Klar for 1.runde

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Apr 2006

L/K slo Ishavsbyen 3-1 i kveld på Geitnes grus. Endelig versjon

Lyngen/Karnes er dermed klar for 1. ordinære runde av NM-cupen og kan inkassere 30.000 kroner i belønning fra cupkassa. Kampen gikk på Geitnes grus og ble preget av mye vind og uvant underlag for begge lag. L/K hadde medvind i 1.omgang og tok etter hvert initiativet etter en nervøs start av begge lag.

Rune Kristiansen ga L/K ledelsen etter 27 minutter av første omgang etter et langt innkast av Jørn F. Berger. Rune Lillevik er, som vanlig, høyest inne i feltet og stusser ballen bakover i feltet der navnebroren på sedvanlig vis har dukket opp. Han har ingen problemer med å sette inn 1-0. Jens G. Løvland økte til 2-0 rett før pause - også det etter et Berger-innkast. Men denne gangen av et helt annet kaliber. Et kort kast på L/Ks høyreside til en overlappende Løvland ender til slutt i nettmaskene etter at backen har avansert avgårde noen meter og sendt i vei et flott duppskudd som gikk over Byen-keeperen og i mål. Riktignok var Rune Kristiansen på ballen før den endelig havnet i nettmaskene, men det var enighet om at målet var Jens Georgs - som forøvrig ikke har for vane å score i det hele tatt. Onsdagens cupmål var bare hans andre A-lagsmål i karrieren. Det første var forøvrig også et vakkert langskudd...

Alt i alt hadde L/K initiativet gjennom store deler av første omgang, selv om Ishavsbyen var farlig frampå flere ganger. Blant annet hadde spillende trener Ron Johansen en heading som ble stoppet like før den passerte streken. Men det var tydelig at det var L/K som ville mest i denne kampen, og det inntrykket forsterket seg bare i andre omgang - til tross for at en smule motvind. Så da L/K gikk opp til 3-0 var det fristende å konkludere med at løpet var kjørt. Målet kom på kveldens fineste angrep, der en god Stian Amundsgård la en fin løpeball til høyreving Rune Kristiansen. Han la ballen inn i banen igjen på halvspretten og der kom Rune Lillevik og lobbet ballen elegant over keeperen. Nærmest en klassisk scoring fra L/Ks fremste angrepsvåpen.

Riktignok scoret Ishavsbyen på frispark etter en times spill, og det var flere ganger svært så farlig foran Lars Wikbo i L/K-målet, men måten L/K fremsto som i går innga likevel en trygghet for at det skulle gå veien. Og det gjorde det da også. Hard og disiplinert jobbing i 90 minutter bør gi hyppige resultater i TiTo-serien, og i cupkampen fremsto L/K langt på vei med den innsatsen som trengs for å kjempe i toppen av 3. divisjon avdeling 23 - og for å komme videre i cupen.

Lyngen/Karnes har dermed slått ut to av de andre seriefavorittene i TITO-serien i de kvalifiserende rundene av NM-cupen. Nå venter sannsynligvis en motstander fra 2.divisjon eller oppover i 1.runde.

* Jørn F. Berger fikk seg en smell i øyet mot slutten av kampen. Han hovnet kraftig opp i etterkant, men han er ventet å være klar til Reisa-kampen.

* Cupkampen var den tredje på rad der Johnsen/Berg-Johansen har benyttet samme startellever. Det er sjelden kost i L/K.

L/K - Ishavsbyen 3-1 (2-0) 1-0 Rune Kristiansen (27), 2-0 Jens Georg Løvland (41), 3-0 Rune Lillevik (52), 3-1 Jonas Fossan (63).

Dommer: Johnny Nilsen, Furuflaten - god

Gule kort L/K: Jørn F. Berger

Tilskuere: Ca. 60 stykker på et for anledningen forblåst Geitnes

L/Ks lag: Lars A. Wikbo; Jens G. Løvland, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Freddy Skogvang; Andre Fagerborg, Lasse Hausner, Frode G. Larsen; Rune Kristiansen, Rune Lillevik, Steffen Dreyer.
Innbyttere: Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang, Ole Remi Hausner for Steffen Dreyer, Mats Håkon Karlsen for Jørn F. Berger