Årsmøte i fotballgruppa

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Feb 2017

Tirsdag 7. mars kl. 18.00 er det årsmøte i L/K Fotball på Geitnes

Årsrapporter og økonomi står på agendaen. Sesongen 2016 og sesongen 2017 er også egne saker på møtet.

Saker som ønskes tatt opp må være styret i hende innen mandag 6. mars. Bruk L/Ks e-post lyngenkarnesfotball@gmail.com.Få lyspunkter mot Salangen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Feb 2017


L/K gikk på et særdeles sviende nederlag for Salangen i Grand Cup lørdag. Salangsværingene scoret hele åtte mål, mens L/K ikke klarte å kvittere en eneste gang. Med andre ord rimelig helsvart i begge ender for de rødblå i Skarphallen.

Salangen ledet 3-0 til pause og var klart best i 1. omgang - selv om L/K var med på notene i andre halvdel. Andre omgang var ganske trist sett med L/K-øyne og målene rant inn i alarmerende grad. 0-8 er fryktelig drøyt, selv om Salangen er et godt 3. divisjonslag.

L/K-guttene har sjansen allerede til helga til å riste av seg skuffelsen. Søndag 5. mars møter vi TUIL til kamp og da må alle spillerne opp minst to hakk. Det satser vi på at spillerne er innstilte på!

L/Ks lag: Johan Valø; Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Krister Skogli; Markus Mortensen, Markus Karlsen Skogheim, Kristian Bjørn Hansen; Einar Skogheim, Fredrik P. Johansen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Aleksander Skatland, Magnus Børsheim Kalstad (prøvespiller Stålkameratene), Roar Jørgensen (prøvespiller Fløya), Marcus Hausner Christensen, William Sørensen, Sigve Ringbakken.

Gule kort L/K: Krister Skogli og Øyvind Garfjell

Dommer: Jonny Andreassen - god.

* L/K-kaptein Jan-Robin Bjørn spilte sin kamp nummer 160 for L/Ks A-lag, mens han 1990-kollega Øyvind Garfjell spilte sin kamp nummer 210 for moderklubben. Aleksander Skatland rundet 70 kamper for L/K.Smågutte- og gutteturnering i mars

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2017

Velkommen til turnering for Ungdomslag!

Vi i Lyngen/Karnes ønsker å invitere ditt lag til turnering i Lyngenhallen.

Dato: 25. - 26. Mars 2017.

Vi håper å få til ett skikkelig kick-off også for denne aldersgruppen og en fantastisk start på fotballsesongen 2017.

Turnering vil være for gutter og smågutter

Alle kampene er 7 er Fotball.

Vi ønsker 6-8 lag i begge klasser.

Det vil være smågutteturnering på lørdag og gutteturnering på søndag.

Alle skal spille minimum fire kamper.

De 3 beste vil bli premiert

Påmeldingsfrist: 18. mars

Påmeldingsvgift: 1000 kr.

Påmelding til : lyngenkarnesfotball@gmail.com
Rekruttlagstreningene har startet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Feb 2017

L/K skal ha rekruttlag i 6. divisjonslag i 2017 også. Og i år er det Espen Lyngra (20) som har hovedansvaret for laget.

I kveld var første trening for 6. divisjonslaget og gledelig nok møtte 14-15 mann opp. Flere av dem trener fast med A-laget tre-fire ganger i uka, men hovedvekten av spillerne har enten guttelaget som hovedarena eller så er det disse treningene som gjelder.

L/K har kommet i Tromsø-serien med B-laget i år. Det blir full serie og 20 kamper og derfor er vi veldig glad for at Espen har tatt ansvaret for laget.

Rekrutteringslaget skal etter planen trene en gang i uka - minimum - slik at man er klar for en lang og artig sesong
Kretsmestre i stafett jr damer 2017

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Feb 2017I januar ble Jr damene til Lyngen/Karnes IL ski kretsmestre i stafett under KM del 1 i Nordreisa. Dette er tredje gang i historien at jenter fra L/K har blitt kretsmestre i stafett. Første gang var under KM i Harstad i 2013 da Lise, Lina og Julie ble KM-gull vinnere i kl 13-16. Året etter ble Oda, Julie og Synnøve KM-gull vinnere i samme klasse under kretsmesterskapet på Skjervøy. Vi har, og har hatt sterke prestasjoner på jentesiden i mange år, noe vi håper å ha ennå noen år framover. Også guttene har gjort det bra men de har vært for få til å stille guttelag på stafetter.


Kretsmestre 2014, Synnøve, Julie og Oda

Kretsmestre 2013, Lina, Julie og LiseJente- og småjenteturnering i mars

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Feb 2017

Velkommen til turnering for ungdomslag!

Vi i Lyngen/Karnes ønsker å invitere ditt lag til turnering i Lyngenhallen.

Dato: 18.-19. mars 2017.

Vi satser på et skikkelig kick-off for ungdomsfotball, og en fantastisk start på fotballsesongen 2017.

Turnering vil være for jenter og småjenter.

• Alle kampene er 7-er fotball.

• Vi ønsker 6-8 lag i begge klasser.

• Det vil være småjenteturnering på lørdag og jenteturnering på søndag.

• Alle skal spille minimum fire kamper.

• De 3 beste vil bli premiert!

Påmeldingsfrist: 12. mars

Påmeldingsvgift: 1000 kr

Påmelding til: lyngenkarnesfotball@gmail.com

Med vennlig hilsen

Junior avdelinga i Lyngen/KarnesVi sparker i gang sesongen i Lyngenhallen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Feb 2017

Velkommen til turnering for aldersbestemte lag!

Vi i Lyngen/Karnes ønsker å invitere ditt lag til turnering i Lyngenhallen!

Dato: 01. 02. april 2017.

Vi håper å få til ett skikkelig kick-off for aldersbestemt fotball, og en fantastisk start på fotballsesongen 2017!

Turnering vil være for mygg, miniputter og lillegutter (aldersgruppe 6-12år).

Alle kampene er 5er-fotball.

Hvis mange lilleguttelag 11-12 år vil, vil vi spille 7er-turnering for disse på søndagen.(8-10 lag)

Alle skal spille minimum fire kamper.

Alle vil bli premiert

Påmeldingsfrist: 22.Mars. Påmeldingsvgift 900 kr.

Påmelding til : lyngenkarnesfotball@gmail.com

Med vennlig hilsen

Junioravdelinga i Lyngen/KarnesTo gull til Runa!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2017L/K hadde bare en eneste deltaker på friidrettsstevne Tromsølekene i helgen, men klubben fikk god uttelling for den ene utøveren som deltok!

Runa Emelie Lyngdal deltok i J12-klassen på både 60-meter, 600-meter og lengde og kunne bokføre to gull og en fjerdeplass for innsatsen! Og sannelig perset ikke Runa i alle tre øvelsene også. Veldig sterkt av ungjenta

Runa er ivrig fotballspiller, men er også et solid friidrettsbanen - med skikkelig fart i beina! Hun vant 60-meteren med 9,40 - to hundredeler foran nestemann, og vant også 600-meteren med tiden 2.10.42.

I lengdekonkurransen strakk Runa seg til 3,40, og det holdt altså til fjerdeplass.

L/K gratulerer flinke Runa med imponerende innsats i helga, og ønsker henne lykke til på nye stevner!
L/K arrangerer sonemesterskap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2017


Lyngen/Karnes IL skigruppa skal arrangere sonemesterskap i helga. Les mer info her

Lyngen/Karnes IL skigruppa inviterer til sonemesterskap på Lyngseidet (Eidebakken) den 11. februar 2017.

Rennet har vanlig klasseinndeling fra 8 år til og med veteran, og arrangeres i klassisk stil. Start kl. 1200. Vi arrangeres også et bamserenn i forkant av rennet med start kl. 11:00 med valgfri stilart. I tillegg blir det arrangert en sprint stafett. For de som kommer litt sent (ferge?) til bamserennet stiller fortløpende til start helt til startere sier stopp

Startkontigenten er på kr. 100 for barn, kr. 115 for junior og kr. 130 for senior. For sprintstafetten er den pr. lag på kr. 200,- (9-16 år), kr. 230,- (17-20 år) og kr. 260,- for senior.

For bamserenn er den på kr. 50. Innbetaling kan gjøres til konto 47850717458 (husk å spesifiser klubb og navn). Betales ved oppmøte eller vi sender regning.

Parkering ved TK-bygget og rundt arenaen. Dusjemuligheter i Lyngenhallen som ligger rett over riksveien.

BAMSERENN KLOKKEN 11:00

SONEMESTERSKAP INDIVIDUELL START KLOKKEN 12:00

SONEMESTERSKAP SPRINT STAFETT CA KLOKKEN 13:30​Fredrik Allertsen til L/K: - Vi har fått en spiller fra øverste hylle

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Feb 2017

Man kan fort bli historieløs i dagens fotballverden, men vi tar nok ikke munnen for full når vi sier at L/K har gjort et aldri så lite kupp når en spiller i sin beste alder, med erfaring fra toppfotballen, som har vært aktuell for å vende tilbake til moderklubben TUIL og førstedivisjonsspill, i stedet velger Lyngen/Karnes på nivå fem. Men det har Fredrik Riise Allertsen (26) gjort.

Midtbanespilleren har nå signert for Lyngen/Karnes og som bildet viser blir han ønsket hjertelig velkommen av trener Øyvind Garfjell. Nå er 26-åringen er klar for spill i lokal 4. divisjon.

-Jeg valgte L/K på grunn av totalsituasjonen – i tillegg til at det virker som en veldig fin gjeng. Jeg kjenner trenerne Øyvind og Jørgen godt fra før og så har jeg hørt mye fint om laget og klubben, sier Allertsen til L/K-nett.

Allertsen er som sagt ekte TUIL-gutt og har faktisk spilt aldersbestemt fotball med trener Jørgen Vik i TUIL. De siste årene har imidlertid Allertsen akslet Senja-trøya – blant annet i lag med Oscar Ross og L/K-trener Øyvind Garfjell. Sistnevnte har også spilt med Allertsen i TUIL. Fredrik er også lagkamerat med Jørgen Vik på futsallaget Sjarmtrollan, som ligger godt an til å bli norske futsalmestre. Nå ser Allertsen fram til å hive seg rundt i rødt og blått.

- 2017 ser jeg for meg blir en veldig spennende sesong med den nye 4. divisjonen. Jeg tror vi skal stille et sterkt lag og ha gode muligheter til å hevde oss i toppen. For meg selv håper jeg å kunne hjelpe L/K til å spille mange gode og morsomme kamper denne sesongen – og bidra med det jeg kan, sier Allertsen.

26-åringen sier han har hatt en morsom og spennende karriere så langt. At tromsøgutten har spilt for en klubb utenfor Tromsø i tre sesonger, FK Senja, gjør L/K trygg på at Allertsen vil passe godt inn også i L/K.

-Jeg har vært heldig og fått spille på et høyt nivå, bodd flere fine plasser og møtt gode venner for resten av livet. Nå ser jeg fram til et nytt kapittel med gode venner i L/K!

L/K-trener Jørgen Vik legger ikke skjul på at for en klubb på nivå fem er Allertsen en massiv signering.

-Ja, dette er en veldig sterk signering for oss i L/K. Fredrik er en ballspiller av rang og har en tilstedeværelse og et talent som garantert vil gi laget mye – ikke minst kan de yngre spillerne i klubben lære av ham, sier Vik.

L/K-trener Jørgen Vik legger ikke skjul på at for en klubb på nivå fem er Allertsen en massiv signering.

-Fredrik går i høyeste grad inn under kategorien «treningsvillig» og vi tror han passer ypperlig inn i måten vi ønsker å spille på. Vi er glade for at vi denne gangen fikk en midtbanespiller fra øverste hylle, sier L/Ks spillende trener.

Allertsen har vært ønsket i både Fløya og selvsagt også FK Senja. Han har trent med TUIL i både desember og januar og er klar til å «hit the ground running» når han starter treningene med L/K. Jørgen Vik er klar på Allertsen kommer til å bidra mye for L/K – som har fire treningstimer i Skarphallen i uka i samarbeid med Salangen.

Allertsen vil forhåpentligvis bli spilleklar til neste vinterseriekamp den 25. februar mot Salangen. De formelle prosessene i forhold til den tidligere klubben FK Senja skal først sluttføres.

Status for L/K nå er at vi har fått inn fem nye spillere så langt. De fire lyngsværingene Oscar Ross, Fredrik P. Johansen, Espen Haugen og Henning Skogvang er alle klare til å bidra i 2017. I avgang er det sålangt Simon Bentsen, Martin Schaal Mortensen og Kristoffer Johansen.

I tillegg får vi opp talenter fra egne rekker, som fort melder seg på også i A-lagsdiskusjonen – sist eksemplifisert med 15-årige William Sørensen, som debuterte med mål mot Senja i vinterserien forrige helg.L/K siste måned : Hva skjer og hvem gjør hva?

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Feb 2017

Jens-Georg Løvland er én av ildsjelene som blant annet gjør en trenerjobb på aldersbestemt.

Februar 2017

INFO FRA STYRET I LYNGEN/KARNES FOTBALL

1. SPORT
2. SPONSORER
3. ARRANGEMENTER
4. ORGANISASJON

SPORT

TRENERKABALEN PÅ PLASS
Trenere for samtlige av klubbens lag er nå på plass, og ser for sesongen 2017 slik ut :

Mikro gutter og jenter 6-8 år

Jørn Willy Hansen
Frode Karlsen

Mini gutter og jenter 8-10 år

Jens Georg Løvland
Tone Iversen

Lillegutter 10-12 år

Kjetil Johansen
Renate Lyngdal

Småjenter 13-14 år
I samarbeid med Storfjord

Rune Lillevik
Aina Fagerli (Storfjord)

Smågutter 13-14 år
I samarbeid med
Furuflaten IL (FIL)

Arne Hugo Jensen
Øyvind Simonsen

Jan Einar Sætre (FIL)

Jenter 15-16 år

Eirin Larsen

Gutter 15-16 år

Frank Bekkstrand
Henning Hansen
Uno Nesvik

Ernst Sommerseth (FIL)

Juniorer / B-lag / A-lag

Jørgen Vik
Øyvind Garfjell
Vegard Bjørn Olsen
Cato Larsen

Espen Lyngra


SPONSORER

Sponsorarbeidet for kommende sesong tegner så langt bra.

Pr i dag er ny hovedsamarbeidsavtale med Lerøy signert.
Videre er avtaler med SpareBank1 Nord-Norge, COOP ogCinderella signert.
I tillegg er det en god dialog med flere andre sentrale samarbeidspartnere som har lyst å være med på vinnerlaget. Mer informasjon følger etter hvert som avtalene signeres.

ARRANGEMENTER

2017 tegner til å bli et aktivt år hva arrangementer i klubben angår.
I tillegg til hjemmekampene for alle våre lag, vet vi per i dag om følgende større arrangementer hvor L/K er medarrangør eller ansvarlig:

Turnering småjenter/gutter 18.-19. mars
Turnering jenter/gutter 25.-26. mars
Turnering minilag 1. og 2. april
PULS Lyngen 8. april
NM-cup randonee 8. april
Serieåpning 4. divisjon 24. april
• Nordnorsk trekkspilltreff - Polleidet 26. - 30. juli.
Arctic Raceof Norway – etappe med start i Lyngen lørdag 12. august
NNM for Old Boys / Old Girls 1.-3. september


ORGANISASJON - FOTBALLGRUPPA

Styret
Tor Inge Holm (leder), Linda Skog Langgård, Torhild Hansen, Bernt Olav Johansen, John Werner Larsen, Rune Lillevik (daglig leder)

Sportlig utvalg
Bernt Olav Johansen (leder), Johnny Hansen, Dan Håvard Johnsen, Torbjørn O. Karlsen, Jens-Georg Løvland.

A-lag-ledelse
Torbjørn O. Karlsen (lagleder), Stig-Arne Hansen (oppmann)

Yngres utvalg
Linda Skog Langgård, Geir Hugo Hansen, Rune Lillevik, Renate Lyngdal

Arrangementskomite NNM Old Boys / Old Girls
Rune Lillevik, Linda Skog Langgård, Sigmund Forfang, Torbjørn O. Karlsen,
John Werner Larsen

Sponsorutvalg
Tor Inge Holm, Johnny Hansen, Rune Larsen, John Werner Larsen

Debitorutvalg
Tor Inge Holm, Rune Larsen, Rune Lillevik

HUSK : ÅRSMØTE LYNGEN/KARNES FREDAG 10. MARS 2017Henning vender hjem

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Feb 2017

Han debuterte på A-laget som 16-åring i 2012 i 3. divisjon. Nå er Henning Skogvang tilbake i moderklubben!

Mandag skrev Henning (21) under overgangspapirene som gjør han til L/K-spiller igjen etter fire sesonger i naboklubben Furuflaten. Henning forlot L/K som en purung, lovende høyreback. Når han nå vender hjem igjen, så har han hatt en flott utvikling i grønt og kan spille både forsvar og midtbane.

Henning studerer fysioterapi ved Universitetet i Tromsø og har trent en periode med L/Ks Tromsø-gruppe, som trener sammen med Salangen - opptil fire fotballøkter i uka i Skarphallen.

Vi er glad for at Henning har valgt å satse i L/K igjen og ønsker han all mulig suksess på banen i 2017!Historisk mål i debuten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Feb 2017


Det ble et nytt tap for L/K i Grand Cup lørdag. 5-3 mot Senja vil ikke bli stående med gullskrift i historiebøkene, om vi tar det med i det hele tatt, men en unggutt fra Kvalvik kan nok regne med å bli nevnt. William Sørensen, født 7. januar 2002, fikk nemlig sjansen til å debutere på A-laget i en alder av 15 år og 28 dager. William har vært på flere landslagssamlinger og er en svært talentfull og moden spiller - sin unge alder til tross. Men at midtbanespilleren skulle score mål noen få minutter inn i sin A-lagsdebut var likevel mye forlangt. Men det gjorde han! Dermed forbedret han Andreas Løvlands rekord fra 2008 med 51 dager. Andreas var 15 år og 79 dager da han debuterte med to mål mot Ramfjord på Polleidet 28. juli. Løvland har imidlertid fortsatt rekorden for seriemålscoring i ung alder og den rekorden blir nok stående noen år til.


Kampen ellers var ikke spesielt minnerik for L/K. Offensivt var det tidvis bra og man skapte bra med sjanser. Oscar Ross og Øyvind Garfjell på hver sin kant skapte mye hodebry for et Senja-lag som riktignok inneholdt en del A-lagsnavn, men som i praksis var et forsterket B-lag. Uansett så fikk L/K plenty av trøbbel defensivt og til slutt ble det altså fem i sekken etter at det raknet litt mot slutten av kampen. L/K stilte uten sin førstekeeper Jørgen Vik, som var opptatt med eliteseriespill i futsal, men til tross for fem innslupne må spilte erstatter Johan Valø en god kamp.
L/K lå under 5-1 etter mål av en annen ung kvalviking, Einar Skogheim, før L/K klarte å putte to mål på slutten - William Sørensen, samt nyervervelsen Fredrik P. Johansen - som scoret i sin andre kamp på rad. Han har faktisk fem mål på sine siste tre kamper for L/K - alle som innbytter. Alle tre målene lørdag kom da også fra innbyttere.
* Sander Sigvaldsen er på prøvespill fra Ishavsbyen. Lenangsværingen fikk en halvtime i går.

L/Ks lag: Johan Valø, Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Joachim Olaussen, Stig-Roar Hansen Rognli. Krister Skogli, Kristian Bjørn Hansen, Tobias Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Øyvind Garfjell, Oscar Ross.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Fredrik P. Johansen, Jan Robin Bjørn, Einar Skogheim, Sander Sigvaldsen, William Sørensen.