L/K - Skarp i vinterserien:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jan 2009

Årets første seier

L/K sprang og kjempet i 90 minutter. Dermed kom årets første seier.

Med en tøff treningsuke, mye småskader og med samling fredag og lørdag i beina, var det unektelig litt spennende før kampen mot Skarp i kveld.

Innbytterbenken var forsterket med både sjefstrener Lasse Hausner og assistenttrener Thomas Leonhardsen ettersom flere av de i førsteelleveren hadde litt småtrøbbel.

L/K gikk ut i en 4-4-2 formasjon mot fjorårets 2. divisjonslag. Med tre løpsvillige unggutter med en gjennomsnittsalder på 16 år på midtbanen i tillegg til Rudi Dreyer som anker, fikk Skarp dårlig med til til å trille ball. Nå gjorde de riktignok det likevel og de hadde føringen i kampen innledningsvis. Svarttrøyene kom til flere muligheter tidlig i kampen, men det første målet var det L/K som fikk. Andreas Løvland demper ballen og danser inn i straffefeltet til Skarp. Han blir kontant lagt i bakken av en Skarp-forsvarer og dermed var det duket for kaptein Steffen Dreyer, som forøvrig var virkelig god i dag. Han setter ballen kontant i nettet og 1-0. Da var det gått 17 minutter.

Skarps Morten Lund er frempå og setter inn en forsåvidt fortjent utligning seks minutter senere, men L/K skulle gå til pause med ledelse. Andreas Holm setter inn 2-1 fem minutter før pause på et plassert skudd fra 16 meter etter veldig god jobb av Steffen Dreyer i forkant.

En meget god førsteomgang av L/K, der forsvarsspillet satt bedre og bedre utover i omgangen og der alle tar ansvar og gjør manns jobb for laget og for hverandre.

Andre omgang skulle ikke bli så mye dårligere enn første, selv om Skarp i enda større grad enn i første styrte spillet. 2-2 kom syv minutter ut i andre omgang, men svaret kom ganske umiddelbart fra L/Ks side. Og da var det de to AH-ene på venstresiden, Andreas Holm og debutant Aleksander Helberg, som kombinerte flott. Helberg ble mer og mer angrepsvillig fra venstrebacken etter hvert som kampen skred fram og etter fiffig spill sammen med Holm, så kommer sistnevnte fri drøyt 18 meter - skrått på mål. 17-åringen sender avgårde en markkryper som går inn helt nede i lengste hjørne.

Sjanser til begge lag fulgte, men da Steffen Dreyer fire minutter før slutt satte fart fra midtstreken og tvang seg forbi hele Skarp-forsvaret og dundret ballen i nærmeste kryss var kampen i realiteten avgjort. Nå kom Skarp tilbake og reduserte til 4-3 rett før full tid, men Mats-Haakon Karlsen trygget alt med sin 5-3 scoring på overtid etter corner. Mats dannet sammen med Stian Amundsgård et veldig bra partnerskap i midtforsvaret, med fart, duellstyrke og god samhandling.

Alt i alt en svært solid gjennomføring av L/K, selv om rutinerte Skarp nok vant både sjansestatistikken og ballbesittelsesstatistikken. Etter kampen måtte kaptein Dreyer si seg svært fornøyd med gjennomføringen.

- Dette var noe av det bedre vi har prestert rent kollektivt. Det var én for alle og alle for én gjennom 90 minutter. Det her er absolutt noe å bygge videre på, sier Dreyer, som gikk rett av banen etter den vakre 4-2 scoringa.

- Men det var ikke en strekk, som jeg trodde det kunne være. Det var rett og slett krampe, og det tror jeg ikke jeg har hatt før, smiler Dreyer.

* Aleksander Helberg debuterte etter overgangen fra Nordreisa. Han spilte seg stadig varmere i drakt nummer 23 og bidro med kloke pasningsvalg og skikkelig guts.

* Jonas Samuelsen (16) debuterte fra start for L/Ks A-lag. Jonas løpsvilje og uredde spillestil kom til sin rett i dag, selv om det ikke alltid var like lett for Joans å finne sin plass på midtbanen. Gledelig også at storebror Vegard kunne stå i mål i dag. Han var trygg og god i det han foretok seg mellom stengene.

* Andreas Holm satte inn sine to første A-lagsmål med sine to langskudd i dag. Holm sprang til han ikke klarte mer i dag og selv ikke mulighetene for et hat-trick kunne få Holm til å bli lengre på banen enn han ble.

* L/Ks førstellever hadde en snittalder på knappe 20,2 år i dag, med Rudi Dreyer, i sitt 26. år, som eldstemann.

L/Ks lag: Vegard Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Stian Amundsgård, Aleksander Helberg; Jonas Samuelsen, Rudi Dreyer, Andreas Løvland, Andreas Holm; Steffen Dreyer, Aleksander Løvland Rygh.

Innbyttere: Magnus Minde, Jøran Grønnbakk Åsheim, Thomas Leonhardsen

Gult kort, L/K: Stian Amundsgård