________________________________________________________________

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jan 2009

Den legendariske "Ørnulf Bjoa"

Ørnulf Bjoa, alias Ørnulf Bjørn er å finne på dette bildet.

Ser du Ørnulf Bjoa på dette bildet?

FK Fotball-Ligaen får mye pressedekning på NRK for tiden. Søndagens FK Fotball-program handlet en del om Nordreisa og problemene der, men en ikke ubetydelig del av programmet handlet også om en legendarisk CM-95 spiller for L/K - Ørnulf Bjoa.

En lytter lurte nemlig på hvor det ble av spilleren med det mystiske navnet, som var en hit på CM-spillet på midten av nittitallet. FK Fotball-gutta gikk grundig til verks og lastet ned CM 95. De tok ansvar for Vålerenga og kjøpte inn Ørnulf Bjoa foran lokaloppgjøret mot Lyn. Der gikk det dårlig for Ørnulf til pause, men bedre etter hvilen.

Schau og Aune spurte så sine radiolyttere om det er noen som vet om Bjoas "whereabouts" etter 1995-sesongen på CM. L/K-veteran Frode G. Larsen fikk med seg FK Fotball-sendingen live på søndagen og bidro til at løsningen forelå allerede mandag formiddag. Les mer om det på fotballkretsens sider.

For de uinvidde har L/K aldri hatt en spiller med etternavn Bjoa. Bjørn derimot, er et ganske så velkjent fotballnavn i Lyngen, og én av Bjørn-ene som har spilt for L/K er Ørnulf Bjørn (35). Han er oppvokst på Kvaløysletta, men ble trukket inn til Lyngen der han altså har en anseelig mengde slekt.
Han spilte to sesonger for L/K og fikk 53 kamper (15 mål) for L/K i sesongene 1995 (2. divisjon) og 1996 (3. divisjon). Etterpå har Ørnulf gjort karriere i Lokomotiv Oslo, litt lenger ned i divisjonene, der han åpenbart ennå er aktiv.

Med Bjoa-mysteriet løst, er det bare å vente på neste CM-legende fra L/K. Kanskje noen av de vi ser på bildet, tatt på treningsleir i Piteå i 1995, dukker opp på en annen FK Fotball-sending?

Bakerst, fra venstre: Jarle Løvland, Cato Larsen, Frank Bekkstrand, Kjell-Hugo Karlsen, Torbjørn O. Karlsen, Trond Petter Robertsen, Rune Larsen, Oddbjørn Karlsen, Frode G. Larsen, Jørn Henriksen.

Foran, fra venstre: Håvard Larsen, Øystein Rollstad, Ståle Hamnvik, Arne Karlsen, Andreas Einebakken, Ørnulf "Bjoa" Bjørn, Pål Karlsen, Lasse Hausner og Tore Larsen. (Liggende foran er en innlånt svensk keeper).

 

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.