L/K tapte mot Skånland

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Feb 2008

Skånland vant 6-4 i kveldens kamp i Skarphallen.

Alt i alt en noenlunde fortjent seier til Ofoten-laget etter en del høyst tvilsomt forsvarsspill fra L/Ks side.  Offensivt var det likevel en god del positivt noe fire scoringer viser. Stillingen ved pause var 3-1 til Skånland. Morten Nilsen scoret L/Ks første mål. Etter pause gikk Skånland tidlig opp til 5-1. Lyngen/Karnes kom tilbake med to mål av Andre Fagerborg og ett av Tom Jørgen Gangsø. Men Skånland scoret en gang til og vant altså til slutt 6-4.

Skånland gikk opp til 1-0 allerede etter ti minutter av første omgang. Morten Nilsen utlignet nærmest umiddelbart på en vakker volley men hvittrøyene straffet L/Ks svake forsvarsspill to ganger til før hvilen, blant annet etter et straffespark, som riktignok skal ha vært på utsiden av streken.

Andre omgang fikk også en trasig start for L/K, som måtte se kontringsvillige, hurtige og ikke minst effektive Skånland-spillere sette inn to mål til før det var gått timen av kampen. På 1-5 var det selvsagt ikke lett å motivere seg for å klare uavgjort, men en fin L/K-periode sørget for at det plutselig sto 4-5. I andre omgang ble det børstet støv av fjorårets suksess-kombinasjon offensivt, nemlig en høyreside bestående av Jens-Georg Løvland, Morten Nilsen og Steffen Dreyer. Med pasningsfoten til André Fagerborg som en ekstra dimensjon ift. fjoråret, så rullet L/K om en del svært fine angrep - både i første og andre omgang. Når en-touchspillet satt, brukte ikke L/K lang tid på å brodere seg fram til målsjanse.

Men da L/K jaget utligningen på slutten, var det en svært god Skånland-keeper, visstnok utlånt fra Lofoten for anledningen, som satte i gang et raskt angrep etter at et L/K-angrep hadde blitt avverget. Det lange utspillet skaper litt trøbbel for innbytterne Vegard Samuelsen (keeper) og Andreas Holm (høyreback). Misforståelsen dem i mellom, fører til at Skånland-spissen kommer først på ballen og tupper den enkelt forbi L/K-keeperen og i mål.

Tidvis bra angrepsspill er den store plussen fra kampen. At duoen Dreyer/Nilsen har funnet hverandre igjen, lover for eksempel enormt godt for sesongen. Utfordringen framover er å finne den rette konstellasjonen i forsvaret. Gårsdagens nykomponerte forsvar slet litt vel mye mot et lag som bare ble nummer seks i 3. divisjon avdeling 22 i fjor.

Men vinterserien skal brukes nettopp til blant annet å finne den optimale komponeringen av forsvarsfireren, og sånn sett fikk nok duoen Fagerborg/Johnsen noen svar i denne kampen. Man skal også huske på at halve førsteelleveren ikke har spilt storbanekamp siden slutten av september. Men til tross for det, var det absolutt godkjent av flere.

Lag: Mikael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Rune Lillevik, Jens G. Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli; Tom-Jørgen Gangsø, André Fagerborg, Ken Stian Olsen; Steffen Dreyer, Morten Nilsen, Frode G. Larsen.
Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Mats-Håkon Karlsen, Andreas Holm, Vegard Samuelsen, Fredrik P. Johansen.