Tabelltopp for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Apr 2006

L/K åpnet årets TITO-serie med seier, tabelltopp og divisjonens toppscorer. Oppdatert versjon

Etter første serierunde er dermed L/K der man ønsker å være i årets 3. divisjon avdeling 23. Bortekampen mot Finnsnes ble vunnet med solide sifre - til slutt. For det var ikke like enkelt å se at det skilte to divisjoner mellom lagene i 2005. Finnsnes unge lag ville mer enn L/K innledningsvis, og fikk da også det første målet - etter tre minutter.

Men L/K viste snart hvor skapet skal stå i slike kamper. Bare et par minutter etter hadde L/K klort seg fast i feltet til FIL og et innlegg fra Frode Larsen, for anledningen på høyresiden, ble styrt greit i mål av L/Ks storscorer Rune Lillevik. Like etterpå var Steffen Dreyer ute på venstresiden, skar inn og sprang fra det som var av grønntrøyer før han satte ballen hardt i nærmeste hjørne fra rundt 20 meter. Pen scoring av L/Ks yngstemann i startelleveren.

Like før pause var venstrevingen og en annen storfjording, høyrevingen Rune Kristiansen, på ferde igjen. Rune Kristiansen blir spilt fri og kommer helt alene med FIL-keeperen. Rune som vanligvis er sikkerheten selv foran mål, setter ballen i kroppen på keeperen og ballen havner hos Steffen. Han klarer bare å sette den i stolpen, men ballen triller langs mållinja og Rune K. kan ikke unngå å legge på til 3-1.

Det sto det også til pause i en første omgang der L/K slett ikke hadde full kontroll hele tiden. Det kunne faktisk minne om cupkampen på Senja til tider - i hvert fall defensivt, men L/K-trener Dan-Håvard Johnsen fikk da etterhvert bra skikk på troppene sine. Men FIL skulle redusere til 3-2 før akkurat det skjedde. Nok en gang var omgangen bare tre minutter gammel da hjemmelaget scoret. Men etterhvert som kampen skred frem kom både L/Ks rutine og også stayerevner til syne. Innbytter Ole Remi Hausner satte inn sitt første A-lagsmål, med venstrefoten, etter corner, mens Lillevik scoret sitt andre for dagen etter straffespark. Straffen gikk opprinnelig på keeperen, men Lille var sikker nok da han tok returen og knallet den i nettaket.

Selv om Finnsnes neppe blir å finne i toppen av TiTo i år, så blir de nok å ta bra med poeng på hjemmebane - spesielt hvis ungguttene spiller med slik tæl og glød som de gjorde søndag. Derfor skal L/K være godt fornøyd med tre poeng i serieåpningen.

L/Ks beste: André Fagerborg jobbet utrettelig i 90 minutter og gjorde mye bra.

FIL - L/K 2-5 (1-3) 1-0 (3), 1-1 Rune Lillevik (5), 1-2 Steffen Dreyer (10), 1-3 Rune Kristiansen (43), 2-3, 2-4 Ole Remi Hausner (66), 2-5 Rune Lillevik (str - 82)

L/Ks lag: Lars Wikbo; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Jørn F. Berger, Freddy Skogvang; Frode G. Larsen, André Fagerborg, Lasse Hausner; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Ole Remi Hausner for Rune Kristiansen, Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang.

Dommer: Stig Are Sørensen - meget god

Gule kort: Frode Larsen og Tor Arne Larsen

Tilskuere: 107 betalende.

LK-nett fulgte serieåpningen mot Finnsnes med løpende oppdateringer:

Kampen er over på Finnsnes. L/K sikret seg tre poeng.

82 min.: Rune Lillevik har økt til 5-2 på straffespark etter at Frode Larsen ble felt.

80 min.: L/K har grei kontroll på kampen. Det skjer lite foran målene.

70 min.: Tor Arne Larsen har fått gult kort. Begge innbytterne har dermed markert seg.

66 min.: Ole Remi Hausner har økt L/Ks ledelse til 4-2. Han scoret på en retur etter corner.

60 min.: L/K har foretatt to innbytter. Freddy Skogvang og Rune Kristiansen har gått ut og de er blitt erstattet av Tor Arne Larsen og Ole Remi Hausner. Rune Lillevik har nylig hatt en heading i tverrliggeren.

55 min.: Frode G. Larsen har fått gult kort.

48 min.: Finnsnes har redusert til 2-3.

Pause på Finnsnes. Alle de tre spissene har altså scoret i serieåpningen.

43 min.: Rune Kristiansen har gitt L/K 3-1. Han satte ballen i mål etter at Steffen skjøt i stolpen.

32 min: Lyngen/Karnes er mer med i kampen. Rune Kristiansen har nettopp vært alene igjennom med keeper, men dessverre lobbet han ballen over mål.

20 min.: L/K sliter litt nå. Finnsnes har overtaket og har hatt flere sjanser.

L/K i føringen etter 10 minutter! Steffen Dreyer har scoret på en fin enkeltprestasjon hvor han dro seg inn fra venstresiden og skjøt i mål fra rundt 20 meter.

5 min.: Rune Lillevik har utlignet FILs ledelse. Han satte ballen i mål fra kloss hold etter et innlegg fra Frode G. Larsen.

Finnsnes har tatt ledelsen på et langskudd allerede etter 3 min.

Det rapporteres om fine spilleforhold på Finnsnes. L/K stiller med samme lag som mot FK Senja i cupen.

Lagoppstilling: Lars Wikbo; Jens Georg Løvland, Jørn Berger, Stian Amundsgård, Freddy Skogvang; Frode Gunnar Larsen, Andre Fagerborg, Lasse Hausner; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.
Innbyttere: Mats Håkon Karlsen, Tor Arne Larsen, Ole Remi Hausner.

Dommer: Stig Are Sørensen.

LK-nett vil følge utviklingen. Kampen starter kl. 16.00.