Seier over Skjervøy

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2006

Den satt langt inne, men den kom til slutt.

Å slå Skjervøy på en dårlig dag er ikke hverdagskost i L/Ks historie. Men det skjedde i dag på Polleidet. Så får man diskutere om det er et svakhetstegn eller om det er en styrke. Rune Lillevik ble igjen viktig for L/K med 1-0 målet, i tillegg var han i nærheten da det smalt på seiersmålet også. I skrivende stund er det faktisk uvisst om ballen gikk direkte i mål, eller om Lille var på den. Uansett var det deilig med mål like før slutt.

For en gangs skyld tok L/K ledelsen i en kamp. Et frispark fra André Fagerborg etter 16 minutter ble slått inn i feltet og der er Lille og knuser keeperen i duellen. 1-0 og tilsynelatende enkelt for L/Ks suverene toppscorer. Første omgang fortsatte med lite sjanser til begge lag. Men Skjervøy var fullt på høyde med hjemmelaget og klarte en redusering før pause. Høyreving Michael Stangnes viste frem både farten og teknikken sin og satte vakkert inn 1-1 med en lobb over L/Ks Jørgen Vik.

Om 1. omgang var litt tafatt fra begge lag, så var ikke 2. omgang særlig bedre. De fleste L/K-spillerne var under pari både på innsats og presisjon.  Men om Skjervøy i tidligere år hadde vært troende til å straffe L/K, så klarte de det ikke i dag. L/K hadde banespillet men klarte bare unntaksvis å skape noe farlig. Og SIK på sin side var skummel på kontringene. Én gang holdt det på å gå riktig galt, men SIK-spilleren som kom alene med keeper Vik ble i siste tidel fratatt ballen av en strålende Jørn F. Berger.

Det kan faktisk diskuteres hvor fortjent det var at L/K fikk vinnermålet, men frisparket fra André Fagerborg fem minutter før slutt var i hvert fall mer enn SIK-forsvaret kunne makte. Keeperen kom ut av målet bommer på ballen og treffer Lillevik. Han bidrar til at ballen seiler i mål, men i ettertid er det hevdet fra flere hold at ballen kanskje gikk direkte i mål. Vi kommer tilbake med flere vitneutsagn, ikke minst Lilles.

Dommer Roald Johansen la til uhorvelig mange minutter, men med en ekstra midtstopper i Rune Lillevik ryddet forsvaret unna det som kom.

Dermed er L/K på sedvanlig vis på toppen av TiTo-tabellen på lørdagskvelden. Og med poengtap for både Senja og Fløya, ble ikke lørdagen mindre positiv, selv om det ikke er alt fra SIK-kampen som er verdt å ta med seg videre. Det er lenge siden L/K har skapt såpass lite på hjemmebane. Men Skjervøy viste igjen at de er et av de bedre lagene i TiTo-serien. En tynn benk har de likevel, og igjen måtte trener Bjørn Nilsen på banen. Det hadde vært litt typisk om han hadde satt inn 2-2 men heldigvis hadde forsvaret bra kontroll mot slutten.

* Seriedebut for Ken Stian Olsen, som har vært ute med skade i flere måneder nå. I Steffen Dreyers sykefravær var det flott å ha Olsen tilbake som et offensivt alternativ.

* André Fagerborg fikk sitt tredje gule kort og må dessverre stå over toppkampen mot TIL neste mandag - forøvrig L/Ks første karantene i år.

L/K - SIK 2-1 (1-1) 1-0 Rune Lillevik (16), 1-1 Michael Stangnes (38), 2-1 Rune Lillevik (85)

Gule kort L/K: Rune Kristiansen, André Fagerborg, Rune Lillevik

Dommer: Roald Johansen - bra kamp

L/Ks lag: Jørgen Vik; Freddy Skogvang, Jørn F. Berger, Stian Amundsgård, Jens G. Løvland; André Fagerborg, Lasse Hausner, Tom Jørgen Gangsø; Frode G. Larsen, Rune Lillevik, Rune Kristiansen.

Innbyttere: Tor Arne Larsen for Freddy Skogvang, Ken Stian Olsen for Jens Georg Løvland, Ole Remi Hausner for Stian Amundsgård.