Det ble TiTo-bronse

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Okt 2008

Seier på Alfheim i ettermiddag var nok til å sikre tredjeplassen for L/K. Endelig versjon
Ettersom Fløya bare klarte uavgjort mot Nordreisa hjemme, gikk bronsemedaljene i årets TiTo-serie til oss. Ikke helt i tråd med målsetningene for sesongen, men når man ser sesongen under ett så er det ikke ufortjent at Skjervøy til slutt vant serien. Når det er sagt så hadde det holdt å score på én av de gedigne sjansene mot slutten av kampen mot SIK forrige helg, så hadde vi feiret seriegull istedenfor SIK. Så nær var vi å faktisk nå vår målsetning likevel.

Kampen på Alfheim mot Kvaløysletta i dag ble en høyst merkelig affære. Eneste som ikke var merkelig var det vanlige baklengsmålet tidlig i kampen. Allerede etter tre minutter sprinter en KIL-spiller igjennom og setter enkelt inn 1-0.

Etter målet er det L/K som eier resten av kampen - til tider rimelig totalt. L/K setter tre mål før pause, hvorav to av dem kommer etter uheldige inngripener av KIL-keeperen L/K spiller bra på den enorme Alfheim-matta og kommer til mange store sjanser. Men det blir med målene til hhv. Ole Oscar Ross, André Fagerborg og Rune Lillevik.

Andre omgang er det i praksis enveiskjøring mot Kvaløysletta-målet, og det er smått absurd at det er KIL som faktisk vinner omgangen 2-1. KIL scorer begge gangene de er innenfor 16-meteren til L/K, mens L/K ikke klarte å score uansett hvor nært de kom Kvaløysletta-målet. Om jeg sier at L/K svidde 20 gode sjanser bare i andre omgang, så tror jeg ikke jeg tar i.
Men det angrepet man klarte å score på, var til gjengjeld veldig vakkert: Innbytter Alexander Løvland Rygh spiller ballen til Øyvind Garfjell. Garfjell slår Alex fri på høyrekanten og et utsøkt hælspark fra Rygh finner Rune Lillevik i feltet. Lille setter inn 2-4 - hans 19. seriemål for sesongen.

L/K ledet 3-1 og 4-2 men KIL maktet å skape spenning i kampen med sine reduseringer. Men heldigvis ikke mer enn det heller.

Et lite poeng med kampens målscorere er at Ross, Lillevik og Fagerborg er de tre spillerne som har spilt flest A-kamper i år. Ross har 30 kamper, mens Lille og André begge har 29 kamper i år. Lillevik og Ross har forøvrig vært på banen i alle L/Ks seriekamper i år.

Da gjenstår det bare å gratulere L/K-guttene med bronsemedaljene, og Skjervøy med TiTo-gullet!

Kvaløysletta - L/K 3-4 (1-3)
1-0 (3), 1-1 Ole Oscar Ross (16), 1-2 André Fagerborg (23), 1-3 Rune Lillevik (29), 2-3 (73), 2-4 Lillevik (84), 3-4 (88).

L/Ks lag: Michael Wæraas; Bernhard Blom, Lasse Hausner, Mats-Haakon Karlsen, André Fagerborg; Andreas Holm, Andreas Løvland, Rudi Dreyer; Marius Lingrasmo, Rune Lillevik, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Øyvind Garfjell, Kristoffer Fagerborg, Alexander Løvland Rygh.