FK Fotball-Ligaen 2009

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Feb 2009

To søndager med Bolte

L/K blir litt oppmerksomhet til del i denne søndagens utgave av FK Fotball.
Peter Bolte er ingen hvemsomhelst i Lyngen og L/Ks historie. I forrige helgs FK Fotball ble hans overgang tilbake fra Nordkjosbotn til L/K i 1992 behørig omtalt. Og fotballkretsen fulgte opp.

Denne søndagen fulgte FK Fotball opp med del to av historien, der billedbeviset til Framtid i Nords Arne Teigen blir nevnt, overgangssummen til Nordkjosbotn foran 90-sesongen (20.000 kroner) og ikke minst kommer man inn på Peters imponerende karriere for Lyngen og L/K (445 kamper og ett mål i perioden 1980-89 og 1992-95).

Daglig leder Jo Are Vik sparer ikke på konfekten, og mener at:

"Bedre keeper enn Peter Bolte aldri har voktet buret for en klubb i Troms Fotballkrets. Inklusive alle mulige divisjonsnivå, og hele fotballhistorien fra 1919 til 2009. Den påstanden er uomtvistelig."

Sterke ord fra en som kjenner kretsfotballen bedre enn noen andre. Og med et mulig unntak for Sead Ramovic, så er nok mange lyngsværinger tilbøyelige til å være enige med Vik...

Skjervøy fant det imidlertid betimelig å nevne deres egen keeperlegende John Karstein Strøm, en stayer som har spilt utallige kamper for SIK siden debuten i 1970. John Karstein scorer utvilsomt høyt på legendeskalaen, men sportslig sett er nok Peter Bolte likevel i en annen klasse enn SIK-keeperen. Strøm spilte store deler av karrieren sin på et lavere nivå enn Peter. Strøm startet riktignok tidligere og holdt ut lengre, men det er heller ingen tvil om at Peter kunne fortsatt som keeper på høyt nivå også etter sin 40-årsdag i 1995. Men 95-sesongen for L/K ble Peters siste.

Uansett fortjener begge keeperne all den ros de kan få for sine karrierer. La oss håpe at L/K og SIK kan få fram spillere som kan konkurrere med legendestatusen til Strøm og Bolte.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.