NM-kvalik 2 runde:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Apr 2009

Cupeventyret over

Skarp ble for sterk i dagens kamp, og vant etter hvert fortjent 3-1 i Tromsdalen, etter at stillingen var 1-1 til pause.

L/K får en fin start på kampen da Ole Okar Ross er på plass ved bakerste stolpe og plasserer ballen behersket i motsatt hjørne. Angrepet blir satt i gang av en god Andreas Løvland, som driver fram på midtbanen og slår ut til Øyvind Garfjell - for anledningen ute på høyrevingen. Han avanserer til linja, legger ballen over på venstre og slår pent inn til vingkollega Ross som setter inn karrierens første cupmål.

Skarp tar etter hvert over initiativet og banespillet, men verken Skarp eller L/K skaper de store sjansene. Skarp manglet litt presisjon i oppspillene til spissene sine, samtidig som L/Ks nykomponerte stopperpar Dreyer/Larsen ryddet godt unna i lufta. Det var likevel ikke ufortjent da Aslak Sokki trillet ballen i mål etter 40 minutter og fastsatte pauseresultatet til 1-1.

Pausepraten til trenerne Hausner og Leonardsen gir umiddelbar effekt. L/K går offensivt ut og skaper noen skikkelig feite sjanser i starten av andre omgang. Den manglende effektiviteten skal imidlertid vise seg å bli L/Ks bane i denne kampen og etter hvert mister L/K fullstendig trykket på motstanderen. Skarp er sikrere i avslutningsfasen, og etter at Morten Lund gjør 3-1 etter 75 minutter er kampen i realiteten over.

L/K klarte rett og slett ikke å springe så mye og jobbe så hardt som man er nødt til for å utligne Skarp-spillernes rutine og pondus. Andre halvdel av andre omgang har L/K lite å by på og selv om Jens-Georg Løvland ble skikkelig snytt for et perlemål rett før slutt da Jonny Nilsen ikke brukte fordelsparagrafen, så var L/K ganske langt unna en skikkelig sluttspurt.

Dermed er cupeventyret over for denne gang. Og i og med utsettelsen av hjemmekampen mot Senja, er det ikke ny A-kamp før 4. mai - borte mot TUIL 2.

* Vellykket comeback fra start for L/Ks eldste spiller i går, Tor Arne Larsen (28). Han spilte stopper sammen med Rudi Dreyer i Mats-Haakon Karlsen tysklandsfravær.

Lyngen/Karnes: Michael Wæraas, Jens-Georg Løvland, Tor Arne Larsen, Rudi Dreyer, Aleksander Helberg, Andreas Holm, Andreas Løvland, Tore Veseth Olsen, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oskar Ross.

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg for Andreas Holm, Gaute Veseth Olsen for Øyvind Garfjell, Jan Robin Bjørn for Tor Arne Larsen.

Dommer: Jonny Nilsen, Furuflaten - grei kamp

Gult kort, L/K: Jens-Georg Løvland

Les mer om kampen på hjemmesidene til FK fotball.