnord-ligaen/nm-cup-2017...

God kamp!

Oppløftende, tross tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2017

L/K 2s serieåpning mot Stakkevollan 2 endte opp med å kollidere med A-lagets serieåpning lørdag. Men L/K2-trenerne Espen Lyngra og Jørgen Jensen hadde likevel en tropp på 17 mann til åpningskampen og den unge spillergruppa klarte seg veldig bra - til tross for at det ble tap 4-/til slutt.

Etter 3-0 til pause mot et Stakkevollan-lag som består av endel gamle Lyngtuva-spillere, inkludert Fredrik P. Johansen, som ironisk nok var L/K-spiller senest to dager før kampen, "vant" L/K 2. omgang 2-1. 2002-erne William Sørensen og Gard Grønvoll Sommerseth scoret hvert sitt mål. William var garantert den yngste kapteinen for et seniorlag noensinne på L/K i en alder av 15 år og 105 dager, mens Gard bare var 14 år og 285 dager da han puttet sitt første L/K på seniornivå.

Artig også at vi mot Stakkevollan fikk debut for to syriske flyktninger, som bor i Lyngen nå. Madian Abdullah (21) har trent med A-laget i Lyngenhallen i vinter og gjorde en strålende debut på Stakkevollan. Mohammad "Hamode" Abdullah (19) kom inn i andre omgang og bidro til at L/K vant den omgangen.

Også Erlend Gamst (2001), Nasim Shirzad (2001), Jørgen Skog (2002) og Henning Berglund (2001) gjorde sine seniordebuter i helgen. Gratulerer til alle sammen!

L/Ks lag: Mikal Biendl; Marrcus Christensen, Benjamin Johansen, Jørgen Skog, Espen Wilhelmsen Nordahl; Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, William Sørensen; Madian Abdullah, Richard Koch, Joachim Berg Bjørklund.

Innbyttere: Mohammad Abdullah, Erlend Gamst, Henning Berglund, Nasim Shirzad, Marcus Eggen Rygh og Jonas Rodahl JohansenAldri har corner vært mer mål

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2017


Øyvind Garfjell scoret to mål direkte fra corner da L/K startet sesongen på solid vis.

3-0 mot det eneste bortelaget som tok poeng i Lyngen fjor skal vi absolutt være bekjent av. Og selv om L/K ikke akkurat rullet over TUIL-rekruttene, så var det en godt gjennomført kamp av kaptein Jan Robin Bjørns menn.

En solid jobb ble også gjort i forkant av oppgjøret – men da for å få banen klar. Natt til lørdag kom det snø og det kom bekymrede telefoner fra Tromsdalen på morgenen om det i det hele tatt var vits å komme innover. Men snøen ble ryddet bort og kampen kunne starte i strålende påskevær og bra oppmøte på tribunen også.

Første omgang var imidlertid ikke spesielt underholdende. L/K hadde fin kontroll men kommer likevel ikke til de store og åpne målsjansene. Men det blir mange cornere og der var L/K farlige, om enn på en litt utradisjonell måte. Etter 40 minutter scorer Øyvind Garfjell det første cornermålet fra høyresiden. Han skrur ballen inn og den går forbi alt og alle og sniker seg inn i hjørnet. Et under at ingen L/K-spillere er borti den, men det var det altså ikke. 1-0 til pause. L/K bunnsolide bakover men litt for ubesluttsomme foran TUIL-keeperen.

I andre omgang kommer TUIL litt mer med, uten at de skaper farligheter av nevneverdig karakter. Men i det 65. minutt blir det veldig farlig. Et innlegg blir slått inn fra venstre og en ellers strålende L/K-keeper Jørgen Vik feilberegner ballen og rekker ikke ut i tide til å hindre at TUIL-spilleren får gå opp og heade inn det alle tror er utligningen. Men linjedommer har vinket for offside i trekket før, noe ingen fikk med seg før etter ballen lå i mål. Ikke så mange som skjønte den i real time, men videoen fra kampen tilsier at TUILs Simon Laugsand mottar en pasning i offsideposisjon før han slår inn fra venstrekanten og at linjedommer Selstrøm har flagget oppe mange sekunder før scoringen.

Etter annuleringen går L/K mer eller mindre rett i angrep og scorer 2-0. Steffen Dreyer hadde startet på benken men kom inn etter rundt en time spilt. Og han skulle ikke bruke mange minuttene på å score sitt 253. L/K-mål. Stig-Roar Hansen Rognli bryter en lang ball fra TUIL og forsvaret til dalingene klarer ikke å hindre at Steffen Dreyer får ballen på midtstreken. Han flikker videre til Øyvind Garfjell på løp på venstrekanten og følger opp selv i midten. Garfjell løper inn i 16-meteren finter bort et par TUIL-juniorer og leverer på sølvfat til Dreyer 14 meter. Han setter ballen i hjørnet og feirer deretter med ballen inn under drakten – et hint om at Dreyer har scoret på flere arenaer i det siste…

Garfjell er i servitørmodus også på 3-0, må vi formode. Men så blir han i stedet tomålsscorer. En ny presis corner fra høyresiden går forbi 18-20 mann på nytt, inkludert TUILs uheldige keeper Gard Rueda Trollskar, som igjen måtte se en corner gå i nettet bak seg. Trollskar fikk en slags revansje noen minutter etterpå da han på helt utrolig vis klarte å redde tre forsøk på fem sekunder fra Steffen Dreyer – som nok må gå igjennom matchvideoen mer enn én gang for å skjønne hvordan han kunne unngå å bli tomålsscorer der.

TUIL kunne fort fått en redusering på slutten men avslutninger fra 20 centimeter og ut er tross alt Jørgen Viks store styrke. Han tok de to-tre 100 prosentsjansene som ikke L/Ks gode forsvar klarte å nekte TUIL og dermed holdt L/K nullen for første gang i år. Siste clean cheet kom mot Nordkjosbotn 8. oktober, da det ble 4-0 på Polleidet. At L/K var gode bakover på banen understrekes av at høyreback Krister Skogli stakk av med årets første #dagenslkgutt. Storsteinnes-gutten var konsentrert og kontant i samfulle 95 minutter på Geitnes.

1. omgang av kampen ser du her!

2. omgang ser du her!

* Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin A-kamp nummer 130 for L/K, mens Jørgen Vik rundet sin 170. kamp. Marco Mathisen spilte sin kamp nummer 50 for L/Ks A-lag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Allertsen, Magnus Børsheim Kalstad; Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen

Innbyttere: Steffen Dreyer, Roar Jørgensen, Aleksander Skatland, Markus Mortensen, Einar Skogheim

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell

Dommer: Stig Are Sørensen – god som vanlig, men burde ha fått med seg offsidevinkingen til AD Selstrøm før TUIL rakk å score målet som ble annulert.

Neste kamp for L/K er mot samme klubb, på samme sted onsdag kl. 18.00. Da er det imidlertid snakk om 1. runde i NM-cupen og TUILs førstelag som melder sin ankomst på Geitnes.

Neste seriekamp er borte mot Stakkevollan lørdag 29. april.Dobbel seriestart lørdag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Apr 2017

Siste samling før seriestart ble gjennomført i kveld. Lørdag skal både L/K og L/K 2 i aksjon i serieåpningen - henholdsvis mot TUIL 2 hjemme på Geitnes og borte mot Stakkevollan 2 i Tromsø.

Spillende trener Øyvind Garfjell og L/K er altså vertskap for TUIL 2 lørdag på en nyryddet og sesongklar Geitnes stadion - med avspark 15.00.

Det har vært jobbet hardt for å få banen klar til seriestart men nå er det opp til Garfjell og co. å gjøre det på banen. Selv om L/K har tapt endel i vinterserien har laget vist styrke når det virkelig har stått noe på spill. To cupkamper er vunnet de siste ukene og nå er det altså alvor igjen.

L/K vant serien i fjor og målsetningen er å kjempe i toppen i år også. I så måte er TUIL 2 en veldig bra målestokk i og med at de fulgte oss til helt til døra i fjor. TUIL-rekruttene er tradisjonelt tøff motstand for L/K, men på hjemmebane er ikke L/K lette å klå. L/K vant ti og tapte bare én kamp hjemme. Det var mot nettopp TUIL 2. Så har vi også en seier i vinterserien mot TUIL 2 som vi selvsagt også tar med oss inn til kamp.

- Jeg ser veldig fram til sesongstart. Vi har hatt en god periode treningsmessig, samt veldig gode opplevelser i cupkampene som vi nå tar med oss inn i seriespillet. Så håper vi flest mulig tar turen til Geitnes og støtter oss i årets første hjemmekamp, sier Øyvind Garfjell.

L/K stiller med en stort sett skadefri tropp foran serieåpningen. Espen Haugen, Henning Skogvang og langtidsskadde Christer Steinvik er uaktuelle til kampen. I tillegg har Fredrik P. Johansen valgt å gå til Stakkevollan 2 foran sesongstart etter å ha hatt en trøblete sesongoppkjøring etter at han signerte for oss i januar.

Men ellers ser det bra ut og da gjenstår det bare å se hvem som får tillit fra start klokken 15.00.

L/K 2s serieåpning kommer uheldig nok samtidig med A-lagets. Lagledere Jørgen Jensen og Espen Lyngra tar med seg en ung 17-mannstropp til Tromsø til kampen mot Stakkevollan 2 på Fløyabanen. Det blir spennende å se hvordan det unge laget klarer seg i serieåpningen i 6. divisjon!

Vel møtt på L/K-kamp lørdag!

Skuffende avslutning på Grand cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Apr 2017


L/K har vært et cuplag denne sesongen, men mer i NM-cupen enn i Grand Cup.

For i vår siste kamp i Grand Cup, eller Vinterserien som den er vel så kjent som, ble det et 1-3 tap for divisjonskollega Ishavsbyen. 0-0 til pause før IFK scorer tre mål og tar kontroll på kampen. L/K får en redusering helt på tampen med et Fredrik Allertsen-straffe, men det var for lite for sent denne gangen.

Første omgang var godkjent fra L/Ks side. L/K ga debut fra start til Kristoffer Hansen Holst. 16-åringen flankerte Steffen Dreyer sammen med høyrekanten, ett år eldre Einar Skogheim. Og allerede etter 40 sekunder får L/K straffe etter at Steffen Dreyer blir dyttet i feltet. Markus Karlsen Skogheim har vært sikkerheten selv fra straffemerket i år, men sløser bort muligheten til å gi L/K en grytidlig ledelse. Straffen setter Skogheim i sitt venstre hjørne, men IFKs veterankeeper Ken Arne Moldenæs er på plass.

L/K skaper ikke all verden resten av omgangen. Steffen Dreyer har et par farlige headinger, men ellers blir det for unøyaktig i den nest siste pasningen. IFK har faktisk den største sjansen i første omgang - like før pause. Da klarer en IFK-spiller å sette ballen over fra fire-fem meter - helt upresset. Der var L/K griseheldige.

Andre omgang var et par hakk ned for L/K - spesielt da IFK går opp i ledelsen fullstendig ut av ingenting etter 61 minutter. Joachim Bratteng viser overblikk og presisjon som hører hjemme i helt andre ligaer enn Grand Cup når han ser at L/Ks Jørgen Vik står noen meter utfor streken. Brattengs skudd går i en vakker bue over Vik og i nettet fra 50 meters hold.

IFK scorer 2-0 på en gjennomløping etter 74 minutt og klarer også 3-0 før L/K får sitt trøstemål. Igjen får L/K sjansen fra straffemerket etter at Einar Skogheim blir felt ute på høyresiden av straffefeltet. Fredrik Allertsen tar ansvar, selv om Markus Karlsen Skogheim er sugen på å rette opp straffemissen i starten av kampen. Allertsen scorer, hans første mål i L/K-drakt, og fastsetter sluttresultatet til 3-1.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Krister Skogli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn; Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Markus Mortensen; Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer

Innbyttere: Espen Haugen, William Sørensen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Fredrik Allertsen

L/Ks mål: Fredrik Allertsen (str)

Gule kort L/K: Joachim Olaussen, Krister SkogliTUIL i cupen - serieåpningen flyttes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Apr 2017

L/K fikk tøff motstand da NFF satte opp 1. ordinære cuprunde i dag. 1. divisjonslaget TUIL står mellom L/K og andre runde i cupen og det er ingen lett oppgave for oss. L/K har riktignok hjemmebanefordel, men TUIL har de fleste godkortene på hånden før oppgjøret.

1. runde er satt opp 26. april hvilket gjør det litt komplisert for L/K, i og med at det er serieåpning den 24. april - mot TUIL 2! Altså bare to dager før vi møter førstelaget til tromsdalingene i cupen.

L/K har imidlertid vært i kontakt med TUIL og de har gledelig nok gått med på å flytte 4. divisjonskampen til lørdag 22. april - slik at L/K slipper å spille to kamper på 48 timer. Dermed blir det TUIL 2 og serieåpning lørdag og TUIL 1 og NM-cuprunde onsdag. Vi gleder oss!

Det gjør nok også spillere som Øyvind Garfjell, Jørgen Vik og Fredrik Allertsen. De to sistnevnte har TUIL som moderklubb, mens Garfjell spilte for klubben i 2013 og 2014. Også Tobias Hansen og Christer Steinvik har en fortid i TUIL-systemet.

TUIL har hatt gode cupresultater de siste årene og spilte senest i 2015 4. rundekamp mot Rosenborg. Også i 2014 kom laget til 4. runde, mens L/K, på sin side, ikke har nådd 1. runde siden 2012.

L/K og TUIL har hatt flere cupoppgjør hvorav bataljen i 1997 på Geitnes skiller seg ut. Da gikk de første rundene i cupen 1998 sent på høsten i 1997. Grunnen var at Norge skulle til VM i 1998 og man fikk derfor avviklet de første cuprundene på høsten.

Da som nå var L/K ferske seriemestre. Den gangen TiTo-mestre og såpass med selvtillit hadde L/K den gangen at de tok ledelsen 2-0 over TUIL som den gang spilte i 2. divisjon. Målscorerne var Pål Karlsen og Frank Bekkstrand. TUIL kom imidlertid tilbake og klarte ekstraomganger. Til slutt endte kampen med 2-4-seier til TUIL, blant annet etter mål av Roger Lange - som jo senere ble L/K-trener.

Vi kan håpe på lignende spenning på Geitnes stadion også i 2017. Vi gleder oss til både serieåpning og cupkamp
April-info fra L/Ks fotballstyre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Apr 2017
INFO FRA STYRET I LYNGEN/KARNES FOTBALL

1. SPORT
2. ÅRSMØTET FOTBALLGRUPPA 2017
3. ARRANGEMENTER
4. MÅL OG STRATEGIPLAN
5. PROTOKOLL

SPORT

Like før seriestart registrerer vi at flere vellykkede turneringer i Lyngenhallen er tilbakelagt. Det rapporteres om stor innsats, både på og utenfor banen. Når også det økonomiske resultatet av turneringene ser ut til å ende på +/- kr 25 000,- er vi strålende fornøyde.
Mange har bidratt – takk til dere alle – og spesielt til Renate Lyngdal – som har vært primus motor for vellykkede arrangementer.

Etter to flotte seiere over Skarp og Hammerfest i cupens kvalifiserende runder, er nå vårt
A-lag klare for 1. ordinære runde. Kan vi forvente Rosenborg på Geitnes…?? Spennende blir det å vente på oppsettet, som er klar fredag 7. spril kl 15:00.

Vi minner også om serieåpninga på Geitnes mandag 24. april kl 19:15 mot TUIL 2.

ÅRSMØTE FOTBALLGRUPPA

Les hele vår utfyllende protokoll fra årsmøte i fotballgruppa i det etterfølgende.

ARRANGEMENTER

PULS Lyngen står for døra. Mange spennende aktiviteter- følg med på PULS Lyngens Facebooksider. I den anledning inviterer fotballgruppa til historiens første utgave av Lyngen Boknafesklaug lørdag 8. april klokken 19:00.
Geitnes satser vi på skinn- og beinfriboknafesk – med tilbehør.
Invitasjoner sendes fra venn til venn – kontakt Rune Lillevik om du ikke har mottatt en slik, ennå noen ledige plasser.

MÅL- OG STRATEGIPLAN FOR FOTBALLEN

Daglig foregår det diskusjoner i og rundt klubben om klubbens veivalg:

• Er vårt tilbud for den oppvoksende slekt godt nok?

• Ivaretar vi våre talenter på en best mulig måte?

Sammensetningen av A-stallen: Skal den reflektere et ønske om å rykke opp, eller skal den ivareta bygdas egne gutter? Kan de to tingene kombineres?

• Informasjon om våre aktiviteter på og utenfor banen – er den god nok ?

Alt dette, og mere til, håper vi å få gjennom diskutert skikkelig når vi sender ut høringsutkast nummer 1 av vår mål- og strategiplan. Vi ønsker å distribuere denne til flest mulig, diskutere den med flest mulig, og få flest mulig innspill. Når dette er gjort håper vi å kunne fremlegge et endelig dokument i løpet av høsten. Så – følg med, følg med…

PROTOKOLL

Tema:

Årsmøte fotballgruppa

Sted :

Geitnes

Møtedato:

07.03.2017

Til stede:

14 stemmeberettigede - 11 menn og tre kvinner

Dirigent

Johnny Hansen

Referent:

John Werner Larsen

LYNGEN/KARNES IL
Fotballgruppa
PB 109
9060 LYNGSEIDET

Saksliste

1) Åpning.
2) Godkjenning av innkalling og frammøtte.
3) Valg av dirigent og sekretær.
4) Valg av to desisorer som sammen med styret signerer protokollen.
5) Årsberetning 2016 fra styret og lagene.
6) Avslutning

Regnskap, budsjett, og fastsettelse av treningsavgift behandles ikke i år på fotballgruppas årsmøte, men på hovedlagetsårsmøte fredag 11. mars.

Samtlige av styrets medlemmer ble ved forrige årsmøte valgt for to år.

Valg vil derfor ikke avholdes i år, men ved neste årsmøte bør dette endres slik at halve styret er på valg årlig.

SAK 1 ÅPNING

Leder Tor Inge Holm ønsket velkommen.
Han gikk kort gjennom siste driftsår, og kom blant annet inn på
organiseringen av fotballgruppa vshovedlaget, på fotballgruppas
underutvalg, økonomi, og sport.

SAK 2 GODKJENNING AV INNKALLING OG FRAMMØTTE
Ingen merknader til innkalling.
Det var møtt fram 14 medlemmer, hvorav gledelig tre jenter.

SAK 3 VALG AV DIRIGENT OG SEKRETÆR
Johnny Hansen enstemmig valgt som dirigent.

John Werner Larsen enstemmig valg som sekretær.

SAK 4 VALG AV TO DESISORER SOM SAMMEN MED STYRET

SKAL SIGNERE PROTOKOLLEN

Renate Lyngdal og Kåre Karlsen enstemmig valgt.

SAK 5 ÅRSBERETNING 2016 FRA STYRET OG LAGENE

Beretningene legges i sin helhet ved protokollen.


STYRETS BERETNING 2016

Fotballstyret, valgt på årsmøte i 2016, har bestått av :

• Tor Inge Holm – leder
• Bernt Olav Johansen – styremedlem
• Torhild Hansen – styremedlem
• John Werner Larsen – styremedlem
• Renate Lyngdal – erstattet av Linda S Langgård

I tillegg har daglig leder Rune Lillevik deltatt på samtlige styremøter

Ansvarsdelingen i styret har vært :

Tor Inge Holm: Sponsorutvalg, organisasjonsutvikling, medlem hovedstyret,
debitorutvalget
Bernt Olav Johansen: Sportslig utvalg
Torhild Hansen: Dameutvalg
John Werner Larsen: Sponsorutvalget, sekretær, arrangementer
Linda S Langgård: Yngres utvalg

Styret har i perioden behandlet 52 saker, fordelt på 9 styremøter.

Det sittende styrets første år har for en stor del bestått i gjenreisning og oppbygging av klubbfunksjoner som ikke fungerte optimalt. Spesielt tenkes det her på sportslig utvalg, yngres utvalg, og sponsorutvalg. Dessuten har det vært maktpåliggende for styret å innføre disiplin i forhold til gode møtereferater, og oppfølging av vedtak. Dette gjennom å være tett på de ulike aktiviteter i klubben.

Styret erfarte tidlig at driften av fotballen slik den var syntes noe vanskelig. Avstanden mellom beslutning og vedtak, ressursbruk og inntektsbringende tiltak, var åpenbart for store. Rolleavklaringen mellom hovedstyret og fotballstyret ble derfor diskutert, og en er nå landet på en organisasjonsform som synes hensiktsmessig.

Av større saker behandlet og gjennomført siste år, nevnes her

• Impuls samling juni 2016 med Kjell Tennfjord.
I ettertid synes samlingen suksessfylt med tanke på sportslig utvikling, mens den organisatorisk nok kom litt for tidlig. Styret ser verdien av en slik samling så vidt verdifull at den bør gjentas i det videre arbeid med L/K’s strategiske utvikling.
• Klubbens økonomiske situasjon har virket noe anstrengt, men synes nå kraftig forbedret.
• Avklaring av treningssituasjonen for A-laget : Mixen mellom samlinger i byen og på Lyngseidet.
• Arrangementer
• Sponsorarbeid

Styret har selvsagt med glede registrert A-lagets seriemesterskap i 4. divisjon. Selv om dette, grunnet nytt seriesystem, ikke medførte opprykk er dette et solid grunnlag å bygge videre på.

Framover bør sportslig utvikling settes i høysetet. Klubben bør snarest få på plass en sportslig koordinator med ansvaret for trenerfaglig utvikling, og trenerforum, i aldersbestemte klasser.
Utover dette vil fortsatt utvikling av organisasjonen flagges høyt – spesielt gjennom kompetanseutvikling i hvert av klubbens mange ledd. Videre ser styret behov for oppgradering av vedlikeholdet av våre anlegg, spesielt gjelder dette kunstgresset på Geitnes. Likeledes må klubben være en aktiv pådriver i arbeidet med oppgradering av Lyngenhallen.

Under behandlingen av styrets beretning ble diskusjonen delt i fire hoved deler :

Sport – økonomi – organisasjon – anlegg.

Følgende hadde ordet :

Torbjørn O. Karlsen, Tor Inge Holm, Renate Lyngdal, Erling Karlsen, Johnny Hansen

SPORT

Følgende temaer ble berørt utover lagenes beretninger.

Noe manglende utstyrs situasjon for A-laget.

Treningsmengdene økt for A-laget, er nå oppe i 4 økter pr uke. Lover godt !

Mixen mellom antall spillere i byen og på Lyngseidet synes bra.

Det samme gjør utviklinga til B-laget.

Sportslig utvalgs rolle må forsterkes og prioriteres.

ØKONOMI

Fotball økonomien er under kontroll, og småskyld på bygda skal være oppgjort.

Et godt omdømme også på økonomisiden er, sammen med god og bred sportslig drift, avgjørende momenter i bygginga av merkevaren Lyngen/Karnes.

Sponsorinntektene er stigende, og det kan bygges opp litt egenkapital fra og med inneværende sesong. Også en del større prosjekter på gang innenfor arrangementsbiten.

Det ble bemerket at den største utfordringa ligger i gjennomføringskraft – hvor det synes behov for flere ressurser.

Siste forbundsting bar også bud om styrket økonomi for kommende lag i 3. divisjon.

ORGANISASJON

Program for kompetanseutvikling i alle ledd i klubben må på plass. Gjelder sport, administrasjon, og spesielt jenter.

ANLEGG

Klubben råder over noen av kretsens beste anlegg, og det ble gitt skryt til de som daglig jobber med disse. Noen utfordringer med låsesystemet i hallen, manglende granulat på Geitnes, men jevnt over er en fornøyde med både kvantitet og kvalitet. Lovnad om totalrenovering av Lyngenhallen inneværende år.

Enighet om at ansvaret for drift av anleggene fortsatt skal ligge under hovedstyret.


LAGENES BERETNINGER

Skjematisk kan lagenes beretninger framstilles slik

LAG

TRENERE / STØTTEAPPARAT

SPILLERE

TURNER-INGER

PLASS I SERIESPILL

A-LAG

Jørgen Vik
Øyvind Garfjell

Cato Larsen

Stig Arne Hansen
Torbjørn O. Karlsen

27 spillere brukt i seriespill +ytterligere 11 i treningskamper.
Snittalder på 21,1 år.

NM-cup :
Utslått 1. kvalikrunde

Nr 1 i 2. div vinterserie.

Nr 1 i 4. divisjon Troms

B-LAG
(beretning mangler)

Tom-Jarle Isaksen
Reidar Skjerve
Charlotte Christensen
Arvid Johansen

13-14 spillere + spillere fra A-troppen

Nr 7 i
6. divisjon

GUTTER 11’ER OG 7’ER

Uno Nesvik,
Paul Ivar Skogheim, Henning Hansen

23 spillere på 11’er laget, 23 på 7’er.

Alta-turneringen

Nr 6 i 11’erserien.
Nr 3 i 7’er serien.

JENTER 14 ÅR

Aina S Fagerli
Rune Lillevik
Cathrine Utsi

10-15

Alta-turneringen

Deltok med et 7’er lag

SMÅ-GUTTER

Frank Bekkstrand
Øyvind Simonsen
Jan Einar Sætre

23

Alta turneringen. St Hans turneringen

Et 7’er og et 9’er lag med i serien

LILLE-GUTTER

Kjetil Johansen
Arne Hugo Jensen
Torbjørn Berg
Frank Ole Nilsen
Renate Lyngdal

15-16

Lyngen-turneringa.
St Hans turneringa.

Alta

Turneringa.

Biltrend Cup.

Deltok med 2 lag i seriespill

MINI GUTTER 9-10 ÅR

Arne Hugo Jensen
Jens Georg Løvland
Tone Iversen

10

Lyngen turneringa.

St Hans tuneringa.

Biltrend Cup.

14 seriekamper

MINI GUTTER OG JENTER 6-8 ÅR

Frode Karlsen
Jørn Willy Hansen
Ida Vang

20-25

Lyngen turneringa.

St Hans turneringa. Biltrend Cup

Deltatt med to guttelag og et jentelag.

OLD BOYS

Sigmund Forfang
Rune Lillevik

12-15

Skal arrangere NNM for Oldboys og Oldgirls i 2017

Nr 3 i serien

Følgende hadde ordet til lagenes beretninger :

Torbjørn O. Karlsen, Renate Lyngdal, Jørn Willy Hansen, Linda S Langgård, Stig-Roar Hansen Rognli, Jens Georg Løvland.

Stort sett er aktiviteten i L/K fotball stigende og veldrevet. «Ungene har det bra».

En del meningsutveksling om jentefotball – men denne øker også i klubben. Referat fra avholdt foreldremøte litt forsinket, men vil følge. Klubben bør vurdere et rent 6-årslag, da aldersspredningen i denne klassen i dag synes litt for høy. 3’er fotball også aktualisert den senere tid – L/K må nøye følge utviklingen her.

SAK 6 AVSLUTNING

Tor Inge Holm takket for frammøtet, gode diskusjoner, og ønsket alle lykke til med sesongen 2017.

Møtet hevet kl 20.05
Fire mål og rett til 1. runde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Apr 2017

Steffen Dreyer kom inn som innbytter i pausen og scoret fire mål på 45 minutter da L/K gikk videre til første ordinære runde i NM-cupen i kveld.

30-åringen var dødelig mot Hammerfest og berget cupavansementet så og si på egen hånd etter at L/K lå under 2-1 til pause.

Da hadde Markus Karlsen Skogheim tatt L/K i ledelsen på en heading etter 11 minutter - etter en corner fra Øyvind Garfjell - Skogheims sjette mål hittil i vinter. HFK kvitterer ganske kjapt til 1-1 og rett før pause gikk de også opp i ledelsen.

Etter hvilen er det imidlertid L/K som fører kampen fra start til mål. Kaptein Jan-Robin Bjørn er våken fremme på en keeperretur etter et frispark fra Øyvind Garfjell et kvarter ut i kampen og etter det handler det meste om Steffen Dreyer, som altså startet på benken.

- Skuffende, men forståelig at jeg startet på benken. Når jeg kommer inn så handler det om tilstedeværelse og å fyre opp guttene, sier Dreyer.

Han sier at han satt og studerte HFK-stopperne i første omgang.

- Ja, jeg gjorde det. Jeg så at det var muligheter for å stikke igjennom.

Elvevollingen beskriver sine fire mål på følgende vis:

2-3 66 min : Første målet var en nydelig ball fra Markus Karlsen Skogheim som jeg tar med meg på brystet, la sprette en gang og lobber over keeper fra 25 meter.

2-4, 73 min: Jeg spilt igjennom av Fredrik Allertsen, tar ballen med meg og blir felt av keeperen! Tar straffen selv. Stopper litt opp, sender keeperen til ene siden og legger den motsatt.

2-5, 87 min: Allertsen slår en lang ball som jeg tar med meg og lobber på nytt tidlig over keeperen.

2-6, 90 min: Fjerdemålet er en klassisk Garfjell/Dreyer-kombinasjon, med raid på linja, bra timing, legg 45 og avslutning i langhjørnet på første touch. Punktum finale!

Straffemålet var for øvrig Steffen Dreyers 250 A-lagsmål for L/K og med de to siste er han da oppe i 252 mål på sine 365 A-kamper. Sist han scoret fire mål var i andre seriekamp i fjor - mot Fløya 2.

L/K-trener Vegard Bjørn Olsen sier følgende om kampen:

- Vi spiller en OK 1. omgang hvor vi ikke skaper all verden. Vi gir bort to mål på personlige feil som vi ikke klarer å rette opp i ettertid. I 2. omg får vi truet bakrommet mer og skaper flere farligheter. Steffen sin inntreden skal heller ikke undervurderes... Periodevis mye bra fotball, og et par av scoringene kommer etter klasseangrep, sier Olsen.

- Godt med ei gjennomkjøring på stor og god bane, sier L/Ks spillende hovedtrener Jørgen Vik.

HFKs spillende trener Tore Veseth Olsen har en fortid i L/K. Han måtte innse at gammelklubben ble for sterke denne gangen.

- Jeg er fornøyd med første omgang og hadde vi fått 3-1 så kunne det blitt en annen kamp. Men i andre omgang får vi problemer og L/K vinner til slutt fortjent, sa Olsen til iFinnmark.no etter kampen. De sendte forøvrig kampen direkte på nett.

Sist L/K var i første runde var i 2012. Da møtte vi Alta og Andreas Løvland på Geitnes. Og etter to bortekamper i kvalikrundene er det berettiget håp om en hjemmekamp i 1. ordinære runde i cupen. Så blir det opp til NFF å sette opp motstander. Vi tar det som kommer!


L/Ks lag: Jørgen Vik: Krister Skogli, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Fredrik Allertsen; Øyvind Garfjell, Roar Jørgensen, Markus Karlsen Skogheim.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Aleksander Skatland, Markus Mortensen

L/Ks målscorere: Steffen Dreyer (4), Jan-Robin Bjørn og Markus Karlsen Skogheim

Gul kort L/K: Aleksander SkatlandVellykkede turneringer i helga

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Apr 2017

I helga var det mye folk i Lyngenhallen i forbindelse med Lyngenturneringen. Lørdag gikk turneringen for 6-10 år av stabelen, med tre baner i sving hele dagen og et yrende liv i hallen.


Så fikk 11-12 åringene boltre seg på hel bane i søndagens lillegutteturnering - inkludert litt livekommentering fra ordfører Dan Håvard Johnsen. Med åtte lag ble det en kompakt og fin turnering også søndag. Alltid gledelig at Tromsø-klubbene tar turen til Lyngen, ikke minst med gamle L/K-profiler som Jørn Henriksen, Vegard Berg-Johansen og Trond Egil Larsen som trenere.


Det har vært et løft for L/K å få Lyngenturneringen opp og gå igjen og mange har gjort en veldig god jobb både denne helgen og forrige helg. Så er det bare å starte planleggingen av en enda bedre turnering i 2018!