FK Fotball-Ligaen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Mai 2009

Endelig serieseier

Morten Nilsen scoret i sitt comeback for L/K

Man kan trygt kalle kampen på Polleidet i kveld et litt utradisjonelt topp mot bunn-oppgjør. For det var divisjonslederen L/K møtte i kveld og da er det sterkt å vinne 6-0 - selv om TIL stilte med et sedvanlig ungt og urutinert lag.

På kaptein Steffen Dreyers 23-årsdag vant L/K fortjent, selv om TIL fort kunne scoret både én og to ganger på sine sjanser i spesielt andre omgang. Men etter 10 i sekken mot TUIL forrige kamp, klarte L/K og en bunsolid Michael Wæraas å holde nullen i dag. Det var ekstra deilig på en fra før herlig aften på Polleidet.

L/K hadde lagt om fra 4-3-3 til 4-4-2 foran dagens kamp. Sjeftrener Lasse Hausner hadde satt Rune Lillevik og Steffen Dreyer som spisspar, med Aleks Helberg og Ole Oscar Ross på hver sin kant på midtbanen. Tor Arne Larsen hadde inntatt høyrebacken, mens Morten Nilsens dannet et superkvikt stopperpar sammen med Mats-Haakon Karlsen.

Det var TIL som skapte de første sjansene på Polleidet i kveld. De var flere ganger farlige frampå, og kun en god parade av nevnte Wæraas hindret baklengs i starten av kampen. At L/K scorer på sin første sjanse var derfor ekstra viktig. Steffen Dreyer demper etter seks minutter ballen og slår Ole Oscar Ross igjennom på høyresiden. OO7 setter farta opp og ender til slutt alene med keeperen. Ross setter ballen behersket i lengste hjørne og 1-0.

Seks nye minutter er gått når L/K får frispark på vår høyreside. Reisaværing Aleksander Helberg slår inn og på bakerste kommer nysigneringen Morten Nilsen og kriger inn  2-0.  Morten gjorde forøvrig en vanvittig god kamp i spann med Mats-Haakon Karlsen. Nilsen vant alle duellene han var involvert i og bidro også med sitt framover.

Det står 2-0 til pause etter at L/K har hatt veldig fin kontroll på kampen. Backlinja fungerer utmerket, presset i alle lagdeler er veldig bra og vi skaper mye sjanser ved spesielt Ole Oscar Ross sine raid og påfølgende presise innlegg. Steffen Dreyer var stadig på rett plass, men svidde alene tre-fire klare målsjanser i første omgang etter legg fra Ross.

2. omgang begynt litt trått. TIL3 viste at de er et ballsikkert og kvikt lag som ikke har havnet på tabelltoppen ved en tilfeldighet. Men om folk trodde at starten på andre omgang bar bud om at L/K ikke ville klare å henge med tempomessig i 90 minutter, så tok de feil. For L/K hadde mye saft i beina i dag.

Etter 54 minutter var det duket for 3-0. En corner fra høyre blir møtt av Morten Nilsen, som viderebefordrer ballen til lengste stolpe. Der står Rune Lillevik, som har vært i disse posisjonene et par-tre ganger før. Han setter ballen i mål fra kort hold og har dermed åpnet scoringskonten i serien i 2009 også.

Det er fortsatt noenlunde jevnt i banespillet og L/K får ingenting gratis. Men etter 20 minutter av andre omgang kommer målet som var verdt inngangspengene og en eventuell blærekatarr som følge av småkjølig vær også: Andreas Løvland, som fylte 16 søndag, ligger på 25-30 meter og klinker til på hel volley. Ballen suser inn i lengste hjørne via stolpen, hvilket avføder følgende lakoniske kommentar fra kaptein Dreyer: Du må jo legge den i vinkelen, Andreas!
Den avslutningen var det bare å applaudere og det skal godt gjøres om det blir scoret finere mål på Polleidet i år.

Fortsatt hadde imidlertid ikke kapteinen scoret selv. Etter fire kamper på rad uten mål, var det endelig klart for et Dreyer-mål igjen. Etter 73 minutter gjør han alt selv. Han skjærer gjennom forsvaret, blant annet ved hjelp av en ørliten tunnel på en TIL-forsvarer, og setter ballen behersket bak TIL3-keeperen til 5-0.

Det ser ut til å ende med 5-0 også, men tre minutter på overtid er innbytter Torgrim Sollid løs på høyrekanten. Torgrim, som gjorde et veldig bra innhopp i kveld, lar seg ikke be to ganger og setter ballen i mål. 6-0 og slutt.

Med seieren i kveld, klatrer L/K forbi Nordreisa og Ishavsbyen på tabellen i FK Fotball-Ligaen.

Matta på Polleidet er fortsatt ikke helt strøken, som naturlig er i midten av mai. Men banen tegner veldig bra og alt tyder på at gressbanen kommer til å bli minst like bra som den var i fjor. TIL-guttan var tydelig ikke helt vant med underlaget, men klarte seg likevel veldig bra i pasningsspillet.

* Til tross for at både Jonas Samuelsen, Andreas Holm, Rudi Dreyer og Øyvind Garfjell var ute foran dagens kamp, stilte Lasse Hausner med en særdeles slagkraftig benk ikveld. Ikke mange FKFL-lag kan stille med spillere som Torgrim Sollid og Tore Veseth Olsen på benken, men det gjorde L/K i dag.

* Gaute Veseth Olsen fikk sin debut for L/K på Polleidet ikveld. Han har vært på Polleidet med både Hammerfest, Bossekop og Kvaløysletta - uten å vinne. Men denne gangen ble det seier for Gaute, som spilte veldig bra som midtbaneanker. Ekstra gledelig at matchformen er såpass godt inne at han holder 90 minutter.

* Polleidet-debut for L/K også for Torgrim Sollid og Aleksander Helberg, mens Tore Veseth Olsen og Morten Nilsen som kjent har spilt for L/K på Polleidet i hhv. 2005 og 2007.

* Morten Nilsen ble av en jury kåret til dagens L/K-gutt. Vel fortjent for skjervøyværingen! Men det var mange andre som også var gode i dag og som ga alt i samfulle 90 minutter. Sjelden du ser at veltrente folk som Andreas Løvland og Mats-Haakon Karlsen får krampe. Men det fikk de i dag!

* Jens-Georg Løvland spilte sin 200. A-kamp for L/K.

* Steffen Dreyer fylte 23 år i dag, og hadde for anledningen byttet drakt med Aleksander Helberg, som vanligvis har nummer 23. Drakten var litt i trangeste laget for spissen, men han holdt magen inne og lot det stå til. Det var godt for både Steffen og laget at det løsnet i målprotokollen i dag.

* Torgrim Sollid scoret sitt første seriemål for L/K

Neste kamp: Fløya borte 16. mai.

L/K-TIL3 6-0 (2-0): 1-0 Ole Oscar Ross (6), 2-0 Morten Nilsen (13), 3-0 Rune Lillevik (54), 4-0 Andreas Løvland (65), 5-0 Steffen Dreyer (73), 6-0 Torgrim Sollid (90 +3)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Morten Nilsen, Tor Arne Larsen; Ole Oscar Ross, Gaute Veseth Olsen, Andreas Løvland, Aleksander Helberg; Rune Lillevik, Steffen Dreyer

Innbyttere: Tore Veseth Olsen for Ole Oscar Ross, Torgrim Sollid for Tor Arne Larsen, Kristoffer Fagerborg for Jens-Georg Løvland.

Gule kort, L/K: Mats-Haakon Karlsen, Andreas Løvland, Jens-Georg Løvland, Aleksander Helberg.

Dommer: Roald Johansen, Storfjord - god, selv om han ga bursdagsbarnet Steffen lite frispark i første omgang.