Endelig seier!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2008

Harstad sendt hjem til sørfylket med 3-2 tap.

Et fokusert og konsentrert L/K-lag, i nykomponert 4-4-2-formasjon, klarte for en gangs skyld å unngå et tidlig baklengsmål i årets sjette vinterseriekamp. I stedet kunne man gå til pause med en 1-0 ledelse etter et vakkert frisparkmål av André Fagerborg.

Frisparket kom etter drøye halvtimen etter at en god Rune Lillevik ble taklet bakfra på 18-19 meter. Fagerborg har mange frisparkmål for L/K på samvittigheten og dette stod ikke tilbake for noe han har gjort tidligere. Vakkert over muren og opp i vinkelen.

Da hadde L/K brukt 20 minutter på å skape sin første sjanse. HIL hadde overtaket fram til da, men så får L/K to gode muligheter på rappen. Først er Frode G. Larsen helt fri på venstrekanten, men Steffen Dreyer rekker akkurat ikke fram for å sette ballen i mål. Like etter får Dreyer stå helt alene inne i feltet men skuddet på halvvolley går rett på HIL-keeperen.

De to tilbudene innleder en god L/K-periode. Etter 26. minutter er Frode G. Larsen på tur på L/Ks høyreside. Etter litt akkodering, og et par avdriblinger, legger han inn med venstrefoten og finner Rune Lillevik mutters alene i feltet. Lille treffer godt, men ballen går dessverre like utenfor HIL-målet.

Så setter Ándre frisparket i mål og like etterpå kombinerer L/K fint ute på venstresiden, og Tom-Jørgen Gangsø løper igjennom. I duell med flere HIL-forsvarere, får Gangsø tatt seg tid til å sette ballen i den utrusende keeperen. Stor sjanse for L/K-kapteinen.

Rett før pause får Steffen Dreyer en gratissjanse etter hasardiøst forsvarsspill av HIL. Han kommer helt alene med HIL-keeperen men bestemmer seg i siste øyeblikk for å lobbe ballen over keeperen, noe som fører til at keeperen avverger 1. omgangs største sjanse.

Alt i alt en god omgang av L/K, som holder nullen i første omgang for første gang i år. Men nullen skulle sprekke ganske kjapt ut i andre omgang. En HIL-spiss stikker igjennom etter frispilling fra sentral midtbane, og setter ballen i mål under Michael Wæraas. Få minutter etterpå har L/K kontroll på ballen ute på vår høyreside, men HIL jobber godt og får ranet ballen til seg og slått inn på bakerste. HIL-spilleren hamrer ballen mot L/Ks mål, treffer hånda til Frode G. Larsen på rundt 16 meter,  og kan så nyte synet av en utspilt Michael Wæraas som ikke har mulighet til å avverge skuddet.

Etter det bitre baklengsmålet, bestemmer imidlertid Kroken-gutten seg for å stenge målet for godt. HIL er flere ganger farlig frempå men en offensiv og tøff Wæraas avverger flere ganger mesterlig i en periode der HIL er best - eller minst dårlig, alt ettersom. Hadde HIL scoret i denne perioden, så hadde det blitt tøft å berge noe vinterseriepoeng for L/K.

Men L/K viser styrke når man klarer å komme tilbake i kampen. Først ved å bytte om litt i forsvaret, med Jens Georg Løvland ned på høyrebacken, Mats-Haakon Karlsen inn som stopper sammen med Jan Robin Bjørn og André Fagerborg opp i midtbanen. Og igjen er det frisparkfoten til spillende trener Fagerborg som kommer til unnsetning. Denne gangen med et solid frispark i keeperhjørnet i det 81, minutt. Og når det kan se ut som at det skal gå mot uavgjort, så presenterer innbytter Stig-Roar Hansen Rognli seg fra en svært så fordelaktig side. Hans første A-lagsmål kommer etter pent spill av Frode G. Larsen og Steffen Dreyer, og Hansen Rognli gjør det meste ut av det når han smeller ballen i hjørnet fra 25 meter.

Godt med en seier, etter ujevne prestasjoner og jevnt med tap hittil i vinter. L/K viste i flekkene at ting begynner å sitte litt bedre både offensivt og spesielt defensivt. 4-4-2-formasjonen var slett ikke ueffen for L/K, selv om det i perioder blir for svakt press offensivt. Spissene Lillevik og Dreyer jobbet godt på topp og skapte mye på egenhånd. Lille møtte to midtstoppere som var minst like svære som ham selv, men løste oppgavene forbilledlig likevel - både langs bakken, i brysthøyde og på hodet.

* Jan Robin Bjørn steppet inn som midtstopper på kort varsel da en småsyk høyreback Kristoffer Fagerborg måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen. Jan Robin gikk inn i midtforsvaret, og klarte seg veldig bra der, mens Mats-Haakon Karlsen fant seg til rette på høyrebacken. Også venstreback Tor Arne Larsen kom rett fra et kortere sykeleie, men klarte likevel en drøyt time før han gikk av banen.

* L/K hadde bestemt seg for minst mulig bytter i denne kampen, og slik ble det. Matchvinner Stig-Roar Hansen Rognli var den eneste fra benken som ble byttet inn.

* Spillere som Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Rune Kristiansen, Freddy Skogvang, Stian Amundsgård, Alexander L. Rygh, Marius Lingrasmo og Øyvind Garfjell var blant spillerne som ikke var med i troppen idag.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Tom-Jørgen Gangsø, Jens Georg Løvland, Ole-Oscar Ross, Frode G. Larsen; Rune Lillevik, Steffen Dreyer

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli for Tor Arne Larsen

Dommer: Johnny Nilsen

Gult kort, L/K: André Fagerborg